Sådan fandt Spike Lee op med sin hitfilm 'Do The Right Thing

Indholdsfortegnelse:

Sådan fandt Spike Lee op med sin hitfilm 'Do The Right Thing
Sådan fandt Spike Lee op med sin hitfilm 'Do The Right Thing
Anonim

Spike Lee er en af de rigeste og mest indflydelsesrige filmskabere i live. Han er også en af de få mainstream filmskabere, der åbent og konstant tackler nogle ret kontroversielle og følsomme emner i sit arbejde. På grund af dette, såvel som Spikes uforskammet fremadrettede, noget stædige og ærlige personlighed, er processen, hvor han laver disse film, blevet offentliggjort. Spike har altid været utrolig åben omkring, hvordan han har lavet sine prisværdige film. Dette inkluderer Do The Right Things, som sagtens er et af Spikes mest berømte værker. Her er hvordan Spike fandt på dette fremragende stykke biograf og projektet, der gjorde ham til et kendt navn…

Konflikt fra det virkelige liv blandet med varme inspirerede filmen

Do The Right Thing var så indflydelsesrig og vigtig for Brooklyn, at den faktisk fik en hel gade opkaldt efter sig. Det giver mening, når du tænker over det. Hele filmen foregår trods alt mellem Lexington Avenue og Quincy Street i Bedford-Stuyvesant-området i Brooklyn. Den sjove, nervøse og følelsesmæssigt relevante film viste den virkelige konflikt mellem det afroamerikanske samfund og det italiensk-amerikanske samfund i slutningen af 80'erne i Brooklyn. Spike valgte at intensivere denne konflikt ved at sætte den i sommerens varme…

"Efter 95 grader mister mødre forstanden," sagde Spike Less i et interview med Empire Online. "Mordraten stiger, alt stiger. Jeg havde lige en idé om, hvad der ville ske på sommerens varmeste dag."

Ifølge Do The Right Things' filmfotograf, Ernest R. Dickerson, skrev Spike filmen, mens han fløj fra New York til Los Angeles på arbejde. Dengang hed filmen "HeatWave". Til sidst valgte Spike at vippe sin hat over for Martha Reeve and The Vandellas og kalde filmen Do The Right Thing.

Hele processen med at skrive manuskriptet tog omkring to uger… Det er rigtigt… Spike Lee skrev Do The Right Thing på omkring to uger.

Spike lee gør det rigtige cast
Spike lee gør det rigtige cast

Ifølge kostumedesigner Ruth E. Carter: "Han var meget stolt over, at han kunne skrive manuskripter som dette på to uger."

Spike, som han gjorde med mange af sine film, valgte ikke at arbejde i studiesystemet for at lave Do The Right Thing. I stedet føltes filmen mere som at være på filmskole. Han ringede simpelthen op til de folk, han ville arbejde med, og bad dem flyve over til Brooklyn for at lave filmen.

Hvorfor Spike ville lave filmen

I betragtning af at Spike altid har valgt at skrive film om kampe i det virkelige liv, især dem der plager de afroamerikanske samfund i USA, burde det ikke komme som nogen overraskelse, at Do The Right Thing var baseret på en ægte og anspændt situation.

"Jeg ville lave en film, der handlede om New York City på det bestemte tidspunkt," forklarede Spike. "Det racemæssige klima, den historiske fjendtlighed mellem det afroamerikanske samfund og det italiensk-amerikanske samfund. Det var baseret på ting, der foregik. Filmen er dedikeret til, specifikt, enkeltpersoner og familier, der ikke længere er her på grund af NYPD."

"Jeg vidste, at det ville handle om en anspændt situation," sagde filmfotograf Ernest R. Dickerson. "Jeg vidste ikke, hvor han ville hen med det, før jeg læste det tidligste udkast. Det ringede så sandt. Det var i overensstemmelse med, hvad der foregik i New York på det tidspunkt. Det er et mikrokosmos af Amerika."

At skyde på en rigtig gade i Brooklyn, Stuyvesant Avenue, var den eneste mulighed, når denne historie skulle føles lige så autentisk som den racekonflikt, den var baseret på.

"Jeg var i stand til at hjælpe med at vælge det kvarter, vi skulle skyde det i," forklarede Ernest."Jeg forlangte, at vi skyder på en gade, der løber mod nord og syd. Så den ene side af gaden vil altid være i skygge. På en overskyet dag var det nemmere at få det til at ligne den skyggefulde side af en gade."

Som forventet var gaden en karakter i sig selv. Det var fyldt med funk og energi, men som skuespilleren John Turturro sagde, var der også "en masse crack" og "skinny dogs". Dette er grunden til, at islams nation gav Spike og hans mandskab sikkerhed under optagelserne.

"Vi fik stærk støtte fra de to familier, der var tilbage på blokken, sagde Giancarlo Esposito, der spillede Buggin' Out. "De var glade, fordi blokken blev ryddet op. Vi ryddede op i et par crack-huse. Vi følte os ikke som helte."

Men det faktum, at filmholdet var på den fattige gade, endte med at hjælpe samfundet væsentligt. På grund af filmens succes blev der kastet meget lys over samfundet i den gade. Og som nævnt blev den omdøbt til ære for filmen. Realistisk set er dette noget, som Spike Lee håbede på. Det er jo meningen, at de historier, han fortæller, skal bevirke en form for positiv forandring. Det eller afsløre den grimme sandhed, som mange samfund skal forholde sig til. Kort sagt inspirerer hans film os til at gøre det rigtige.

Anbefalede: