Jean-Claude Van Dammes Bloodsport var baseret på en sand historie, der viste sig at være en absurd løgn

Indholdsfortegnelse:

Jean-Claude Van Dammes Bloodsport var baseret på en sand historie, der viste sig at være en absurd løgn
Jean-Claude Van Dammes Bloodsport var baseret på en sand historie, der viste sig at være en absurd løgn
Anonim

Da nyheden kom om, at Jean-Claude Van Damme bogstaveligt t alt fulgte en stjerne rundt i Miami og prøvede at bekæmpe dem, tænkte fans straks på Bloodsport. Film fra 1988 om en amerikansk soldat, der bryder væk fra hæren for at kæmpe i dødbringende blandede kampsportsturneringer i Kina, indkapsler perfekt Jean-Claudes image. For ikke at nævne hans meget mærkelige, men fascinerende karriere.

Bloodsport er uden tvivl et kulthit og en af tidligere præsident Donald Trumps yndlingsfilm. Faktisk er han lidt besat af det. Men hvad han og andre fans af den Newt Arnold-instruerede film måske ikke ved, er, at den faktisk er baseret på en sand historie. Faktisk, rids det … det skulle være baseret på en sand historie. Men det endte med at blive en besynderlig løgn.

Her er den latterlige historie om, hvordan filmskaberne bag Bloodsport blev lokket til at tro, at de lavede en historie om en rigtig person.

Er blodsport en sand historie?

I en artikel om Donald Trumps kærlighed til Bloodsport af MEL Magazine forklarede manuskriptforfatter Sheldon Lettich, at han var blevet præsenteret for en mand, der havde hævdet at kæmpe i skjulte turneringer i Hong Kong tilbage i 1970'erne.

"I slutningen af 1970'erne blev jeg præsenteret for denne fyr ved navn Frank Dux af min agent på det tidspunkt. Frank havde skrevet en roman om Vietnamkrigen, og agenten mente, at han kunne sælge denne roman, hvis den var halveret, og han vidste, at jeg var en Vietnam-veteran og mente, at jeg skulle mødes med Frank og tage en diskussion med ham," forklarede Sheldon Lettich.

Frank endte med at fortælle Sheldon om en hemmelig Kumité-turnering, som han deltog i og vandt. Han hævdede at være den første vesterlænding, der gjorde det.

Kumité er en del af karatetræning, hvor en person træner mod sin modstander.

Sheldon blev straks fascineret af historien og var overbevist om dens nøjagtighed efter at have set et "stort trofæ" og en artikel udgivet af Black Belt Magazine om hans færdigheder i Kumité.

"Så kører vi med i min bil en dag, og endnu en gang fortæller han mig om denne turnering, og at den var ubegrænset, og at den måtte være meget blodig. Af den grund var det med tilnavnet "blodsport" af nogle af kæmperne. Nå, da jeg hørte det ord "blodsport", sværger jeg, det var, som om jeg hørte et kor af engle synge. Jeg sagde: 'Wow, det er en fantastisk titel til en film'."

Et par år senere mødtes Sheldon med producer Mark DiSalle og gik sammen om at skabe kampsportsfilmen omkring en karakter baseret på Frank Dux. Og selvfølgelig ville denne karakter dele sit navn.

Filmen endte med at blive en anstændig succes og lancerede absolut Jean-Claude Van Dammes karriere. Dette var noget, som den rigtige Frank Dux endda udt alte i et interview med BuzzFeed.

"Jeg er stolt af det og stolt over, at det har inspireret så mange mennesker [til at tage MMA-kampe op]. Jeg tror, det er en klassiker, som folk stadig vil se 25 år fra nej," sagde Frank Dux. "Det er den eneste film, der gjorde Jean-Claude til en stjerne og vil beholde ham som en stjerne.

Er Frank Dux' historie sand?

"Så alt om Frank Dux og Kumité viste sig at være tyre," sagde Sheldon Lettich til MEL Magazine.

En uge eller deromkring efter at Bloodsport blev udgivet, startede en restauratør på L. A. Times en undersøgelse af den rigtige Frank Dux.

"Han interviewede faktisk Frank og udgav en artikel, der blæste huller i Franks historie."

I årenes løb fortsatte andre kampsportsudøvere med at skyde huller ind i Frank Dux-legenden, da de aldrig engang havde hørt om den undergrundskonkurrence, som han angiveligt vandt.

"Ifølge Frank fandt det sted på Bahamas - folk har tjekket med regeringen der, og de sagde, 'Nej, der er ikke nogen sådan begivenhed, der nogensinde har fundet sted der', og ingen kunne nogensinde spores, hvem der faktisk deltog i turneringen. Selv Black Belt Magazine havde fået ulden trukket over øjnene, " afslørede Sheldon.

"Og Frank havde en slags lumsk måde at skjule dette på, da han ville sige: 'Nå, det var en hemmelig konkurrence, vi var alle sværget på tavshedspligt, så ingen vil indrømme, at de deltog i Kumité.' Han gjorde det samme med sine militære optegnelser. Han plejede at fortælle folk, at han var en krigshelt, at han var i Vietnam, at han plejede at tage på hemmelige missioner, og at han blev tildelt en æresmedalje. Han viste mig endda sin æresmedalje. Medal of Honor én gang. Jeg ved ikke, hvor han har fået den fra."

Mens den rigtige Frank Dux gik efter L. A. Times efter historien, der afslørede hans løgne, blev sagen smidt ud af en dommer.

"Han sagsøgte også Van Damme over en film kaldet The Quest, men det tabte han," sagde Sheldon. "Han er meget sagsøgende. Han har aldrig vundet en retssag, men han bliver ved med at sagsøge folk.

Frank Dux' løgne sluttede ikke der, ifølge Sheldon, L. A. Times, Ranker og All That Is Interesting.com. Han skrev også efter sigende en bog, hvor han hævdede at være blevet rekrutteret af lederen af CIA, udgjorde fonden kaldet The International Fighting Arts Association og løj for producenterne om hans lærer, Tiger Tanaka, som faktisk var en karakter i en James Bond-roman.

"På trods af, at [Bloodsport] blev udråbt som baseret på en rigtig historie - var alt opdigtet," sagde Sheldon. "Frank Dux fandt på at være denne krigerhelt og kampsportsmester, hvoraf ingen var sande. Det var dog en god historie."

Anbefalede: