Inde i Alia Shawkats karriere og personlige liv

Indholdsfortegnelse:

Inde i Alia Shawkats karriere og personlige liv
Inde i Alia Shawkats karriere og personlige liv
Anonim

Tilbage i 2003 debuterede Fox en finurlig ny sitcom, Arrested Development, som fans snart ville blive glad for. Showet fortsatte med at blive vist på netværket i tre sæsoner og senere i yderligere 2 på Netflix, og fans blev knyttet til det og dets dysfunktionelle karakterer. Seriens succesrige ensemble var let elskeligt, og fans begyndte at elske rollebesætningen både på og uden for skærmen for deres komiske dynamik i showet og endda bag kulisserne.

Den enorme succes, som serien oplevede, lancerede mange af dens skuespillerkarrierer til nye niveauer af stjernestatus. Da mange af Arrested Development-rollebesætningen fortsatte med at udvikle deres skuespillerkarriere på skærmen, syntes især en at tage en lidt anden vej. Alia Shawkat fortsatte ikke kun med at videreudvikle sin skuespillerkarriere efter showets finale, men den talentfulde skuespillerinde udforskede også et væld af andre karriereveje og roller. Så lad os tage et kig på den vilde karriererejse, som Shawkat har været på fra sine tidligste skuespillerroller indtil nu.

8 Hun er en talentfuld skuespillerinde med kun 100 kreditter til hendes navn

Ved at tage et kig på skuespillerindens filmografi er det tydeligt at se, at Shawkat er dybt dedikeret til sit håndværk. Fra sin første krediterede skuespillerrolle i 1999, kun 10 år gammel, har den 33-årige skuespillerinde kun akkumuleret 100 roller på skærmen med 95 kreditter. Fra film til tv-roller kan Shawkat blive anerkendt for kreditter som Pash i filmen Whip It fra 2009 og Young Hannah Rayburn i den tidlige 00-serie State Of Grace. Senest har den unge skuespillerinde været en del af Jeff Bridges dramaserie, The Old Man.

7 Hun er måske bedst kendt for sin rolle i denne berømte sitcom

På trods af den lange og imponerende liste af kreditter, som skuespillerinden har akkumuleret gennem hele sin karriere, kan der være én rolle, som publikum bedst genkender hende fra. I 2003 blev Shawkat en del af den langvarige sitcom Arrested Development. Showet, der kørte i flere år, fulgte den skæve og dysfunktionelle Bluth-familie i deres daglige uheld. I showet portrætterede Shawkat karakteren af den oprørske Maeby Fünke.

6 Hun har også produceret en håndfuld projekter

Udover at udvikle et imponerende skuespil-cv på skærmen, har Shawkat også været ansvarlig for at producere et par projekter i løbet af sin tid i film- og tv-branchen. Med 4 producerende krediteringer til hendes navn i øjeblikket, omfatter hendes mest bemærkelsesværdige værker den 2018 Miguel Arteta-instruerede film Duck Butter og i alt 30 afsnit af HBO Max-serien Search Party fra 2016 til 2020.

5 Hun har prøvet sin hånd med at instruere

En anden rolle uden for kameraet, som Shawkat har udforsket, er rollen som instruktør. På trods af kun at have 2 instruktionskreditter til sit navn, ser det ud til, at rollen er noget, som den californiske-fødte skuespillerinde også har haft succes i. Hendes første forsøg i instruktørstolen så Shawkat instruere sit helt eget afsnit af Prema Cruz-serien fra 2015, Sukker. Hendes seneste instruktionsprojekt så hende påtage sig rollen i 2021 for et afsnit i Search Party, hvor hun også medvirker.

4 og påtog sig endda rollen som forfatter en gang

Shawkat har også påtaget sig rollen som forfatter i sin fortid. 2018-filmen Duck Butter havde ikke kun Shawkat i hovedrollen, men blev også skrevet af hende. På trods af at indslaget blev instrueret af Youth In Revolt-instruktøren Miguel Arteta, påtog Shawkat også rollen som executive producer i filmen. Komedie-dramaet fulgte Naima (Shawkat) og Sergio, portrætteret af den spanske skuespillerinde Laia Costa, da de finder og nærer en dyb forbindelse efter at have besluttet at tilbringe 24 timer i træk med hinanden.

3 Hun lavede soundtrack-arbejde for et par projekter

Det ser ud til, at Shawkat ikke kun er en tredobbelt trussel, da den imponerende kreative også har været involveret i noget tidligere soundtrack-arbejde for adskillige projekter. Ifølge skuespillerindens IMDb-side har Shakwat i øjeblikket 5 soundtrack-kreditter til sit navn. Fra at have opført en fortolkning af Lordes "Royals" i 2019-filmen Animals til den komiske fortolkning af Bette Midlers "Wind Beneath My Wings", som hun optrådte sammen med Aubrey Plaza i 2013-filmen The To Do List, ser det ud til, at skuespillerinden er altid klar til at prøve hende i enhver kreativ udgang.

2 Uden for film- og tv-branchen er hun en ivrig maler

Ud over hendes succes i tv-, film- og produktionsindustrien ser Shawkat ud til at have en anden kreativ passion i form af kunst og maleri. Ifølge Artnet News begyndte skuespillerinden sin kunstneriske rejse som kun 18-årig, da hun begyndte at male i en gammel kærestes kælder, som hun brugte som atelier. Mens Shawkat t alte med kunstrapporteringsstedet, beskrev Shawkat begyndelsen af sin kunstneriske rejse ved siden af sin barndoms bedste veninde og Oakland-keramiker Maria Paz.

Skuespillerinden udt alte: "Da vi var børn, kriblede og tegnede vi altid," tilføjede hun derefter: "Vi var i ørkenen, og det var lidt kedeligt, så det var vores udgang. Røg potten og træk."

1 Hun kommer fra en lang række af talentfulde kreative

Ved at dykke ned i Shawkats stamtræ er det nemt at se, hvordan skuespillerinden blomstrede ind i den talentfulde kreative, hun er nu. Den 33-årige kommer fra en lige så talentfuld familie af kreative, med hendes far som filmproducenten Tony Shawkat, som var involveret i et par projekter på skærmen, såsom komedie-dramaet Bart Got A Room fra 2008 og Anna Paquin fra 2010. drama Romantikerne. Oven i dette var Shawkats bedstefar også et ret stort navn i branchen. Hendes mors far var den afdøde skuespiller Paul Burke, som er meget anerkendt for sine roller i temmelig store film som 1967's Valley Of The Dolls og den 1968 Steve McQueen-ledede feature The Thomas Crown Affair.

Anbefalede: