Hvor meget blev Michael J Fox bet alt for 'Tilbage til fremtiden'-filmene?

Indholdsfortegnelse:

Hvor meget blev Michael J Fox bet alt for 'Tilbage til fremtiden'-filmene?
Hvor meget blev Michael J Fox bet alt for 'Tilbage til fremtiden'-filmene?
Anonim

Når folk ser tilbage på film fra 80'erne og begyndelsen af 90'erne, er der en håndfuld film, der virkelig skiller sig ud. For det meste er disse film sci-fi eller actionfilm som Return of the Jedi, Top Gun, Raiders of the Lost Ark eller Batman.

Selv om Back to the Future bestemt har nogle sci-fi-elementer, har den ikke meget til fælles med de andre film. Tilbage til fremtiden er trods alt en meget mere intim fortælling, der fokuserer på, at menneskers liv kan ændre sig med et øjebliks varsel. Oven i købet er hovedårsagen til, at så mange mennesker elsker den film, at de er investeret i de relationer, som filmens hovedpersoner deler.

Michael J Fox Red Carpet
Michael J Fox Red Carpet

Da Back to the Future var et karakterstykke, kunne filmen aldrig have været en succes, hvis publikum ikke elskede dens hovedperson, Marty McFly. Heldigvis, for alle involverede, blev McFly bragt til live af Michael J. Fox, og han er en af de mest elskelige skuespillere i Hollywoods historie. Da Back to the Future var et kæmpe hit på billetkontoret, og Fox spillede en så vigtig rolle i dens succes, rejser det et indlysende spørgsmål, hvor meget blev han bet alt for at medvirke i filmen?

Oprindelige planer

Siden Back to the Future er så fantastisk en film, har den udviklet en utrolig hengiven fanskare. Selvom der er nogle detaljer om filmen, som det tog år for mange af disse fans at bemærke, er der visse fakta om filmen, som er almindelig kendt. For eksempel ved langt de fleste Back to the Future-fans allerede, at Michael J. Fox ikke var den første skuespiller, der blev hyret til at stå i hovedrollen i filmen.

Fra det øjeblik, instruktør Robert Zemeckis og producer Bob Gale undfangede Back to the Future, ønskede de, at Michael J. Fox skulle spille Marty McFly. Desværre medvirkede Fox stadig på det tidspunkt i den populære sitcom Family Ties, og det programs producenter ville ikke frigøre hans tidsplan nok, så han kunne medvirke i Back to the Future.

Eric Stoltz Tilbage til fremtiden
Eric Stoltz Tilbage til fremtiden

Da Michael J. Fox først ikke fik lov til at medvirke i Back to the Future, blev Erix Stoltz hyret til at spille Marty McFly. Desværre for Stoltz konkluderede filmens producer og instruktør, efter at han havde optaget en masse optagelser, at han ikke var den rigtige person til at komme McFly til livs, så de fyrede ham. Ifølge rapporter tog Stoltz rollen for seriøst og gik endda så langt som til at forblive i karakter på alle tidspunkter, når han var ét sæt. Mens method acting har fungeret for mange skuespillere, skulle Marty McFly være en sympatisk karakter, så producenterne ønskede en skuespiller, der ville bringe en lettere tone til rollen.

Going Back To Plan A

Når kræfterne bag Back to the Future fyrede Eric Stoltz, måtte de gå tilbage til tegnebrættet. I stedet for at forsøge at finde en helt ny skuespiller, henvendte de sig igen til producenterne bag Family Ties, og denne gang lod de Michael J. Fox bestemme, om han ville medvirke i filmen. Da Michael J. Fox læste manuskriptet til Back to the Future, besluttede han, at han ville medvirke i filmen.

Selv om Michael J. Fox gerne ville medvirke i Back to the Future, og folkene bag filmen ville have ham i rollen, var det ikke så enkelt. Tilbage til fremtiden skulle trods alt efter planen filme de samme dage, som Family Ties blev produceret. Heldigvis kunne showet og filmen optages på forskellige tidspunkter af dagen, så Fox kunne gøre begge dele. Foxs tidsplan ville dog være så intens, at han kun ville få cirka fem timers søvn om natten, og han ville bruge praktisk t alt hvert vågent øjeblik på et eller andet sæt.

Michael J. Fox Tilbage til fremtiden bag kulisserne
Michael J. Fox Tilbage til fremtiden bag kulisserne

I betragtning af Michael J. Foxs intense Back to the Future-program, og hvor meget folkene bag Back to the Future ville have ham, har du måske antaget, at han blev bet alt en formue for at spille med i filmen. Ifølge IMDb.com modtog Fox dog kun $250.000 for at medvirke i Back to the Future, hvilket er fantastisk, da filmen indbragte næsten $400 millioner i billetkontoret. Oven i købet har filmen tjent utroligt mange penge på salg af hjemmevideoer.

En kæmpe forhøjelse

Når Back to the Future blev et kæmpe hit, blev der hurtigt lagt planer om at producere et par efterfølgere. Da Back to the Future-fans aldrig ville have accepteret efterfølgere uden Marty McFly, sad Michael J. Fox i førersædet, da han forhandlede sin aftale om disse film. Af den grund fik Fox bet alt $5 millioner hver for Back to the Future II og Back to the Future III ifølge IMDb.

Michael J. Fox Back to the Future II Stunt
Michael J. Fox Back to the Future II Stunt

Selvfølgelig må Michael J. Fox have været overlykkelig over at blive bet alt $10 millioner for de to Back to the Future-efterfølgere, som blev produceret på samme tid. Det betyder dog ikke, at arbejdet med disse film var let for skuespilleren. Når alt kommer til alt, mens Fox filmede et stunt til Back to the Future II, gik tingene g alt i stor stil, og han mistede næsten livet.

Anbefalede: