Hvordan Steven Spielberg medvirkede i The Original Jurassic Park

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Steven Spielberg medvirkede i The Original Jurassic Park
Hvordan Steven Spielberg medvirkede i The Original Jurassic Park
Anonim

Yes, Jurassic World: Dominion er en dumpsterbrand, der fornærmede sine talentfulde skuespillere og kildematerialet så meget, at det kunne have ødelagt franchisen. Det er i hvert fald, hvad stort set alle kritikere siger. Det har selvfølgelig ikke forhindret 2022-filmen i at være en absolut økonomisk succes. Men konsensus er, at den ikke formåede at fange en lille smule af vidunderet, eventyret, intelligensen og magien i den originale film fra 1993.

Jurassic Park, som er skrevet til skærmen af David Koepp og instrueret af Steven Speilberg, fungerer så godt af en lang række årsager. En af de mest bemærkelsesværdige er rollebesætningen. I modsætning til nogle af de mærkelige casting- og karakterbeslutninger i efterfølgertrilogien, var de skuespillere, der blev valgt til den første film, inspirerede valg. Her er hvordan og hvorfor Steven lavede dem…

6 Hvordan Laura Dern blev castet som Dr. Ellie Satler

Ifølge en mundtlig historie af Entertainment Weekly var Laura Dern Steven Speilbergs allerførste valg til den ikoniske rolle som Dr. Ellie Satler. Mens Laura radik alt satte sin karriere på spil, efter at filmen udkom, var hun en anerkendt indie-skuespiller før Jurassic Park.

'Jeg t alte med Nicolas Cage, og vi havde lige lavet Wild at Heart sammen, og jeg sagde til ham: 'Nic, de vil tage mig i telefon med Steven Spielberg, men de vil tale med mig om en dinosaurfilm…' Og han sagde: 'Du laver en dinosaurfilm! Ingen kan nogensinde sige nej til en dinosaurfilm!' Jeg tænkte: 'Virkelig?' Og han siger: 'Laver du sjov? Det er mit livs drøm at lave en film med dinosaurer!' Så han havde stor indflydelse på mig. Så t alte jeg med Steven, og han siger: 'Jeg ved, at du laver dine uafhængige film, men jeg har brug for, at du bliver jagtet af dinosaurer, i ærefrygt for dinosaurer og får dit livs eventyr. Vil du gøre det her med mig?' Og jeg tænkte: "Sikkert".

5 Hvordan Sam Neill blev castet som Dr. Alan Grant

Sam Neill var en utrolig veletableret skuespiller før Jurassic Park med roller i The Hunt For Red October, A Cry In The Dark og flere tv-shows. Så naturligvis betragtede Steven ham som Dr. Alan Grants rolle.

"Jeg var i L. A., på vej til et job i Canada, og min agent ringede og sagde, at Steven Spielberg gerne ville mødes med dig om en halv time. Så jeg fik en taxa og gik over til Steven's hus, og vi sad på hans gang, og jeg så på hans kunst, og vi t alte om den her ting Jurassic Park. Det hele var meget overraskende. Så jeg tog til Canada, og to dage senere havde jeg rollen. Og tre eller fire uger efter det vi begyndte at skyde på Hawaii. Så det hele skete meget hurtigt. Jeg havde ikke læst bogen, vidste intet om den, havde ikke hørt noget om den, og i løbet af få uger arbejder jeg sammen med Spielberg."

4 Hvordan Jeff Goldblum blev castet som Dr. Ian Malcolm

Janet Hirshenson, casting director for Jurassic Park, tænkte straks på The Fly-stjernen Jeff Goldblum, da hun læste Michael Crichtons bog. Mens en række skuespillere optog til rollen, inklusive Jim Carey, var Janet fuldstændig solgt på Jeff. Og det var Steven også.

"Der blev arrangeret et møde, så jeg gik derover til Amblin. Jeg læste hurtigt bogen som forberedelse, og Steven sagde: "Siden vi havde planlagt dette møde, er der en idé på vej til at kombinere de to karakterer, at absorbere din karakter i Sam Neill-karakteren.' Jeg sagde: 'Nå, pys. Jeg håber ikke, du gør det.' Jeg kunne endda have t alt på stedet, og jeg kom tilbage, og se, jeg havde en lille del i det."

3 Hvordan Joseph Mazzello blev castet som Tim

"Steven fik mig til screen-test med Robin Williams og Dustin Hoffman for Hook," forklarede Joseph til Entertainment Weekly. "Jeg var bare for ung til rollen. Og på grund af det kom Steven hen til mig og sagde: "Bare rolig, Joey. Jeg skal have dig med i en film til sommer." Ikke kun et pænt løfte at få, men også at få det til at være et af de største billetsalg nogensinde? Det er en ret god handel."

2 Hvordan Ariana Richards blev castet som Lex

Ifølge hendes interview med Entertainment Weekly blev Ariana Richards valgt, efter hun var inviteret til et generelt castingopkald.

"Jeg blev kaldt ind på et castingkontor, og de ville bare have mig til at skrige," forklarede Ariana. "Jeg hørte senere, at Steven havde set et par piger på bånd den dag, og jeg var den eneste, der endte med at vække sin sovende kone op af sofaen, og hun kom løbende gennem gangen for at se, om børnene havde det godt."

1 Hvordan BD Wong blev castet som Dr. Henry Wu

Dr. Henry Wu har en lille, men vigtig rolle i den første Jurassic Park-film. Naturligvis er karakteren udvidet i Jurassic World-franchisen, hvilket gør ham til en af de mest bemærkelsesværdige tilbagevendende karakterer. Men da BD Wong skrev under på Jurassic Park, troede han, at hans rolle ville blive meget større i første omgang. Dr. Wu er trods alt så meget mere udbredt i Michael Crichtons roman.

Uanset hvad var BD glad for at komme på audition til rollen, efter at han blev inviteret til det af Steven, som for nylig havde elsket sit arbejde i et teaterstykke, han havde set.

Anbefalede: