Hvorfor har denne sangerinde fra 80'erne en nummer 1-sang årtier efter udgivelsen?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor har denne sangerinde fra 80'erne en nummer 1-sang årtier efter udgivelsen?
Hvorfor har denne sangerinde fra 80'erne en nummer 1-sang årtier efter udgivelsen?
Anonim

Kate Bushs sang "Running Up That Hill" har nået sit toppunkt næsten 40 år efter udgivelsen, efter at være blevet opdaget af en ny generation af fans takket være et tv-show. "Running Up That Hill", taget fra Kate Bushs Hounds Of Love-album, er klatret op på hitlisterne efter at have været med i den fjerde sæson af hit Netflix-serien Stranger Things. Sangen i sig selv er faktisk blevet spillet gennem hele sci-fi-sæsonen, men mange mennesker husker den måske fra en særlig episk og følelsesladet scene med Sadie Sinks karakter Max Mayfield.

Dette er ikke Kate Bushs første smag af succes: Veteranen singer/songwriter er blevet nomineret til Brits, Grammy Awards og Billboard Music Awards i løbet af sin 40-årige karriere, og hendes sang blev endda brugt i London 2012 OL. Så hvorfor har denne legendariske 63-årige engelske singer-songwriter haft et så vellykket comeback, selvom han ikke har udgivet et nyt album eller en single?

9 Kate Bushs sang blev vist på Stranger Things

Kate Bushs følelsesmæssigt rørende ballade blev indarbejdet som en vigtig komponent i hit Netflix sci-fi-showets fjerde sæsons historie.

Sangen hjælper Max (spillet af Sadie Sink) med at undslippe skurken Vecnas rædselsvækkende kløer. Da alt håb synes tabt, spiller hendes venner hendes yndlingssang, "Running Up That Hill", i håb om at bringe hende tilbage til virkeligheden. Sangen fortsætter med at spille gennem hele sæsonen, brugt som en måde at berolige og beskytte Max mod hendes traumer.

Musiksupervisor, Nora Felder fort alte Variety, at hun fik til opgave af Duffer Brothers at finde en sang, der gav genklang med Max' "komplekse følelser."

"Det slog mig straks med sine dybe akkorder af den mulige forbindelse til Maxs følelsesmæssige kampe og fik mere betydning, da Bushs sang marinerede i min bevidste bevidsthed," forklarede hun. Nora har tre Emmy-nomineringer for Outstanding Music Supervision for sit arbejde på showet.

Første premiere i 2016, Stranger Things fortæller historien om en gruppe børn og teenagere, der navigerer i de overnaturlige farer i den fiktive by Hawkins, Indiana, i 1980'erne.

8 'Running Up That Hill' bliver en amerikansk hitliste

Kate Bushs "Running Up That Hill (A Deal With God)" er genindtrådt på Billboard Hot 100 som nummer 8. Det toppede som nummer 30 tilbage i 1985. Det er Kate Bushs første amerikanske top 10 nogensinde. Som rapporteret af Billboard oplevede sangen i løbet af Memorial Day-weekenden alene i USA en stigning i streaming på Spotify med 9.900 procent.

7 'Running Up That Hill' indtager de britiske hitlister

På den officielle singlehitliste den 3. juni 2022 kom singlen igen ind i den britiske top 10 som nummer otte og nåede en ny topplacering som nummer to den følgende uge.

Chartanalytikere mente, at "Running Up That Hill" kunne have nået nummer et, men fordi det var en ældre sang, der genindtog hitlisten, betød Official Charts Company's accelerated chart ratio (ACR) regel, at 700, 000 streams om dagen blev halveret, når de blev indregnet i diagrammet, og t alt med til mindre end de 400.000 streams om dagen for den uges nummer et "As It Was" af Harry Styles.

6 'Running Up That Hill' topper iTunes- og Spotify-hitlisterne

Takket være sangens fremtrædende plads i Stranger Things toppede "Running Up That Hill" næsten øjeblikkeligt iTunes-hitlisterne. Den følelsesladede ballade fik også flere streaminggennembrud i løbet af ugen, efter at showet dukkede op på streamingplatformen. Det er i øjeblikket toppen af Spotify globale hitlister og er en af de mest streamede sange i hele verden.

5 Kate Bush giver sjældent sange godkendelse til at blive vist på tv

Kate Bush udgav en sjælden offentlig erklæring tidligere på ugen, der gav sangens brug hendes godkendelsesstempel.

"Da den første serie udkom, blev venner ved med at spørge os, om vi havde set Stranger Things, så vi tjekkede den ud og elskede den virkelig," forklarede hun. "Vi har set alle serier siden da, som en familie… Da de henvendte sig til os for at bruge 'Running Up That Hill', kunne du se, at der var gået meget omhu i, hvordan det blev brugt i forbindelse med historien, og jeg kunne virkelig godt lide, at sangen var et positivt totem for karakteren Max. Jeg er virkelig imponeret over denne seneste serie. Det er et episk stykke arbejde - programmerne er ekstremt godt sat sammen med fantastiske karakterer og fantastiske SFX."

"Det er meget rørende, at sangen er blevet så varmt modtaget, især da den bliver drevet af de unge fans, der elsker programmerne. Jeg er virkelig glad for, at Duffer Brothers får så positiv feedback på deres seneste kreation.. De fortjener det."

4 Kate Bushs album 'Hounds Of Love' fra 1985 hits nummer 1 på Billboard

"Running Up That Hill" genvandt ikke kun succes alene, men det har nu pustet nyt liv til Bushs album næsten 40 år efter dets udgivelse. 1985's Hounds of Love har netop vundet førstepladsen på Billboards Alternative chart. Den har oplevet en stigning på 2000 procent i efterspørgslen siden udgivelsen af den fjerde sæson af Stranger Things.

Billboard rapporterede, at Hounds Of Love i sporingsugen den 27. maj-2. juni tjente 17.000 tilsvarende albumenheder, hvilket steg med 2.086 procent. Hounds of Love er Bushs bedst sælgende album og har modtaget dobbelt platin-certificering i Storbritannien.

3 Har 'Running Up That Hill' været i andre shows?

Det er ikke første gang, Kate Bush er blevet opdaget af en helt ny generation af fans. Placebo dækkede sangen i 2003, og den vandt popularitet, da den blev vist i sæson fire-premieren på The O. C. Denne version blev senere brugt i traileren til 2009 vampyrfilm Daybreakers.

The Great British Baking Show-medvært Noel Fielding har også genskabt koreografien til Bushs breakout-hit til "Comic Relief". I 2012 havde et remix med nyindspillet vokal premiere under det års afslutningsceremoni for sommer-OL og blev populært i Storbritannien. Den var også med i pilotafsnittet af 2018-dramaserien Pose. Vi er sikre på, at den vil dukke op i masser af nye shows, der introducerer en helt ny generation til den britiske sangers glans.

2 Hvad er meningen med Kate Bushs 'Running Up That Hill'?

Selvfølgelig bringer vi alle vores egen betydning ind i musik og tekster. Fordi "Running Up That Hill" taler om at lave en aftale med Gud, misfortolker folk det ofte.

"Jeg prøvede at sige, at en mand og en kvinde virkelig ikke kan forstå hinanden, fordi vi er en mand og en kvinde. Og hvis vi faktisk kunne bytte hinandens roller, hvis vi faktisk kunne være det i hinandens sted i et stykke tid, jeg tror, vi begge ville blive meget overraskede!" Kate Bush forklarede engang. "Og den eneste måde, jeg kunne tro, det kunne lade sig gøre, var enten… du ved, jeg tænkte en aftale med djævelen, du ved. Og jeg tænkte, 'nå, nej, hvorfor ikke en aftale med Gud!' Du ved, for på en måde er det så meget mere kraftfuldt hele ideen om at bede Gud om at lave en aftale med dig."

Sangen var oprindeligt enormt kontroversiel og endda forbudt i lande, hvor den nu er nummer 1. "Men vi fik at vide, at hvis vi beholdt denne titel, ville den ikke blive spillet i nogen af de religiøse lande, ville Italien" Hvis man ikke spiller det, ville Frankrig ikke spille det, og Australien ville ikke spille det! Irland ville ikke spille det, og at vi generelt kunne få det blokeret, udelukkende fordi det havde Gud i titlen."

1 Hvad skete der med Kate Bush?

Den engang så populære sangerinde foretrækker nu et liv uden for rampelyset. Kate Bush er kendt for sit ønske om privatliv.

Bush forsvandt første gang fra offentligheden i 1993 sammen med sin mand Danny. Hun bød sin søn, Albert, velkommen i 1998 og fort alte det først til pressen i 2000. Hun vendte musikalsk tilbage i 2005 med et album med titlen Aerial. Kate Bush har boet i South Devon siden 2004. Hun tog en pause på ni år, før hun vendte tilbage til scenen med en 22-shows koncert på Hammersmith Apollo i London, England. Hendes første liveshow i 35 år blev udsolgt på 15 minutter online.

"Mit liv og mit arbejde hænger meget sammen," afslørede Kate Bush i 2005. "Det er til dels derfor, jeg kan lide at holde mit privatliv privat."

De første syv afsnit af Stranger Things sæson 4 streames i øjeblikket på Netflix, mens resten af sæsonen har debut fredag den 1. juli.

Anbefalede: