Hvad skete der mellem Will Smith og Tom Cruise?

Indholdsfortegnelse:

Hvad skete der mellem Will Smith og Tom Cruise?
Hvad skete der mellem Will Smith og Tom Cruise?
Anonim

Will Smith og Tom Cruise er to af de største filmstjerner i live. Det samme argument kunne fremføres, hvis man diskuterer deres plads blandt de bedste storskærmskuespillere nogensinde. Begge er på top 10-listen over skuespillere, der har solgt flest billetkontorbilletter i USA siden 1960'erne.

Will Smith rangerer lidt lavere på listen og kommer på en syvendeplads. Tom Cruises billetkontorpræstation har ham nummer fire, kun bag Harrison Ford, Samuel L. Jackson og Robert Downey Jr.

Ud af Smiths bedst optrædende film i biograferne er hans nummer et af alle tider Aladdin fra 2019. Den musikalske fantasyfilm nåede et godt stykke over 1 milliard dollars, en tærskel, som ingen af Cruises film nogensinde har overskredet.

Denne form for succes er bundet til at anstifte et niveau af konkurrence mellem to store stjerner med massive egoer. Smith har afsløret, i hvilket omfang han tog denne rivalisering, i sin erindringsbog Will, som blev udgivet sidste år.

Hvad udløste konkurrencen mellem Will Smith og Tom Cruise?

I Will skriver Will Smith om den motivation, han havde for at blive ved med at skubbe sin karriere så langt, som han kunne. Derved søgte han først råd hos den legendariske skuespiller Arnold Schwarzenegger, som opmuntrede ham til at tænke mere glob alt.

"Du er ikke en filmstjerne, hvis dine film kun har succes i Amerika," sagde Terminator-stjernen til Smith. "Du er ikke en filmstjerne, før alle mennesker i alle lande på jorden ved, hvem du er. Du skal rejse jorden rundt, ryste hver hånd, kysse hver baby. Tænk på dig selv som en politiker, der stiller op til verdens største filmstjerne."

Ved at følge dette råd begyndte Smith at lede efter benchmarks i branchen, og Tom Cruise var den, der skilte sig ud over alt andet. Mens de fleste andre skuespillere tilsyneladende hadede det salgsfremmende aspekt af værket, så Top Gun-skuespilleren ud til at have knækket 'hemmeligheden'.

'[Jeg] gennemsøgte feltet for min konkurrence for at se, hvem der ellers kendte… Hvem ellers havde hemmeligheden. [Tom Cruise] var hovedet i flokken,' skriver Smith i sin erindringsbog.

Will Smith begyndte at "stille overvåge" Tom Cruises salgsfremmende aktiviteter

Når han havde identificeret Tom Cruise som den standard, han skulle opnå - og forhåbentlig overgå, siger Will Smith, at han begyndte at studere sin forretningstilgang meget nøje. "Jeg begyndte stille og roligt at overvåge alle Toms globale salgsfremmende aktiviteter," siger Smith i sin memoirer.

'Når jeg ankom til et land for at promovere min film, bad jeg de lokale filmchefer om at give mig Toms salgsfremmende tidsplan. Og jeg lovede at gøre to timer mere end hvad han gjorde i alle lande.'

The Independence Day-skuespilleren ville dog hurtigt finde ud af, at det, der lignede let arbejde for Cruise, ikke ville være så let for ham at kopiere. Han indså, at selvom han kunne prøve at konkurrere, kunne han ikke overgå den New York-fødte stjerne.

'Desværre er Tom Cruise enten en cyborg, eller også er der seks af ham. Jeg modtog rapporter om fire og en halv times strækninger på røde løbere i Paris, London, Tokyo, fortsætter Smith i bogen.

'I Berlin skrev Tom bogstaveligt t alt hver eneste autograf, indtil der ikke var andre, der ville have en. Tom Cruises globale kampagner var de individuelle bedste i Hollywood.'

Will Smith og Tom Cruises nettoværdier sammenlignet

Efter at have erkendt, at han ikke kunne slå Tom Cruise i sit eget spil, vendte Will Smith sig til den ene ting, han vidste, at hans konkurrenter - og de fleste andre skuespillere i Hollywood - ikke havde: musik.

Under premierearrangementerne for hans film ville kunstneren opsætte musikalske forestillinger, som fans ville have adgang til - gratis. Smith er naturligvis en dygtig musiker i sin egen ret, idet han har vundet to gange Grammy Award.

Tricket var meget unikt til filmpremierer, og ifølge den 53-årige virkede det en godbid."Tom kunne ikke gøre det - det kunne Arnold [Schwarzenegger], Bruce [Willis] eller Sly [Stallone] heller ikke," sagde han. "Jeg havde fundet vej ud af underholdningsnyhedssegmentet og ind i hovednyheder. Og når først din film bevæger sig fra underholdning til nyheder, er det ikke længere en film - det er et kulturelt fænomen.'

Takket være hans skarphed har Smith formået at nå et konkurrencedygtigt niveau, selv om Cruises nettoformue stadig dværger hans. Mens stjernen i Mission Impossible har oparbejdet formue til en værdi af omkring 600 millioner dollars, er Will Smiths samlede nettoformue med hans kone, Jadas, tilsammen kun 280 millioner dollars.

Anbefalede: