10 Interessante fakta om Heath Ledgers rolle i '10 Things I Hate About You

Indholdsfortegnelse:

10 Interessante fakta om Heath Ledgers rolle i '10 Things I Hate About You
10 Interessante fakta om Heath Ledgers rolle i '10 Things I Hate About You
Anonim

Da Heath Ledger første gang prydede biografer med sin karakteristiske australske charme i 10 Things I Hate About You, faldt teenagere verden over forelsket i Patrick Verona. En tilpasning af Shakespeares The Taming of the Shrew, 1999-hittet viste sig at være det perfekte redskab for Ledgers spirende talenter. Tragisk nok døde den smukke australier i 2008 i en lille alder af kun 28 år, men han vil leve for evigt gennem sit imponerende skuespil-cv.

Den multitalentfulde skuespiller fortsatte med at få os til at græde i tåretrækkeren Brokeback Mountain, som kontroversielt blev afvist for bedste film, og efterlod os tilbage i frygt med hans truende og uhængende præstation i The Dark Knight. Men det er hans rolle i 10 Things I Hate About You, der har sat et uudsletteligt spor som en afgørende voksenklassiker. For mange fans forbliver hans fængslende ungdommelige opblussen som Patrick Verona det ikoniske billede af Heath Ledger, så her er 10 interessante fakta om hans rolle i 90'ernes teenagehit.

10 Han datede medstjerne Julia Stiles

Heath Ledger og Julia Stiles i 10 Things I Hate About You
Heath Ledger og Julia Stiles i 10 Things I Hate About You

Ledger var blevet knyttet til mange smukke skuespillerinder fra Heather Graham til Naomi Watts. Men livet efterlignede kunst under optagelserne til 10 Things I Hate About You, da han faldt for medstjernen Julia Stiles, der spillede hans kærlighedsinteresse Kat. Forelskelse på sættet er ret almindeligt, når de filmer romantiske komedier, og de to begyndte at date. Deres romantik var dog kortvarigt, da de to mistede kontakten efter optagelserne. I et 2016-interview med Huffington Post mindede Stiles om det gribende øjeblik, da hun opdagede en seddel, skuespilleren havde efterladt til hende: 'Jeg glemmer begyndelsen af citatet, men det er ligesom, 'Dans som om du aldrig har hørt musik og kærlighed som om du aldrig er blevet såret.'Det var så sødt. Jeg græd næsten. Det var hans farvel til mig.'

9 Instruktøren ønskede Heath fra det øjeblik, han så ham

Heath Ledger i 10 ting, jeg hader ved dig
Heath Ledger i 10 ting, jeg hader ved dig

Instruktør Gil Junger har forklaret, at han vidste, at Ledger var manden til rollen fra det øjeblik, han gik ind i audition-lokalet. 'Heath kom ind', fort alte Junger til New York Times, 'og jeg tænkte ved mig selv: 'Hvis denne fyr kan læse, vil jeg kaste ham'. Der var en energi i ham, en seksualitet, der var til at tage og føle på.' Instruktøren fortsatte derefter med at sige, at på trods af hans heteroseksualitet, 'hvis jeg skulle ligge med en mand, ville det være manden.' Selvom det er ret problematisk at reducere skuespillere til seksuelle objekter i MeToos tidsalder, vil vi møde Junger halvvejs og indrømme, at den afdøde stjerne bestemt var attraktiv.

8 Han sang sin egen

Heath Ledger synger i 10 Things I Hate About You
Heath Ledger synger i 10 Things I Hate About You

Dubbing over vokal er almindeligt i film. Nogle bemærkelsesværdige eksempler inkluderer My Fair Lady fra 1964, hvor Audrey Hepburn blev døbt af Marni Nixon, og Singin' in the Rain fra 1952, hvor Betty Noyes sang for Debbie Reynolds. Ledger, der altid var metodeskuespilleren, afviste læbesynkronisering og sang sine egne sange. Berømt serenader han Kat med en fortolkning af 'Can't Take My Eyes Off You', komplet med musik fra skolebandet.

7 Det var hans første amerikanske rolle

Heath Ledger poserer til et interview
Heath Ledger poserer til et interview

Før til 10 Things I Hate About You, kunne Ledger ses i den søde familiekomedie Paws (1997) og havde en blink-og-du vil savne-det-rolle i den anspændte whodunnit-thriller The Interview (1998). Men uden for sit hjemland Australien var Ledger en fuldstændig ukendt. Hans rolle i 10 Things ville blive hans første på amerikansk jord, og det varede ikke længe, før den hidtil uopdagede skuespiller blev en Hollywood-stjerne, og fortsatte med at optræde i billetsucceserne A Knight's Tale og den Oscar-vindende Monster's Ball kun en og to år senere hhv.

6 He Beat Hollywood Heartthrobs To The Role

Heath Ledger ved et arrangement
Heath Ledger ved et arrangement

Rollen som Patrick Verona var meget eftertragtet. Teenagehjerteknuserne Josh Hartnett, som var midt i optagelserne af The Virgin Suicides på det tidspunkt, og That '70's Show-stjernen Ashton Kutcher deltog begge på audition til rollen. Utroligt nok slog den kommende australske skuespiller begge skuespillere til rollen. I betragtning af hans charme og naturlige karisma kommer det som et lille chok, at producenterne kun havde øjne for Ledger.

5 Ledger og Gordon-Levitt havde mere end én ting til fælles

Ledger og Gordon-Levitt i 10 Things I Hate About You
Ledger og Gordon-Levitt i 10 Things I Hate About You

10 Things I Hate About You medvirkede også Joseph Gordon-Levitt, der kun var 18 på det tidspunkt. Som det viser sig, har de to dynamiske unge skuespillere et par bemærkelsesværdige ting til fælles. Skuespillerne deler en slående lighed, som har været genstand for megen diskussion. Derudover optrådte de begge i Christopher Nolans Batman-serie af film. I en af sine mest ikoniske roller spillede Ledger Jokeren i The Dark Knight, som høstede megen ros fra hans medstjerner såvel som akademiet (han vandt en posthum Oscar for rollen). I mellemtiden optrådte Gordon-Levitt i filmens roste efterfølger, The Dark Knight Rises, som Robin.

4 Han tjente en beskeden løn

Heath Ledger i 10 ting, jeg hader ved dig
Heath Ledger i 10 ting, jeg hader ved dig

Vi forbinder en stor filmstjerne som Heath Ledger med lønninger på flere millioner dollars. Derfor kan det komme som en overraskelse at opdage, at han tjente beskedne $100.000 for sin rolle som Patrick Verona. Selvom 10.000 ikke er noget at håne - og for et 20-årigt barn ville det helt sikkert have været en livsændrende løn - det er ikke desto mindre noget af et chok i betragtning af filmens budget på 16 millioner dollars og den efterfølgende store succes ved billetkontoret.

3 Hans australske baggrund blev inkorporeret i Patrick

Heath Ledger profil
Heath Ledger profil

Ledger var dygtig til at perfektionere forskellige accenter til sine roller, lige fra hans cowboy-drawl i Brokeback Mountain til hans middelalderlige engelske bøjning i A Knight's Tale. Derfor kan seerne blive bekymrede, når de bemærker, at Patrick taler med en usædvanlig accent, der svinger mellem amerikansk og australsk. Dette skyldes, at instruktør Gil Junger følte, at Ledgers australske accent tilføjede en vis kant til karakteren. Junger er blevet citeret for at have sagt, at accenten gjorde Patrick 'farlig og sexet'.

2 Han improviserede at lege med ild

Ledger improviserer en scene i 10 Things I Hate About You
Ledger improviserer en scene i 10 Things I Hate About You

Hollywood-film følger norm alt strenge manuskripter med lidt plads til improvisation. Dette var dog ikke tilfældet med 10 Things I Hate About You. Øjeblikket, hvor Patrick spiller med en levende flamme, var faktisk ikke i det originale manuskript. Ledger improviserede scenen, hvilket hjælper med at tilføje karakterens farlige 'bad boy'-persona. Han var ikke den eneste skuespiller, der brugte improvisationsevner til filmen: Julia Stiles endte med at improvisere grædende, da hun læste '10 Things'-digtet.

1 Hans inspiration til Patrick varslede en meget senere rolle

Heath Ledger som jokeren i The Dark Knight
Heath Ledger som jokeren i The Dark Knight

Da han blev interviewet om hans portrættering af Patrick, forklarede Ledger, at Jack Nicholson gav stor inspiration til rollen: 'min Patrick har også fået en Jack Nicholson-kant til sig med sin frækhed og sine smil', sagde den unge skuespiller. Nicholsons indflydelse forblev åbenbart hos Ledger, da han næsten et årti senere fortsatte med at portrættere Jokeren, en rolle udødeliggjort af Nicholson i Tim Burtons 1989-tilpasning af Batman.

Anbefalede: