Her er hvem der lækkede Quentin Tarantinos manuskript til 'The Hateful Eight

Indholdsfortegnelse:

Her er hvem der lækkede Quentin Tarantinos manuskript til 'The Hateful Eight
Her er hvem der lækkede Quentin Tarantinos manuskript til 'The Hateful Eight
Anonim

Quentin Tarantino annoncerede første gang sine planer for filmen The Hateful Eight i november 2013. Dette var lidt over et år efter den fantastiske succes med hans Django Unchained.

Django var blevet produceret på et budget på omkring 100 millioner dollars, og det lykkedes at returnere et overskud på mere end 300 millioner dollars ved billetkontoret verden over. Billedet vandt også to Oscars i 2013: Bedste originale manuskript for Tarantino og bedste mandlige birolle for den fremragende Christoph W altz.

The Hateful Eight var oprindeligt tænkt som en roman, en efterfølger til Django med titlen Django in White Hell. Til sidst mente den anerkendte instruktør noget andet og besluttede at fortælle historien selvstændigt og på det store lærred.

Hans planer ramte dog en alvorlig hage, da det færdige manuskript til filmen blev lækket i 2014. Det satte planerne for produktion tilbage med omkring et år. Tarantino navngav Michael Madsen og Bruce Dern som to skuespillere, som han gav manuskriptet til, og udtrykte tillid til, at en af deres agenter var synderen bag lækagen.

Tarantino lærte ikke sin lektie

Da nyheden først kom om, at Tarantinos manuskript var blevet lækket, lod instruktøren vide, at han havde skrinlagt planerne om at gå videre med produktionen af filmen. Faktisk var hans første tanke at vende tilbage til ideen om at udgive den som en roman og måske genoverveje det store lærred år senere.

Quentin Tarantino optrådte i "Django Unchained"
Quentin Tarantino optrådte i "Django Unchained"

En af de første, han gav manuskriptet til, var House Party-instruktøren Reginald Hudlin, som havde været en af producererne på Django året før. Hudlin gav til gengæld manuskriptet videre til en agent uden Tarantinos velsignelse. Selvom dette ikke faldt i god jord hos forfatteren, var der i det mindste ingen lækage den gang, og så lod han det passere.

"Jeg gav den til en af producenterne på Django Unchained, Reggie Hudlin, og han lod en agent komme hjem til ham og læse den. Det er et forræderi, men ikke lammende, fordi agenten ikke endte med at manuskriptet," fort alte Tarantino på det tidspunkt i en eksklusiv Deadline. Desværre lærte han ikke sin lektie og fortsatte med at uddele manuskriptet.

Tog på ham

Hele debaclet tog en klar vejafgift på Tarantino, som på det tidspunkt sagde, at han var 'meget, meget deprimeret'. Så meget, at han følte, at han havde mistet al tillid til folk i branchen og ethvert overhængende ønske om at komme videre med projektet.

Samuel L. Jackson i en scene fra 'The Hateful Eight&39
Samuel L. Jackson i en scene fra 'The Hateful Eight&39

"Jeg ved ikke, hvordan disse agenter fungerer, men jeg laver det ikke næste gang," fortsatte han i Deadline-interviewet. "Jeg har tænkt mig at udgive det, og det er det for nu. Jeg giver det ud til seks personer, og hvis jeg ikke kan stole på dem i den grad, så har jeg ikke lyst til at lave det. Jeg udgiver det. Jeg er færdig. Jeg går videre til næste ting. Jeg har 10 mere, hvor det kom fra."

Ud af tre skuespillere, som han gav manuskriptet til, var der kun én, som Tarantino var overbevist om ikke ville have været skyldig i krænkelsen. "Jeg gav den til tre skuespillere: Michael Madsen, Bruce Dern, Tim Roth," sagde han. "Den, jeg ved, ikke gjorde dette, er Tim Roth. En af de andre lod deres agent læse det, og den agent har nu givet det videre til alle i Hollywood."

Resolute In Their Denial

Tarantinos anelse var, at det i virkeligheden var nogen i Bruce Derns Creative Artists Agency (CAA), der havde distribueret manuskriptet. Agenturet var meget resolut i deres benægtelse af gerningen. CAA har en meget højt profileret kundeliste over Hollywood-stjerner, som omfatter folk som Tom Hanks, Steven Spielberg, Zendaya, Ava DuVernay, Ryan Murphy og Reese Witherspoon..

Bruce Dern på settet til 'The Hateful Eight&39
Bruce Dern på settet til 'The Hateful Eight&39

Til sidst besluttede instruktøren at fortsætte med en storskærmsudgivelse af The Hateful Eight, selvom han skrev yderligere to udkast med forskellige slutninger. Forproduktionen blev genoptaget i midten af 2014, hvor blandt andre Samuel L. Jackson, Zoë Bell og Jennifer Jason Leigh kom med i castet. Optagelserne startede i december samme år, og filmen havde premiere et år senere på Pacific Theatres Cinerama Dome i Hollywood, Californien.

Billedet var endnu en kommerciel succes, da det indtjente omkring $156 millioner fra teatre over hele verden ud af et budget på omkring $50 millioner. Kritisk nok modtog The Hateful Eight ikke den slags anerkendelse, som Django fik, og avisen Guardian kaldte det 'svært at hade, men hårdt at elske. I slutningen af dagen gjorde den sig godt nok til at retfærdiggøre Tarantinos beslutning om ikke at lave den om til en roman.

Anbefalede: