Hvordan Natasha Lyonne vendte tilbage til skuespil efter ædruelighed

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Natasha Lyonne vendte tilbage til skuespil efter ædruelighed
Hvordan Natasha Lyonne vendte tilbage til skuespil efter ædruelighed
Anonim

Natasha Lyonnes fremgang til stjernestatus var ikke helt den billedskønne historie. Den kontroversielle skuespillerinde, der kommer fra New York City, var på toppen af sit spil i slutningen af 1990'erne for sine værker American Pie, indtil verden vendte på hovedet, da hun blev indlagt på hospitalet for en kollapset lunge- og heroinafhængighed i 2005.

Siden da er skuespillerinden kommet på fode igen og viser ingen tegn på at sætte farten ned. Hun kom tilbage på tv i Orange Is the New Black som en narkoman i bedring og er på vej til at blive en naturligt begavet instruktør for sit arbejde i Russian Doll.

"På mange måder er grunden til, at jeg ikke er død, fordi der er en fighter i mig, der ønsker at overleve. Og se, ja, måske ikke en lykkelig slutning, men i det mindste en meningsfuld en," huskede hun sit triumferende comeback i et interview med The Guardian i 2019. Her er et kig på Natasha Lyonnes skuespillerkarriere og personlige liv efter hendes ædruelighed.

8 Natasha Lyonne vender tilbage til skuespil med Orange Is The New Black

Efter et tvivlsomt hul på sin IMDb-side, mens hun kæmpede mod en personlig dæmon, vendte Natasha Lyonne tilbage til fjernsynet som Nicky Nichols i fængselskomedie-dramaet Orange Is the New Black.

Interessant nok ligner hendes karakter en del det, hun gik igennem på det tidspunkt med stofmisbrug og dysfunktionel familie. Skuespillerinden modtog en Emmy-nominering i 2014 for enestående gæsteskuespillerinde i en komedieserie på trods af at hun tabte til sin OITNB-medspiller Uzo Aduba. Under sin embedsperiode instruerede hun også et afsnit kaldet "The Hidey Hole" fra syvende sæson.

7 Natasha Lyonne fik sin debut som instruktør i 2017

I 2017 fik Natasha Lyonne sin debut som instruktør og samarbejdede med de kreative instruktører Carol Lim og Humberto Leon. Med titlen Cabiria, Charity, Charlotte, hendes 13-minutters surrealistiske perle byder på folk som Maya Rudolph, Fred Armisen, Leslie Odom Jr., Macaulay Culkin og Greta Lee. Selve kortfilmen fortæller om Chastity, Rudolphs karakter, mens hun begiver sig ud på "en surrealistisk rejse gennem et parallelt plan og indser, at for at se sin fremtid i øjnene, må hun først forene sin vaudevillianske fortid."

6 Natasha Lyonnes optræden i musikvideoer

The Orange Is the New Black-stjernen fik sin store musikvideodebut for punkrockbandet Against Me!. Anført af Laura Jane Grace i 2001, udgav kollektivet deres ode om push-pull-forhold "333" i 2016, med Natasha Lyonne i hovedrollen som den største kærlighedsinteresse.

“Tonsvis af mennesker har skrevet om kærlighed. Men selvom kærlighed er kliché, så er den uendelig relevant,” siger frontkvinden i en pressemeddelelse."For mig, der altid har været i et punkband, der forventedes at være politisk, følte jeg aldrig, at jeg havde den mulighed for at skrive om følelser på den måde. Det er det, jeg endte med at blive tiltrukket af denne gang. Det er at skrive på en måde, som jeg troede, at jeg aldrig kunne skrive før, og det er ikke noget med forventninger."

5 Hvordan Natasha Lyonne skabte en russisk dukke

I Russian Doll nåede Natasha Lyonne endnu et karrieretop. Serien, som hun har skabt sammen med Leslye Headland og Amy Poehler, centrerer sig om en spiludvikler, der gentagne gange går på en tidsløkke og forsøger at løse sit mysterium. Det er ikke en overdrivelse at kalde dette Lyonnes anden karriere i karrieren efter OITNB, serien har trods alt samlet fire Primetime Emmy Award-nomineringer, inklusive Outstanding Comedy Series og Outstanding Lead Actress. Anden sæson er netop udkommet i år.

4 Natasha Lyonne dateret SNL-alumne Fred Armisen

Natasha Lyonne begyndte at date Saturday Night Live alumnen Fred Armisen i 2014. Parret deltog i Netflix's post-Emmys-fest på Chateau Marmont på det tidspunkt og var blevet set sammen i offentlige udflugter flere gange. De arbejdede endda sammen på adskillige skuespilprojekter, herunder på Mississippi-indfødtes show, Portlandia, og på hendes instruktørdebut.

3 Natasha Lyonne og Fred Armisens break-up

Desværre får gode ting en ende, og Natasha Lyonne og Fred Armisen bekræftede deres split for nylig i år.

"Jeg tror ærligt t alt, at vi gik fra hinanden, fordi jeg ville have en swimmingpool," sagde hun til The Hollywood Reporter, mens hun promoverede den seneste russiske dukkesæson. "Vi elsker hinanden lige så meget, som to mennesker kan elske hinanden, og vi taler stadig hele tiden, men Freddy kan ikke lide en swimmingpool. Det kan virke som en banal grund til et brud, men i løbet af det pandemi, du er nødt til at få dine omgange - jeg er ligesom Burt Lancaster i The Swimmer."

2 Natasha Lyonne stemte Gaz Digzy i Ballmastrz: 9009

Ud over sin imponerende skuespil- og instruktørportefølje har Natasha Lyonne også begivet sig ud i stemmeskuespil. I 2018 begyndte hun at udtale stjernen i Ballmastrz: 9009, den pottemundede Gaz Digzy, for Cartoon Networks Adult Swim. Selve den animerede serie centrerer sig om hendes karakter, da hun guider det værste hold, der nogensinde har deltaget i "The Game", for at bevise sig selv for den vanvittige hersker Crayzar.

1 Hvad er det næste for Natasha Lyonne?

Så, hvad er det næste for den 43-årige? Da hun nærmer sig den sidste fase af sin karriere, er American Pie-skuespillerinden mere fokuseret på sine skrive- og instruktionsprojekter. Hendes kommende serie, som hun producerer, Poker Face, er dog i øjeblikket under udvikling. De første 10 afsnit-sæson udkommer i år på Peacock.

Anbefalede: