Hvorfor ville sættet af Helen Hunts mest berømte film blive lukket ned i dag

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor ville sættet af Helen Hunts mest berømte film blive lukket ned i dag
Hvorfor ville sættet af Helen Hunts mest berømte film blive lukket ned i dag
Anonim

I kølvandet på Alec Baldwin-skandalen på settet til Rust og Uma Thurmans oplevelse med at lave Kill Bill Volume 2, er filmskabere blevet tvunget til at revurdere sikkerheden ved deres sæt. Selvom de kunne være sluppet afsted med en masse skænderier i Hollywoods tidlige dage, er der nu systemer på plads til at holde rollebesætningen og besætningen sikker. Disse systemer kunne have været brugt på sættet af Twister fra 1996.

Mens Twister tjente castet mange penge og satte Helen Hunt på en bane for at blive en anerkendt stjerne, var det et mareridt at lave. Den Jan de Bont-instruerede tornadofilm, som blev skrevet af Michael Crichton og Anne-Marie Martin, var en økonomisk succes, måske fordi den så så autentisk ud. Men i et nyligt interview med Vulture afslørede Helen Hunt, at sættet var et utroligt farligt sted på grund af denne autenticitet. Hun blev endda midlertidigt blændet, mens hun lavede filmen. Her er hvad der skete…

De rigtige vejrforhold på sættet af Twister

Helen Hunt blev bragt til et møde med instruktør Jan de Bont og executive producer Steven Spielberg på Amblin-kontorerne, mens hun lavede Mad About You. Før hun overhovedet overvejede, hvad det projekt, de tilbød hende, var, takkede hun ja. Tiltrækningen ved at arbejde med disse to anerkendte filmskabere var for stor. Men hun vidste ikke, hvad hun tilmeldte sig.

Mens Helen havde nogle problemer med manuskriptet, var processen med at filme katastrofefilmen det, der var så pinefuldt.

"Alt, hvad jeg ved, er dengang, jeg var ret skræmt," indrømmede Helen Hunt i sit interview med Vulture. "Du ville komme igennem fem dage med haglmaskinen, kaste virkelige haglstumper efter dig, og du ville sige," Wuff, det er gjort. I morgen må det være nemmere.' Og så ville skårene af slikglas, falske glas, blive smidt efter dig på gulvet i en garage. Og så ville der være en jetmotor … jeg kan ikke huske den nemme del af optagelsen. Og så ville vi have en scene indenfor, men det var 110 grader. Det var strengt. Og Jan de Bont - der er en grund til, at hans film ser så fede ud. Hvilket er, hvad du ønsker i en filmskaber. Det er det virkelig."

Jan de Bonts kreative beslutning om at holde sig væk fra CGI fik alt til at føles mere ægte. Og det hjalp på forestillingerne. Helen mener selv, at det var den rigtige kreative beslutning. Men hun fort alte Vulture, at hun ikke var sikker på, om hun havde udsat sig selv for det hele igen.

"En dag var vi i en varevogn, jeg kan ikke huske, hvor vi skulle hen. Det var ikke under produktionen, det var før vi startede. Nogen sagde, at der var en slags tornado-aktivitet i nærheden. Jeg har aldrig set en med mine to øjne, men … han sagde: 'Vi skal ud af varevognen nu.' Og der var en grøft i nærheden. Det var svært for mig at forstå, hvordan det at være i en otte tommer grøft kunne hjælpe dig, men jeg er ikke en tornadoekspert. Så vi lyttede bare til den, der kørte mig. Og det, jeg husker, var, at himlen virkelig får en syg farve grøn. Ikke syg på den måde, børn bruger det i dag. Syg, ligesom en kvalmende grøn farve. Og barometertrykket ændrer sig, så din krop føles helt forkert så hurtigt. Jeg kan huske, at jeg følte mig syg, og så gik det over. Og jeg tænkte: 'Dreng, er jeg ikke som min karakter! Jeg er ikke den fyr, der vil løbe mod denne følelse. Jeg er den fyr, der vil være i min trailer og køre væk.'"

Helen Hunt blev skadet og midlertidigt blindet på sæt

Ved to forskellige lejligheder blev Helen såret, mens hun lavede Twister. Den første var, da hun slog hovedet mod en bildør, mens hun filmede. Jan de Bont fort alte Entertainment Weekly, at han gav ulykken skylden for, at Helen var "klodset". Men dette er ikke Helens fortolkning af, hvad der skete.

"Det er så brut alt. Det er så brut alt. Lad os bare lade det ligge. Vi lader ham bare få det sidste ord, at det skete, fordi jeg var klodset. Jeg ville foretrække at lade det sidde på bordet," sagde Helen til Vulture, før hun sagde, at hun ikke ville beskrive sig selv som en klodset person.

Uanset årsagen til Helens hovedskade, er det ubestrideligt, at hun var midlertidigt blændet.

"Jeg tror, at Jan desværre blev sadlet med den mest solrige, mest blå himmel tornado-sæson i Oklahomas historie. Jeg føler med ham som filmskaber, fordi du flyver hele vejen dertil med alt dette udstyr for at fange stormfuld himmel, og det er ligesom solskin og blå himmel næsten hver dag. Så han havde alle disse enheder ude at skyde stormende himmel i andre dele af landet, men for at formørke himlen bag os, var han nødt til at lyse et ton af lys på skuespillerne. Giver det mening? Så da han bragte billedet ned, kunne du stadig se Bill og jeg på lastbilen. Så jeg husker disse fire 16.000 pærer - 16.0000 watt lys - spændt bag på kamerabilen og skød os. Og jeg har alligevel meget skæve, følsomme øjne. Og jeg kan huske, at jeg sagde: 'Jeg kan næsten ikke holde øjnene åbne!'" beskrev Helen til Vulture.

"Vi var der hele dagen og optog scenen, og næste dag kom Bill ind i makeup-traileren og sagde: "Kan du se?" Og jeg sagde: 'Ikke rigtig.' Det var super-mærkeligt. Men det var ikke en big deal, i sidste ende. Vi tog nogle mørke briller på, og vi gik rundt som musene i Askepot i et stykke tid. Men jeg var meget lettet over, at Bill var den, der kom frem og sagde, 'Jeg er måske ved at blive skør, men jeg tror ikke, jeg kan se.' Men det gik væk. De steger vel dine hornhinder af, og så vokser de ud igen."

Anbefalede: