Tim Burton hadede den originale slutning på 'The Nightmare Before Christmas

Indholdsfortegnelse:

Tim Burton hadede den originale slutning på 'The Nightmare Before Christmas
Tim Burton hadede den originale slutning på 'The Nightmare Before Christmas
Anonim

Når man ser gennem historien om animerede film, er der et par film, der skiller sig ud som dem, der lovligt ændrede spillet. Snehvide var den første animerede film i fuld længde og ændrede filmens verden, mens Toy Story var den første fuldstændig computeranimerede film, der kom i biograferne.

I tilfældet The Nightmare Before Christmas har denne film været en pengemaskine siden den blev udgivet, og den har inspireret utallige andre projekter. Holdet ramte et hjem her, men der var nogle hikke under produktionen, inklusive en slutning, som Tim Burton absolut foragtede.

Lad os tage et kig på den slutning, og hvordan denne film kom til live.

'Mareridtet før jul' er en klassiker

Tilbage i 1993 kom The Nightmare Before Christmas i biografen og blev et fænomen, der er blomstret op til en stor pengeskaber for Disney. Filmen blev udgivet under Touchstone-banneret på grund af dens mørke natur, men takket være dens arv og evne til at generere indtægter har Disney været mere end glade for at hævde denne film som deres egen, mens de griner hele vejen til banken.

Tim Burton skrev digtet, der inspirerede denne film, men han instruerede den ikke, og han skrev heller ikke manuskriptet. Ikke desto mindre kan man argumentere for, at dette er Burtons mest berømte værk, da hans navn er indlejret i titlen. Han vidste ikke på det tidspunkt, at hans digt ville komme til at påvirke så mange mennesker.

På dette stadie er få animerede film tæt på at matche, hvad Nightmare har været i stand til at udrette, og dette er en stor ting for alle, der var involveret, da det viste sig at være en vanskelig opgave at lave filmen.

Det var hårdt arbejde at lave filmen

I stedet for at bruge traditionel animation gjorde stop-motion-stilen, der blev brugt til The Nightmare Before Christmas, det helt sikkert vanskeligt for alle involverede. Selve produktionen endte med at vare i flere år, og at komme til det endelige udkast til filmen var en hård vej for alle på holdet.

Ifølge instruktøren Henry Selick, "var jeg med i filmen i tre et halvt år. Stop-motion-animationen tog omkring 18 måneder, men med præ-produktion, hvor du storyboardede hvert eneste skud, det gik op."

Interessant nok, før et manuskript overhovedet var færdigt, havde Danny Elfman soundtracket klar til at rulle.

"Tim ville vise mig skitser og tegninger, og han fort alte mig historien, beskrev den i stykker af sætninger og ord, og jeg ville sige: 'Ja, jeg forstår det'. Tre dage senere havde jeg en sang," sagde Elfman.

Som det er tilfældet med enhver film, var der ting, der ikke nåede den endelige klipning, og som blev ændret, inklusive en scene, som Selick ønsker ville have været med i filmen.

"Vi viser en masse Halloween-byboere, der nyder vintersport og sne, og du ser vampyrerne spille hockey, og de slår pucken lige ved kameraet - og oprindeligt var det Tim Burtons hoved," afslørede Selick.

Dette var ikke det eneste, der ikke kom med i det endelige udkast til filmen. På et tidspunkt hørte Tim Burton en version af en slutning, som han absolut foragtede.

Tim Burton hadede den originale slutning

Ifølge Dread Central udt alte Henry Selick, at han ønskede en slutning, der afslørede, at Oogie Boogie blev kontrolleret af Dr. Finkelstein, og dette gjorde Tim Burton meget oprørt.

Selick sagde: "Jeg kom op med denne idé om, at Oogie Boogie faktisk var den onde videnskabsmand i ham. [Tim Burton] hadede det, han hadede det så meget. Han sparkede et hul i væggen, og jeg gik 'Tim er okay med din fod,' sagde han 'Ja, det er ståltæer.'"

I en interessant vending havde Caroline Thompson, der skrev manuskriptet, et problem med den slutning, som Burton havde, og da hun udtrykte sine bekymringer over det, faldt Burton ud.

"Han vendte sig bare om og begyndte at skrige og angribe en redigeringsmaskine. De får Tim til at ligne en svækkelse på ti pund, disse ting er enorme metalmaskiner, du ikke kan flytte væk fra gulvet," sagde Thompson.

Til sidst ville produktionen afslutte, og slutningen, der kom ind i filmen, endte med at passe perfekt. Ændringen i dynamik ved at lade Jack klatre op ad bakken for at se Sally var en, Thompson var glad for at se.

"Det er i det mindste lidt feministisk korrekt. I årenes løb troede jeg, at Sally var en slags værktøj," sagde Thompson.

Produktionen af denne film var usædvanlig vanskelig, men det resulterede i, at en af de mest elskede animationsfilm nogensinde kom til live.

Anbefalede: