The Real Origin Of Aquas ikoniske 'Barbie Girl'-musikvideo

Indholdsfortegnelse:

The Real Origin Of Aquas ikoniske 'Barbie Girl'-musikvideo
The Real Origin Of Aquas ikoniske 'Barbie Girl'-musikvideo
Anonim

En musikvideo kan skabe eller ødelægge en kunstner. Selvom Rihannas video til "Pon de Replay" måske ikke var noget spektakulært, hjalp den bestemt med at få hendes første single til at komme ind i de store ligaer, hvilket i sidste ende satte hende op til en af de mest imponerende karrierer i musikindustrien. Det samme kan siges om Aquas "Barbie Girl".

Mens mange anser Aqua for at være et one-hit-vidunder fra slutningen af 1990'erne, lavede det dansk-norske Europop-band faktisk nok sange til at turnere verden rundt den dag i dag. Men der er ingen tvivl om, at deres hit "Barbie Girl" fra 1997 er det, de er bedst kendt for. På trods af at sangen fik tilbageslag for sine upassende elementer, blev den en hymne for en hel generation. Og en fængende en dertil. Selv folk, der hader sangen, kender de fleste af ordene. Og Aquas musikvideo er stadig populær. I skrivende stund har den mere end 1 milliard (ja, med en 'B') visninger på Youtube. Her er sandheden om, hvordan de rent faktisk lavede musikvideoen…

Instruktøren hadede "Barbie Girl"-sangen

På trods af en meget offentlig retssag med Mattel (ejerne af Barbie og Ken) besluttede Aqua at fordoble præmissen for deres hitsang i sin musikvideo. Få måneder efter sangen udkom, som en del af deres debutalbum "Aquarium", hyrede Aquas medlemmer René Dif, Lene Nystrøm, Søren Rasted og Claus Norreen Peder Pederson til at instruere videoen. Sjovt nok var Peder en af dem, der faktisk virkelig, virkelig ikke kunne lide sangen, da den udkom.

"Jeg var lige startet som instruktør, og det var hårdt," sagde Peder Pedersen i en mundtlig historie af "Barbie Girl" af Rolling Stone."Aftenen før jeg fik anmodningen om at lave 'Barbie Girl', lavede jeg nogle kornede sort-hvide kunstting i en kælder. Mens vi satte op, kom 'Barbie Girl' i radioen. Jeg kan huske, at jeg sagde [vredt], 'Hvad fanden er det her?' Næste dag blev jeg ringet op, og jeg spurgte, om jeg ville lave videoen til den. Jeg sagde [lystigt], "Ja, selvfølgelig!""

På trods af ingen kærlighed til sangen, behandlede Peder musikerne og deres musik med respekt. Så meget, at han blev hyret til at instruere et par af deres musikvideoer, blandt andet for "Doctor Jones" og "Around The World".

Hvor kom "Barbie Girl"-sangen musikvideo fra?

Peder Pedersen var hovedrollen bag konceptet med "Barbie Girl"-musikvideoen, som blev optaget på kun to dage på et lager i København.

"Efter min mening skulle videoen være som sangen, tegneserieagtig, den slags følelse," forklarede instruktør Peder Pedersen."Det var også det, gruppen havde i tankerne. Vi havde en session, hvor vi gik: "Hvad laver Barbie? Hvilken slags rekvisitter har hun? Nå, hun har et hus, en bil, en hest, en hårtørrer, en telefon, en hund …' Så gik jeg tilbage og lavede et komplet storyboard til det. Og vi havde en tidslinje, der sagde: 'Barbie laver mange ting, og det ender med en fest.'"

Mens livet som en Barbie i sidste ende var inspirationen til musikvideoen, hentede Peder også ideer fra en række utroligt overraskende kilder.

"Vi havde set Spike Jonzes video til 'Sabotage' af Beastie Boys. Jeg elsker de krimi- og udnyttelsesfilm, som de refererede til. Det var en inspiration, da den havde Beastie Boys til at spille karakterer," fortsatte Peder. "Det var en god reference for mig at sige, 'hvis vi kan gå denne vej og have en slags ironi, kan vi nå langt." Vores referencer for udseendet var Hanna-Barbera tegnefilm som The Flintstones og Scooby-Doo. Det fik den til at se anderledes ud end alle de andre videoer."

Hvem sang "Barbie Girl"?

Hovedstemmerne i "Barbie Girl"-sangen er René Dif og Lene Nystrøm. Sidstnævnte spillede titelkarakteren i musikvideoen, men hun ville absolut ikke ligne en Barbie. Det var det, Peder oprindeligt ville, men Lene var virkelig modstander af ideen. Dette forårsagede til sidst konflikt på settet.

"Jeg bliver ikke ret tit sur. Du kan strække mig langt," sagde Aquas forsanger Lene Nystrøm i et interview med Rolling Stone. "Men jeg havde min egen mening om det. Jeg ville ikke ligne Barbie. Det er imod hele pointen med sangen. Jeg kom ind i omklædningsrummet, og stylisterne var der. Vi havde en lang, hård diskussion Universal kom ind. Direktøren kom ind. Og jeg stod bare fast."

På trods af nogle konflikter kom musikvideoen sammen efter instruktørens vision. Og selv han var overrasket over, hvor stor en succes videoen blev anset for.

"Vi var alle ret unge," sagde Peder. "Det er ikke som i dag, hvor man skal tænke på alting. Vi vidste ikke, at det ville blive set så mange gange."

Anbefalede: