Hvorfor bliver den berygtede 'Batman And Robin' betragtet som den 'vigtigste tegneseriefilm nogensinde lavet'?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor bliver den berygtede 'Batman And Robin' betragtet som den 'vigtigste tegneseriefilm nogensinde lavet'?
Hvorfor bliver den berygtede 'Batman And Robin' betragtet som den 'vigtigste tegneseriefilm nogensinde lavet'?
Anonim

Når vi diskuterer den 'vigtigste tegneserie, der nogensinde er lavet', kan fans af genren pege på DCs Superman-film fra 1978. Dette var den første store studie-superheltefilm, og den er en bonafide klassiker i sig selv.

På den anden side kan det argumenteres for, at den første X-Men-udflugt skal fremstå som den 'vigtigste tegneseriefilm, der nogensinde er lavet.' Uden den havde vi måske ikke haft MCU'en og team-up Avengers-filmene, da dette var filmen, der beviste, at et superhelte-ensemble kunne fungere.

Blade, Tim Burtons Batman og 2008's Iron Man skal også hyldes for deres bidrag til tegneseriegenrens succes. Men ifølge en indflydelsesrig person inden for det filmiske superheltelandskab bør en anden post betragtes som den 'vigtigste tegneseriefilm', og det er afdøde Joel Schumachers Batman and Robin.

Denne kritiske fejl i 1997 står som en af de værste tegneseriefilm, der nogensinde er lavet, og er en tegneseriepost, som mange af os ville vælge at glemme. Det dæmpede på egen hånd Bat-signalet, indtil Christopher Nolan bragte den kappede korsfarer tilbage til skærmen i 2005. Og selvom det gav George Clooney hans første højtbetalende rolle, er filmen en, som han sandsynligvis ville ønske ikke var en del af hans rolle. omfattende CV.

Så, hvem betragtede denne neonfarvede flagermusbombe som den 'vigtigste tegneseriefilm, der nogensinde er lavet', og hvorfor gav de den denne anerkendelse?

Batman And Robin: From Campy Nightmare to 'Most Important Comic Book Movie'

Film plakat
Film plakat

Der har sikkert været værre tegneseriefilm end Batman og Robin. 1984's Supergirl, 1987's Superman IV: the Quest For Peace og enhver film med Fantastic 4 kan alle kvalificere sig som superhelte stinkers.

Alligevel kan der ikke argumenteres for, at Batman og Robin er nogen gode, og selv filmens forfatter har undskyldt for dens dårlige kvalitet. George Clooney ser utilpas ud hele vejen igennem, dialogen er notorisk forfærdelig, og det hele gør nar af, hvad Tim Burton havde forsøgt at gøre med karakteren.

Nogle af skylden for filmen ligger ganske vist hos Warner Bros, da Batman Returns viste sig at være for mørk for nogle, bad de Joel Schumacher om at ændre tonen i fremtidige Bat-film. Batman Forever fra 1995 var hans første indtog i verden af en neonfarvet Gotham City, og den nye tilgang til karakteren så stort set ud til at virke. Men hans opfølgende film, Batman og Robin, var en uforløst katastrofe, og den kunne have indvarslet slutningen på den genopblussen af tegneserier, som Burton startede i 1989.

Heldigvis satte studieledere sig op og lagde mærke til de mange dårlige anmeldelser, filmen modtog, og det er grunden til, at en person, der er kendt for superheltefans verden over, kaldte den den 'vigtigste tegneseriefilm, der nogensinde er lavet. ' Hvem er denne person? Nå, det er Kevin Feige, manden, der er ansvarlig for både succesen med MCU og formentlig den genopblussen, som superhelte-genren har modtaget i de seneste år.

Hvorfor Batman og Robin er 'den vigtigste tegneseriefilm nogensinde lavet'

Flagermus film
Flagermus film

Tilbage i 2009, lige efter at have kickstartet MCU'en sammen med Iron Man og The Incredible Hulk, diskuterede Kevin Feige vigtigheden af Batman og Robin. I et interview sagde han:

Du kan se hans pointe. Den næste store studie-superheltefilm efter Batman og Robin var X-Men, og som Feige antydede, behandlede dette kildematerialet med seriøsitet og respekt. Spider-Man gjorde det samme, og begge film appellerede til ægte fans af tegneseriegenren i stedet for at behandle karaktererne i kernen som en joke. De var sande storsucceser, og selv om der har været en gang imellem fejltændinger siden (Elektra, Jonah Hex, Green Lantern), har der ikke været en film, der er lige så overdreven som Batman og Robin.

Det kan selvfølgelig argumenteres for, at Batman og Robin ikke er den vigtigste tegneserie, der nogensinde er lavet. Richard Donner og Tim Burton havde allerede givet verden film, der respekterede behovene hos både tegneseriefans og det generelle filmpublikum. Takket være deres succes er det sandsynligt, at de mange store superheltefilm, vi er blevet belønnet med siden, stadig er blevet lavet. Men igen, måske ville de ikke, og det kunne argumenteres for, at uden Batman og Robin, ville vi ikke have haft Christopher Nolans vidunderlige Batman-trilogi, de film, der fik ham til at give den kappede korsfarer sin værdighed tilbage.

Uanset hvad der er tilfældet, lad os ikke være for hurtige til at sende Batman og Robin til køleren. Det er en frygtelig film, men det er en interessant fodnote i tegneseriefilmhistorien. Mens der har været nogle forfærdelige superheltefilm siden, var Batastrophe fra 1997 (undskyld) sidste gang, et stort Hollywood-studie vovede at underminere den genre, der siden har givet dem milliarder.

Anbefalede: