Psycho' var baseret på en sand historie, her er hvad der virkelig skete

Indholdsfortegnelse:

Psycho' var baseret på en sand historie, her er hvad der virkelig skete
Psycho' var baseret på en sand historie, her er hvad der virkelig skete
Anonim

Alfred Hitchcocks Psycho er en klassiker, og med god grund, da filmen fra 1960 overraskede publikum og indeholdt den berygtede brusescene. Der er mange interessante fakta at vide om Hitchcock, og gyserfans er stadig imponerede over denne film, da den var revolutionerende på det tidspunkt.

Mens gyserfilm giver en masse underholdning på en weekendaften, og folk især nyder dem omkring Halloween, er den virkelige inspiration bag en gyserfilm nogle gange endnu værre.

Det viser sig, at Psycho var baseret på en sand historie. Lad os tage et kig.

Historien bag 'Psycho'

Ligesom der er nogle sjove fakta om den klassiske gyserfilm The Exorcist, er der meget at vide om Psycho.

Psycho var baseret på Robert Blochs bog, og ifølge Chameleontruecrimestories.com skrev Bloch bogen og tænkte på en morder ved navn Ed Gein. Bloch boede i Wisconsin, og Gein blev arresteret kun 50 miles fra, hvor han boede, så han interesserede sig.

Ed Gein kaldes også "slagteren fra Planfield", og han dræbte en kvinde ved navn Bernice, som ejede en byggemarked. Detaljerne i denne sag er meget dystre og triste. Det viste sig, at Ed havde dræbt flere kvinder, og folk indså, hvor farlig han var.

Ifølge hjemmesiden havde både Ed og Norman Bates fra Psycho en meget mærkelig og dårlig forbindelse med deres mødre. Ed blev lært ikke at kunne lide nogen anden kvinde end sin mor, hvilket bestemt er uhyggeligt og foruroligende.

Det viser sig, at mens Bloch var inspireret af Ed Gein, fik han dem ikke til at virke som den samme person med vilje. Han fandt senere ud af, at der var mange detaljer, som Norman og Ed havde til fælles.

Ifølge Mental Floss indså Bloch, "hvor tæt den imaginære karakter, jeg havde skabt, lignede den rigtige Ed Gein både i åbenlys handling og tilsyneladende motivation."

Det er fantastisk at høre, at selvom karaktererne ikke skulle være de samme, endte Norman med at være meget som Ed. Dette er et af de tidspunkter, hvor sandhed er mærkeligere end fiktion.

Making 'Psycho'

I hvad der kunne være overraskende for gyserfans at høre, følte Alfred Hitchcock, at Psycho var en komisk film.

Ifølge The Guardian t alte Hitchcock om sin berømte film på et bånd, der blev en del af BBCs arkiver. Direktøren sagde, "[Psycho] var beregnet til at få folk til at skrige og råbe og så videre. Men ikke mere end at skrige og råbe på en omskifterbane … så du må ikke gå for langt, fordi du vil have dem til at stå fnisende af jernbanen med fornøjelse."

Hitchcock sagde også, at han ikke ser filmen som en del af den samme genre, som alle andre gør. Han sagde: "Indholdet var, følte jeg, ret morsomt, og det var en stor joke. Jeg var forfærdet over at opdage, at nogle mennesker tog det alvorligt."

Folk ser helt sikkert Psycho som en gyserfilm, og det er ofte en film, der studeres og skilles ad, fordi den bare var så frisk og spændende. Der er endeløse tråde om filmen på Reddit, hvor folk deler, at de lige har set filmen for første gang nogensinde, og at de gerne vil høre nogle tanker og meninger. Da nogen spurgte, hvorfor brusebadsscenen er så ikonisk, forklarede en fan, at et brusebad ses som et sted, hvor folk kan være både "sikre" og "sårbare", og denne scene ændrede fuldstændig denne opfattelse.

Joseph Stefano, manuskriptforfatteren til Psycho, blev interviewet af Austin Chronicle og fort alte om sin oplevelse. Stefano delte en fascinerende godbid: at Hitchcock ikke mente, at folk skulle omskrive manuskripter. Stefano sagde: "En anden interessant ting er, at han ikke bad om nogen omskrivninger. Ikke én. Han følte, at den, der skrev filmene, var forfatteren, og det var deres job."

Stefano sagde også, at da de lavede filmen, virkede det uhørt at introducere en hovedperson og derefter dræbe dem, som de gjorde med Marion. Han sagde: "Forestillingen om at myrde filmens stjerne, det mest berømte navn i den, var uhørt i de dage, så jeg tror, at alene det forstyrrede publikum. Ingen kunne tro det. Jeg følte, det var den eneste måde at gøre det. Og Hitchcock var enig med mig. Det var hans idé at få en stjerne til at spille denne dødsdømte karakter. Så det virkede."

Det giver bestemt mening, at Psycho endte med at blive inspireret af en rigtig morder, da det er en af de mest interessante og nervepirrende film i gysergenren, og der er så mange grunde til, at den stadig betragtes som en klassiker i dag.

Anbefalede: