Being The Ricardos': Her er hvorfor Twitter tager sigte på Nicole Kidmans linje

Indholdsfortegnelse:

Being The Ricardos': Her er hvorfor Twitter tager sigte på Nicole Kidmans linje
Being The Ricardos': Her er hvorfor Twitter tager sigte på Nicole Kidmans linje
Anonim

Biopic 'Being The Ricardos' har udløst en samtale på Twitter, efter at en linje sagt af hovedpersonen Nicole Kidman blev anset for anakronistisk.

Dramaet er instrueret af Aaron Sorkin og fokuserer på forholdet mellem Lucille Ball (Kidman) og hendes medspiller og til sidst mand, Desi Arnaz (Javier Bardem). Filmen er for nylig kommet under beskydning igen, efter at være blevet kritiseret for at have castet en spanier i en cubansk rolle og for ikke at give rollen som Ball til 'Will &Grace'-stjernen Debra Messing, hvis lighed med komikeren på uhyggelig vis.

Nicole Kidman And The Gaslighting Line i 'Being The Ricardos'

I et siden-slettet tweet påpegede forfatteren Roxane Gay indledningsvis, at Kidmans karakter Lucille, der fortæller Bardems Arnaz, at hun ikke skal "gaslight" hendes lyder, da udtrykket ikke var meget brugt i 1950'erne (det tidspunkt, hvor Sorkins film er hovedsagelig indstillet).

Gaslighting er handlingen at manipulere en person med psykologiske midler, hvilket får personen til at tvivle på deres egen fornuft. Udtrykket blev første gang brugt i den psykologiske thriller 'Gaslight' fra 1944 med Ingrid Bergman i hovedrollen som en kvinde, der bliver tændt af sin mand.

Efter Gays tweet indledte Twitter en diskussion om, hvorvidt udtrykket ville være blevet brugt i 1950'erne.

"Gaslight filmen med Ingrid Bergman i hovedrollen udkom i 1944, og udtrykket blev almindeligt brugt som et resultat. Det var en populær bog før filmen," påpegede nogen som svar på Gays kommentar.

Gaslight begyndte at trende på Twitter efter Gays kommentar

Forfatteren reagerede derefter på Twitter-debatten og kaldte den "absurd".

"Mens jeg har sovet, har I lavet gaslight-trend. Det er absurd. I vil have mig til at sige, at jeg tager fejl, så I kan sætte mig i mit sted? Det er fint. Jeg tager fejl. I eksperter på I Love Lucy og gaslighting har ret. Tak for uddannelsen. Glædelig ferie og vær sikker derude," skrev Gay.

Mens udtrykket opstod i 1944 og derfor er sandsynligt, at det blev brugt i 1950'erne, ser det ud til, at det først er blevet populært for nylig.

"Svarene til dette fra folk, der kender 40'ernes oprindelse af begrebet (som jeg er sikker på, at Roxane også gør) og forsøger at argumentere for, at det blev brugt i folkemunde dengang, som det er nu, er en hele gasbelysningsstart," bemærkede en Twitter-bruger.

'Being The Ricardos' blev udgivet i biograferne den 10. december og kan nu streames på Amazon Prime Video.

Anbefalede: