Jim Carrey fik næsten rollen som Willy Wonka i 'Charlie And The Chocolate Factory

Jim Carrey fik næsten rollen som Willy Wonka i 'Charlie And The Chocolate Factory
Jim Carrey fik næsten rollen som Willy Wonka i 'Charlie And The Chocolate Factory
Anonim

Kan du forestille dig Willy Wonka blive spillet af nogen anden end Johnny Depp i 2005-filmen Charlie and the Chocolate Factory? Nå, det viser sig, at Jim Carrey var tæt på at spille den ikoniske chokoladefabriksejer.

Charlie and the Chocolate Factory er en film fra 2005, der var baseret på 1964-romanen skrevet af Roald Dahl. Før denne film var der en anden tilpasning kaldet Willy Wonka & the Chocolate Factory, klassikeren fra 1971 med afdøde Gene Wilder i hovedrollen.

Filmen følger en ung dreng ved navn Charlie Bucket (Freddie Highmore) og hans bedstefar Joe (David Kelly), mens de tager en rundtur på den berygtede fabrik, der ejes af slikmageren Willy Wonka (Johnny Depp).

Tim Burton overvejede Carrey til rollen som Willy Wonka, men han følte, at Johnny Depp passede bedre til filmen, som han forestillede sig den, hvilket ikke er overraskende i betragtning af, hvor mange andre Burton-film Depp har medvirket i.

Selv om Depp fik rollen, ville Carrey også have gjort et godt stykke arbejde. Da Willy Wonka er sådan en animeret karakter, kunne Carrey have bragt sin egen charme og energi til rollen.

Dette er ikke den første rolle, Carrey har mistet til Depp. I 90'erne gik Carrey til audition for rollen som Edward Scissorhands. Som vi ved, fik Depp rollen til sidst, men Jim Carrey var også oppe mod andre store navne: Han blev overvejet sammen med Tom Cruise og Robert Downey Jr.

I de tidlige stadier af sin karriere lavede Carrey ikke rigtig dramatisk skuespil. Nogle af hans tidlige værker i 90'erne inkluderer roller i Ace Ventura: Pet Detective, The Mask og Dumb and Dumber.

Edward Scissorhands var mere en seriøs rolle. Så han ville højst sandsynligt have nærmet sig rollen med mere komisk sans, som ikke passede til karakteren.

Carrey var også til audition til rollen som Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, en lang tid med Michael Keaton og Christopher Walken, Carrey blev seriøst overvejet til rollen, men måtte i sidste ende vende den nede.

Han ville have været fantastisk som kaptajn Jack, men optagelsesplanen for Bruce Almighty - som endte med at blive en stor succes - ville have været i konflikt med den første Pirates-film. Rollen blev senere givet til Depp, og den populære filmfranchise er stadig en af de største roller i Depps karriere.

Selv om Carrey blev afvist fra disse roller, ser det ud til, at alt fungerede for ham. Han har stadig en fremtrædende karriere og er meget elsket i Hollywood, og efter Bruce Almighty begyndte han endda at blive castet i mere dramatiske dele. Alligevel er det vanvittigt at se, hvor mange gange disse to enorme skuespillere blev stillet op mod hinanden for en rolle.

Anbefalede: