Harrison Ford spillede næsten denne ikoniske superhelt

Indholdsfortegnelse:

Harrison Ford spillede næsten denne ikoniske superhelt
Harrison Ford spillede næsten denne ikoniske superhelt
Anonim

Når det kommer til de største navne gennem tiderne inden for skuespil, er det få kunstnere, der konkurrerer med, hvad Harrison Ford har været i stand til at udrette på det store lærred. Fra Star Wars, til Blade Runner, til amerikansk graffiti, Ford har sammensat en karriere gennem tiderne og har intet tilbage at udrette i Hollywood.

I løbet af 80'erne var der tilsyneladende intet, der forhindrede Ford i at knuse på billetkontoret som en etableret stjerne. På et tidspunkt brændte actionstjernen så kraftigt, at han befandt sig i kamp om at spille en af de mest ikoniske fiktive karakterer i historien.

Lad os tage et kig og se, hvilken ikonisk karakter Harrison Ford blev anset for at spille.

Ford gjorde det stort med Han Solo

Harrison Ford Han Solo
Harrison Ford Han Solo

Når man ser tilbage på den karriere, Harrison Ford sammensatte for sig selv i filmbranchen, er en ting, der skiller sig ud, at skuespilleren har spillet flere ikoniske karakterer på det store lærred. De fleste skuespillere er heldige selv at få en audition for en enkelt klassisk karakter, men Ford har den udmærkelse, at de faktisk spiller mere end én i store franchises. Den første ikoniske karakter, han landede, var ingen ringere end Han Solo.

A New Hope debuterede tilbage i 1977 og viste sig at være en ny grænse for filmindustrien. Star Wars kom effektivt ind og tog over på ingen tid, og den første film startede en af de største og mest elskede franchises, der eksisterede. Fords Han Solo spillede naturligvis en stor rolle i, at franchisen blev en klassiker. Han havde en vis skuespilerfaring, før han spillede Solo, men at spille nerf-hyrde gjorde ham til en stjerne.

Efter succesen med A New Hope i slutningen af 70'erne, ville Ford gentage karakteren to gange mere i den originale trilogi. Han var genial i både The Empire Strikes Back og Return of the Jedi, og efter trilogien sluttede, ville det tage årtier for Ford at spille karakteren igen. Han ville dog spille karakteren to gange i den moderne trilogi af film og til sidst afslutte sin tid i franchisen.

Mens Ford var på toppen af sit spil med Han Solo, var han i stand til at lande endnu en ikonisk rolle og drive endnu en franchise til succes.

At spille Indiana Jones tog ham til et andet niveau

Harrison Ford Indiana Jones
Harrison Ford Indiana Jones

I 1981, blot et år efter at The Empire Strikes Back kom i biografen med det største twist i filmhistorien, begyndte Harrison Ford sin tid med at spille Indiana Jones i Raiders of the Lost Ark. Der var selvfølgelig ingen garanti for, at filmen ville blive en succes, men da den først kom i biografen, tjente den millioner og endte med at starte endnu en franchise, som Ford kunne trives i.

Tingene gik i gang for Ford, der gentog rollen som Indiana Jones i The Temple of Doom fra 1984. Denne film udkom blot et år efter Return of the Jedi havde premiere, hvilket betyder, at han sluttede sin tid med Star Wars, mens han fik tingene til at lave mad som alles yndlingsarkæolog. Den efterfølgende succes med The Temple of Doom gav i sidste ende plads til The Last Crusade fra 1989.

På samme måde som hans tid som Han Solo ville det tage år, før Ford hoppede i sadlen som Indiana Jones, selvom han endelig gentog rollen i Kingdom of the Crystal Skull fra 2008. Ford er tilmeldt en anden film som karakteren, som vi forestiller os vil være hans sidste.

Så fantastisk som alt dette var for Ford, var det i løbet af hans årti med at balancere Han og Indy, at han blev overvejet for en anden ikonisk karakter.

Ford blev overvejet at spille Batman

Michael Keaton Batman
Michael Keaton Batman

I 1989 ændrede Tim Burton tegneseriefilmspillet for altid med Batman, og der var masser af stjerner, der blev anset for at spille Caped Crusader i filmen. Lav og se, Harrison Ford, der allerede havde spillet Han Solo og Indiana Jones, var i overvejelse.

I sidste ende, efter at have overvejet mange optrædener, kastede Tim Burton terningerne på Michael Keaton og slog en stor betalingsdag ved billetkontoret. Batman var en enorm succes, der startede en hel serie af film. Det betyder, at hvis Ford havde fået rollen, ville han reelt have været i tre store franchises alene i løbet af 80'erne. En høj ordre, men han kunne bestemt have håndteret den.

At få rollen som Batman kunne have været en stor succes for Harrison Ford, men med Star Wars- og Indiana Jones-franchisene på hans navn allerede, er vi ret sikre på, at han ikke er så ked af det, at Michael Keaton sikrede sig. rollen.

Anbefalede: