John Hughes' filmiske univers fandt sted i en fiktiv by

Indholdsfortegnelse:

John Hughes' filmiske univers fandt sted i en fiktiv by
John Hughes' filmiske univers fandt sted i en fiktiv by
Anonim

I løbet af 80'erne fandt en række fantastiske film vej til billetkontoret og endte med at gå over i historien som en mindeværdig del af årtiet. Film som The Goonies og Die Hard forbliver lige så elskede som nogensinde, og de er nogle af de bedste film, der er opstået fra 1980'erne.

I løbet af det årti cementerede John Hughes sin plads i historien med succesfilm som The Breakfast Club. Lidt vidste filmfans på det tidspunkt, at Hughes langsomt forbandt nogle af sine største hits, som alle delte en fiktiv by i Illinois.

Lad os se nærmere på John Hughes' bemærkelsesværdige karriere og se, hvordan han var i stand til at forbinde nogle af sine største film og mest populære karakterer.

Cinematic Universes Are All The Rage

Tanken om et filmisk univers i denne tid er ikke ligefrem den verdensomspændende idé, som den engang var, da franchises som MCU virkelig har taget tingene til et andet niveau. Dengang var det dog svært at forestille sig, at noget som dette kunne blive vist med succes på det store lærred.

De gamle Universal-monsterfilm var en del af et stort univers, men dette gjorde stadig ikke konceptet så almindeligt. Det er svært nok at få én hit film på det store lærred, men at væve et helt univers virker næsten umuligt.

Gennem tiden har vi set universer som Toho (Godzilla) universet, Alien vs Predator universet og endda View Askewniverse. The View Askewniverse er særligt bemærkelsesværdigt, da dette blev gjort af Kevin Smith, der går tilbage til 90'erne og indeholder film som Clerks, Dogma og Jay og Silent Bob Strike Back.

Før Smith fik sit eget univers i gang, lavede John Hughes bølger og forbandt tingene tilbage i 80'erne.

John Hughes var en hjørnesten i 80'ernes biograf

Som en af 1980'ernes største og bedste instruktører gav John Hughes' arbejde på det store lærred plads til en række ikoniske film, der har været i stand til at modstå tidens tand. Hughes var i stand til at lave en række virkelig imponerende film, og hans arbejde i teenagefilm var særligt enestående.

Hughes havde skrevet en række film, før han fik sin debut som instruktør, hvor Vacation fra 1983 var en stor ære for filmskaberen. Engang han instruerede Sixteen Candles i 1984, tog tingene dog virkelig fart for ham. Han ville fortsætte med at instruere film som The Breakfast Club, Weird Science, Ferris Bueller's Day Off og Uncle Buck.

Hughes får en masse kærlighed til sin instruktion, men han har også skrevet nogle kæmpe film.

Hughes har skrevet film som Home Alone, Miracle on 34th Street og endda 101 Dalmatiner.

Nu, hvis du har set nok John Hughes-film, især dem fra 80'erne, så har du helt sikkert hørt om et sted kaldet Shermer, Illinois.

Mange af hans film foregår i Shermer, Illinois

Den fiktive by Shermer blev skabt af John Hughes, og hans baggrund under sin opvækst spillede en stor rolle i udformningen af den fiktive by.

Ifølge Hughes er den fiktive Shermer "den heterogene slags samfund, meget ekstrem - jeg mener, på et tidspunkt gik jeg fra en skole med 1100 elever til en med tredive. Jeg kan huske denne ene knægt, en ottendedel -grader, som fik sine tænder rådnet ud… Men så på samme tid, ville du også have byens rigeste barn i din skole, så selv i denne lille opsætning havde du begge ender af det økonomiske spektrum, rigtige ekstremer."

Som fans har set, har Shermer været rammen om mange af Hughes' fantastiske film. Nogle af de film, der finder sted i Shermer, inkluderer The Breakfast Club, Sixteen Candles, Weird Science og Ferris Bueller's Day Off. På grund af dette tror mange, at Hughes i det væsentlige havde skabt sit eget fælles univers, selvom publikum aldrig så overlapningen.

Det blev dog bemærket, at "I Hughes' sind, ville han senere sige, var Molly Ringwalds øvre middelklassekarakter i Sixteen Candles, Samantha, en forbigående bekendt med Matthew Brodericks Ferris Bueller, mens Judd Nelson var urolig. Breakfast Club-punken, Bender, kom fra den samme forladte del af byen som Del Griffith, den hårdtslående, men ubønhørligt optimistiske sælger med badeforhæng, der spilles af John Candy i Planes, Trains & Automobiles.

John Hughes' bidrag til filmindustrien er lige så vigtige i dag, som de var i 80'erne, og det er forbløffende at tænke på, at alle disse berømte karakterer boede i den samme by på et tidspunkt. Det er ærgerligt, vi aldrig har set dem dele skærmen sammen.

Anbefalede: