Dette er, hvad Quentin Tarantino virkelig mener om Bruce Lee

Indholdsfortegnelse:

Dette er, hvad Quentin Tarantino virkelig mener om Bruce Lee
Dette er, hvad Quentin Tarantino virkelig mener om Bruce Lee
Anonim

Du skulle tro, at Bruce Lees rolle i Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood ville have været en god ting. Efter alt blev det sene kampsportsikon spillet af Mike Moh, en absolut Lee-lignende. Men fans er ikke tilfredse med Bruce Lees kampscene med den fiktive stuntmand Cliff Booth.

De syntes, det var stødende, ligesom legendens datter, Shannon Lee følte det. Hun sagde, at det var "respektløst" og "en hån". Moh har allerede vejet ind i kontroversen og sagt, at den eneste grund til, at hans karakter blev smidt ind i den bil, var, at han blev for kæphøj - en typisk forhindring i kamp, der ikke var beregnet til at respektere hans helt.

Men hvad synes Quentin Tarantino egentlig om Bruce Lee?

Tarantino er ikke en Bruce Lee-fan

Fast and Furious 9-stjernen Jason Tobin sagde til Post Fight Podcast: "Bundlinjen er, at Tarantino ikke er en Bruce Lee-fan." Tobin blev bedt om at deltage i podcasten for at diskutere Lees indflydelse på hans uddannelse som skuespiller. Ifølge ham ville en ægte Bruce Lee-fan have været "lidt mere fair" med at portrættere ham på skærmen.

Quentin Tarantino ankommer til DVD-udgivelse ent for 'Inglorious Basterds&39
Quentin Tarantino ankommer til DVD-udgivelse ent for 'Inglorious Basterds&39

Tobin tilføjede også, "Han [Tarantino] elsker den æra. Bruce Lee var en karakter i den æra, og han kastede ham ind. Men en Bruce Lee-fan ville ikke gøre Bruce Lee sådan. Han gjorde, hvad instruktører gjorde. tilbage i 60'erne til Bruce Lee, men i 2019. De 'ching chonged' ham."

Tobin præciserede også, at han stadig nyder Tarantinos film. Han håber bare virkelig, at de smalle asiatiske stereotyper i dem allerede ville ende. Han har heller ikke noget imod Mike Moh. Han tilstod, at han selv ville have taget rollen, hvis han havde fået chancen.

Han synes, Bruce Lee var arrogant

På en pressekonference i Moskva sagde Tarantino: "Bruce Lee var en slags arrogant fyr." Hvordan er det for at bryde tavsheden om kontroversen, ikke? Tarantino mener åbenbart, at han ikke gjorde noget forkert. Han vidste, hvad han gik ind for at vælge det plot.

Han tilføjede endda, "Måden han [Lee] t alte på, fandt jeg ikke bare en masse ud af det. Jeg hørte ham sige den slags ting i den henseende. Hvis folk siger: 'Nå, han har aldrig sagt, at han kunne banke Mohammad Ali, ja, det gjorde han."

Cliff Booth og Bruce Lee kampscene i 'Once Upon a Time in Hollywood&39
Cliff Booth og Bruce Lee kampscene i 'Once Upon a Time in Hollywood&39

Ifølge instruktøren bekræftede en biografi skrevet af Bruce Lees kone, at han sagde det om Ali. Men Lees protegé Dan Inosanto sagde, at han "aldrig ville have sagt noget nedsættende om Muhammad Ali, fordi han tilbad jorden, Muhammad Ali gik på."

Uanset hvad sandheden om Bruce Lee er, så har Tarantino gjort det klart, at han ikke tilbeder ham som de fleste andre. Vi kan heller ikke sige, at han ikke respekterer ham. Han føler bare ikke, at der var noget så helligt ved ikonets liv, der burde få ham til at undskylde for, hvordan han blev behandlet i filmen. Så igen, det var præcis det, der skuffede fansene af kampsportlegenden.

For ham var Lee bare en fiktiv karakter i filmen

På den samme pressekonference understregede Tarantino, at Bruce Lees rolle i Once Upon a Time In Hollywood skulle være semi-fiktiv. Han kæmpede trods alt kun mod en fiktiv stuntman. Direktøren sagde endda, at ingen faktisk vandt kampen på trods af, at Lee ubesværet blev smidt ind i bilen. Ja, hvad der irriterede fans, er slet ikke noget for ham.

"Kunne Cliff tæve Bruce Lee? Brad ville ikke være i stand til at tæve Bruce Lee, men Cliff kunne måske," forklarede Tarantino."Hvis du stiller mig spørgsmålet: 'Hvem ville vinde i en kamp: Bruce Lee eller Dracula?' Det er det samme spørgsmål. Det er en fiktiv karakter. Hvis jeg siger, at Cliff kan slå Bruce Lee op, er han en fiktiv karakter, så han kunne slå Bruce Lee op."

Quentin Tarantino holder tale efter at have modtaget prisen
Quentin Tarantino holder tale efter at have modtaget prisen

Tarantino fortsatte med at forsvare scenen ved at diskutere Cliff Booths "kriger"-baggrund i detaljer. Han glorificerede bestemt den fiktive karakter mere end Bruce Lee på den pressekonference. Du kan dog ikke bebrejde ham. Som Lees datter selv sagde, forstår hun, at Tarantinos karakterer er beregnet til at være antihelte.

Det er bare, at Bruce Lees fans betragter hans arbejde som mere end om kampsport og underholdning. De ser op til ham som en filosof. Så det er nok derfor, de alle troede, at Tarantino formindskede Lees færdigheder i den kampscene. Hvad angår instruktørens kunstneriske valg, er det ikke helt så slemt.

Som han sagde, er det hele fiktion. Vi må indrømme, det var en ganske uventet drejning (helt ærligt en fast bestanddel i alle Tarantinos film). Så hvad synes du, utilgiveligt eller helt cool?

Anbefalede: