Ville Wilmer Valderramas 'That '70s Show'-karakter blive betragtet som upassende i dag?

Ville Wilmer Valderramas 'That '70s Show'-karakter blive betragtet som upassende i dag?
Ville Wilmer Valderramas 'That '70s Show'-karakter blive betragtet som upassende i dag?
Anonim

Masser af tv-shows er blevet succesfulde, ikke kun på trods af at de er upassende, men skyldes til dels på grund af deres upassende. Udsendelser som "Family Guy" og "South Park" kommer til at tænke på, når seerne overvejer programmer, der nyder at lave vittigheder på bekostning af praktisk t alt alle.

Når det er sagt, passer nogle tv-shows ind i den niche, og det er forståeligt i betragtning af deres tilsigtede publikum. På bagsiden er der sitcoms som 'That '70s Show, '-shows, der hævder at være egnede til teenagepublikum - den officielle vurdering er TV-14, pr. IMDb - der virkelig krydser grænsen på flere måder.

Selvfølgelig begyndte Wilmer Valderrama at spille på 'That '70s Show', da han var senior på gymnasiet, så han var ikke helt voksen endnu. Og showet, som kun var hans anden tv-koncert nogensinde, gav ham praktisk t alt global berømmelse. Men otte år senere sluttede showet, og nu er Fez historie.

Nogle fans synes, det er en god ting, at Fez ikke længere er på tv i bedste sendetid - fordi karakteren bestemt ikke ældes godt.

En del af problemet er portrætteringen af Fez som en næsten navnløs (hans navn er et skuespil på et akronym for 'foreign exchange student') udvekslingsstudent, hvis baggrund aldrig bliver fuldstændig forklaret, siger Vox. Det var meningen, at han skulle skildre en immigrant, men en håndfuld træk gør ham til numsen af vittigheder snarere end en naturtro karakter.

For eksempel har han en mundfuld (som aldrig bliver forklaret), der er beregnet til at få ham til at lyde fjollet og stump. Ashton Kutchers karakter, Kelso, er selvfølgelig også ret tæt, selvom Ashton ikke er i det virkelige liv.

Men der er også det faktum, at Fez bare er en uhyggelig fyr, der spionerer på pigerne gennem deres skabe og flirter med næsten alt, der går. Der er et par problemer med Fez, som sandsynligvis ville få nutidens producere og manuskriptforfattere til at ryste sig, og selv nogle tidligere fans er ikke rigtig imponerede.

Som Vox forklarer, er immigrantaspektet et af de største problemer med Wilmers karakter på 'That '70s Show'. Ligesom andre shows på sin tid betragtede sitcom Fez som en outsider, gjorde ham fjollet og soci alt akavet og fik ham virkelig til at fokusere på piger og dybest set intet andet (undtagen slik).

Det var et simpelt tilfælde af minedrift af "materiale fra stereotyper," siger Vox, hvilket var et problem i sig selv.

Men hvad angår spionage og generel uhygge? Det ville heller ikke flyve i dag - medmindre det var et eksempel på, hvad man ikke skal gøre, f.eks. i det populære Netflix-show 'You'.

Og det er i virkeligheden det, at dissing af Fez-karakteren handler om; Social ansvarlighed siger i dag, at forfattere og producenter ikke bør skabe karakterer, der krænker andres rettigheder eller marginaliserer minoritetsgrupper. Og Fez gør begge disse ting, selvom portrætteringen af karakteren tydeligvis ikke skadede Valderramas karriere - eller nettoformue - i det mindste.

Anbefalede: