Dette er de film, der hjalp Spike Lee med at samle sin nettoværdi på 50 millioner USD

Indholdsfortegnelse:

Dette er de film, der hjalp Spike Lee med at samle sin nettoværdi på 50 millioner USD
Dette er de film, der hjalp Spike Lee med at samle sin nettoværdi på 50 millioner USD
Anonim

Spike Lee er ikke bare en filmskaber, han er en aktivist. Og på grund af det er mange af hans film som Say The Right Thing og Malcolm X gået ned som nogle af de mest indflydelsesrige og vigtige film i biografhistorien. Mens Spike har opdelt, hvordan han laver prisvindende film, skal du have et særligt talent for at overskride studiets økonomiske forventninger, nedbryde kulturelle barrierer og skabe forbindelse til publikum, du aldrig troede var muligt.

Selvfølgelig skal vi nævne, at Spikes velbehag ofte har gnidet folk den forkerte vej. Faktisk kan du beskrive ham som en semi-kontroversiel figur på grund af det faktum, at han er så påstået. Dette har fået ham i konflikt med andre store filmskabere som Quentin Tarantino, som han har haft en fejde med i årevis. Men enhver filmskaber, inklusive Quentin, er nødt til at respektere, hvor succesfuld og indflydelsesrig Spike er. Samt det faktum, at han har samlet en latterlig nettoværdi på 50 millioner dollars, ifølge Celebrity Net Worth.

Så lad os finde ud af, hvordan Spike præcis har nået dette niveau af økonomisk succes, skal vi?

Hans første film var en absolut smash

Siden 1983 har Spike Lee produceret hele 35 film gennem sit produktionsselskab, 40 Acre and a Mule. Hans allerførste spillefilm, She's Gotta Have It, var absolut en af hans mest roste film. I 2017 tilpassede Spike den endda til en Netflix-serie på grund af dens popularitet.

I løbet af blot to uger lavede Spike Lee denne elskede film for $175.000 USD, ifølge The Numbers. I betragtning af, at den indtjente over 7 millioner dollars ved billetkontoret, da den udkom, betragtes den som en ret utrolig succes. Ikke underligt, at studierne begyndte at være opmærksomme på ham.

For en ung mand fra Atlanta Georgia, der tilbragte det meste af sine formative år i Brooklyn, var denne form for succes en umulig drøm.

Mens han voksede op i Brooklyn, gik han på John Dewey High School. Omkring dette tidspunkt fik han sit kaldenavn "Spike", da han blev født Shelton Jackson Lee til sin far, William, en komponist og jazzmusiker, og hans mor, Jacqueline, en lærer i kunst og sort litteratur. Det er sandsynligvis Spikes mor, der gav ham et grundlag af viden i sorts historie. Det er en egenskab, som Spike har indlejret i alle sine film, i varierende omfang.

Som en ung mand fortsatte Spike sin interesse for sorts historie og sin voksende kærlighed til filmskabelse, da han gik på Morehouse College i Atlanta. Det er her, han lavede Last Hustle In Brooklyn, hans første studenterfilm. Spike kom derefter ind på den prestigefyldte Tisch School of the Arts ved New York University. Det er her, han lavede Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads, som var den allerførste elevfilm, der blev vist på Lincoln Centers New Directors/New Films Festival.

After She's Gotta Have It, Spike var på rulle

Der er ingen tvivl om, at She's Gotta Have It satte Spike op til en livslang succes i underholdningsindustrien. Efter den film lavede han en række film, hvoraf de fleste finder sted i Brooklyn. Dette inkluderer hans absolut ikoniske Do The Right Thing, som indeholdt Samuel L. Jackson, Spikes mangeårige samarbejdspartner.

Do The Right Thing blev lavet for $6 millioner og bragte næsten $40 millioner hjem ved billetkontoret. Filmen gav også Spike Lee sin allerførste Oscar-nominering (i 1990) for at skrive. Men bortset fra en nominering til en dokumentar i 1998) ville der gå meget lang tid, før han blev anerkendt ved Oscar-uddelingen igen… Og dette var et stort stridspunkt for ham.

Hans film fra 1992, Malcolm X, med Denzel Washington i hovedrollen, var en af de film, han ønskede, at han vandt Academy-anerkendelse. Det var dog et kæmpe hit hos kritikerne og i kassen.

Hans andre bemærkelsesværdige værker omfatter Mo' Better Blues, Jungle Fever, He Got Game, Red Hook Summer og Summer of Sam.

Senest vandt Spike Lees BlackKkKlansman ham endnu en Oscar samt over $87 millioner på verdensplan ved billetkontoret. Dette var endnu en massiv sejr for Spike, da han lavede filmen for $15 millioner USD, ifølge Refinery. Dette var dog ikke hans mest økonomisk succesrige film i hans prestigefyldte karriere. Det ville være 2006's Inside Man, som tjente hele 187 millioner dollars på verdensplan.

Hans seneste film, Da 5 Bloods, var en af hans dyreste film at lave, og på grund af pandemien er det usandsynligt, at han vil tjene betydelige penge på den. Selvom det blev købt af Netflix, så dets publikum er bare enormt.

Spike tjente også en dum mængde penge på reklamer

Udover filmproduktion, såvel som at producere værker gennem sit produktionsselskab, har Spike Lee tjent mange penge på at instruere reklamer. Han har lavet reklamer for Levi's, Nike, Taco Bell, Ben &Jerry's og Converse. Han medvirkede også i en berømt Capital One-reklame sammen med sin ven Samuel L. Jackson og Charles Barkley. Direktøren har t alt offentligt om, hvor lukrativ den specifikke aftale har været for ham såvel som hans berømthedsstatus.

Derudover bet alte NYPD Spike $200.000 USD, ifølge Celebrity Net Worth, for at rådføre sig om en politiannoncekampagne.

Alle disse muligheder har givet Spike mulighed for at købe forskellige ejendomme på steder som Upper East Side såvel som i Martha's Vineyard.

Spike er uden tvivl blevet en af de mest succesrige filmskabere i sin generation.

Anbefalede: