Firestarter' er en buste, da Stephen King-fans stadig foretrækker en anderledes filmatisering

Indholdsfortegnelse:

Firestarter' er en buste, da Stephen King-fans stadig foretrækker en anderledes filmatisering
Firestarter' er en buste, da Stephen King-fans stadig foretrækker en anderledes filmatisering
Anonim

Udgivelsen af Firestarter har ikke været let, da Stephen King-fans utvivlsomt vil sammenligne den seneste King-tilpasning ikke kun med den originale Firestarter-film fra 1984, hvor Drew Barrymore havde hovedrollen, men også måle filmen op til alle Stephen King tilpasninger. Der er altid høje forventninger, når et af Kings gysermesterværker bliver forvandlet til en film, og 2022-tilpasningen af Firestarter, som har Zac Efron i hovedrollerne, som spiller faderen i hans allerførste gyserfilm, har allerede åbnet op for hård kritik.

zac efron firestarter
zac efron firestarter

Indtil videre siger kritikere, at Firestarter ikke holder mål, men det er forståeligt, hvis nogle fans føler sympati for filmen, der anses for at være en "blødt Stephen King-genindspilning", der "kæmper med at antænde", som oddsene syntes imod det er helt fra starten ikke bare en genindspilning, men en tilpasning af en af Stephen Kings romaner, der inkluderer en trope, der ofte er blevet besøgt siden Firestarter, som blev skrevet i 1980. Et af de seneste lignende eksempler ville være Stranger Things, som også spiller en ung pige med skræmmende ekstraordinære kræfter.

Hvor mange Stephen King-filmatiseringer er der?

Der er mindst 86 Stephen King-tilpasninger, fra film til tv og miniserier, med et par af hans bedste bøger lavet til mindst tre forskellige film gennem årtier. For eksempel var IT en bog skrevet i 1986 og blev til en 2-delt miniserie i 1990, som derefter blev omdannet til 2 film i 2017 og 2019.

Billede
Billede

Carrie, Stephen Kings første roman, blev udgivet i 1972 og blev til en film i 1976, 1999, 2002 og 2013. Carrie har haft stor succes siden udgivelsen, hvilket næsten ikke skete, fordi Stephen mistede tro på ideen og smide sit manuskript i skraldespanden. Det var hans kone, der fiskede det ud og inspirerede ham til at blive ved med at skrive Carrie, og gudskelov gjorde hun det! Da Carrie startede en meget succesfuld karriere for King i gyser- og spændingsgenrerne.

Hvilken Stephen King-film er den bedste tilpasning?

Firestarter er ikke den første Stephen King-film, der flopper ved billetkontoret, men mange af filmatiseringerne af Stephen Kings bøger er blevet meget succesrige, anmelderroste film, såsom Stand By Me, The Shawshank Redemption, The Green Mile og The Shining. Overraskende nok er Misery indtil videre den eneste King-filmatisering, der har vundet en Oscar, takket være Kathy Bates og James Caans fantastiske præstationer som Annie Wilkes og Paul Sheldon.

Fans har taget til Reddit gennem årene for at prøve at beslutte det umulige: hvad er den bedste Stephen King-tilpasning?

"Shawshank Redemption. Silver Bullet. Cujo. Stand By Me. Det er mine favoritter," sagde en Stephen King-fan, "og var stamgæster på tv, da jeg voksede op."

10 bedste hundefilm nogensinde
10 bedste hundefilm nogensinde

"Cujo er en lovligt undervurderet film IMO," sagde en anden fan med henvisning til filmen fra 1983 om en Sankt Bernard, der kørte vild med rabies og tvang husmor Donna til at forsøge at redde sig selv og sin unge søn, Tad.

"Dette er måske en upopulær mening, men jeg kunne godt lide The Langoliers," kommenterede en anden Stephen King-fan. " Ja, det var en speciallavet tv-special. Ja, CGI-rædslerne er dårligt gengivet. Nej, den har ikke ældet godt. Ja, slutscenen var cheesy. Men jeg syntes, filmen var rimelig tro mod kilden materiale, og jeg nød spændingen."

"Gerald's Game. Misery og Dolores Claiborne er mine personlige favoritter," sagde en fan, mens en anden svarede, at Dolores Claiborne, som hovedrollen har Kathy Bates, ikke får den respekt, den fortjener.

Flere fans på tværs af et par forskellige Reddit-tråde har rost filmatiseringen af The Mist (2007) og sagde, at de kunne lide slutningen, som var anderledes end den originale roman endte.

Billede
Billede

"For mig er det The Mist. Ikke alene er det en god tilpasning, men instruktøren tog den rigtige beslutning om at ændre slutningen," sagde en Redditor, "hvilket gjorde den mere virkningsfuld."

"Stephen King sagde endda, at han bedre kunne lide den slutning!" en anden fan svarede.

"The Mist 2007. [Afslutningen] er fantastisk og anderledes end bogen," var en anden fan enig i.

"Jeg elsker bøgerne, der slutter for tågen. Det er et antydning af håb," sagde en anden King-fan. "Filmen var godt lavet med skabninger og historie, slutningen var chokerende."

via: rollingstone.com
via: rollingstone.com

Misery, Dolores Claiborne, The Mist og The Shawshank Redemption ser ud til at være de film, der blev nævnt mest i forskellige Reddit-tråde.

Det er en svær beslutning, når man prøver at krone mester Stephen King-filmatiseringen med, at der er så mange derude, men hvad synes Stephen King-fans på Reddit?

'The Mist' er den bedste Stephen King-filmatisering ifølge Reddit

Da Dolores Claiborne tilsyneladende er en tæt nummer to og kaldes en meget undervurderet film, ser 2007-tilpasningen af The Mist ud til at være en fanfavorit.

The Mist følger David og hans søn, som er fanget i et supermarked, da tågen kommer, opsluger en hel by og gemmer blodtørstige væsner. Det er en klassisk gyserfilm på kanten af dit sæde, med Thomas Jane og Nathan Gamble i hovedrollerne som David og Billy Drayton. Det er ingen overraskelse, at fans elsker det så meget!

Anbefalede: