The Simpsons': Sådan fik Nancy Cartwright rollen som Bart Simpson

Indholdsfortegnelse:

The Simpsons': Sådan fik Nancy Cartwright rollen som Bart Simpson
The Simpsons': Sådan fik Nancy Cartwright rollen som Bart Simpson
Anonim

Simpsons-skaberen Matt Groening kunne lide navnet Bart, fordi det lød usædvanligt, og lige siden da har Bart legemliggjort alt det usædvanlige i løbet af de 30 år, showet har stået på. Bart er et anagram af 'brat', men den unge rebelske spøgefugl har udviklet sig fra det gennem årene.

Det samme har den person, der har givet udtryk for ham i alle disse årtier, en person, du måske ikke forventer, lytter til karakterens drilske grin og dybe, nasale og endnu vigtigere mandlige talestemme. Nancy Cartwright har udt alt Bart hele tiden og lavet en stor del af forandringen ved at gøre det.

Men at give udtryk for karakterer som Bart er en af de vigtigste dele af The Simpsons, og selv hvis du ikke ville forvente, at en ældre kvinde skulle stemme for en ung dreng, ville vi ikke have den samme Bart uden hende. Det gjorde vi faktisk næsten ikke.

Hvordan Cartwright blev Bart

Siden The Simpsons debuterede på The Tracey Ullman Show i 1987, har Cartwright lagt stemme til den 10-årige Bart og siden da har han givet udtryk for ham i alle 682 afsnit af serien fra 1989, inklusive alle The Simpsons-filmene og tilbud.

Men at gå tilbage til Cartwrights audition er interessant, fordi det ikke engang var meningen, at hun skulle få rollen som Bart. Da Cartwright, som faktisk var gravid på det tidspunkt, planlagde sin audition, skulle hun i første omgang prøve for Lisa, men da hun kom til sin audition spurgte hun, om hun kunne lave Bart i stedet for. Heldigvis var skaberne gode til det og lod hende.

"Jeg gik oprindeligt ind for at spille Lisas stemme," forklarede Cartwright. "Og da jeg ankom der, var auditions for Bart og Lisa på bordet. Og Bart fik min interesse. Han var 10 år gammel, en skolehadende underpræst og stolt af det."

"For mig virkede det bare som om, Lisa var et 8-årigt mellembarn," fortsatte hun. "(Lisa audition) var bare en sød monolog af en 8-årig pige. For Bart var det sjovere, og det passede mere til min stemme, end det passede til Lisa."

På det tidspunkt var det ikke engang tænkt på at have et show, fordi The Simpsons kun skulle til en buffer for The Tracey Ullman Show. "Jeg fik at vide, at det hed en mellemliggende annonce, og jeg havde aldrig hørt det ord før. 'Hvad er en mellemliggende annonce?' "Jamen, det er en kofanger!" 'Hvad er en kofanger?'"

"Jeg tænkte, åh, så det er ikke engang virkelig et show? Det er bare et minuts animation? … Jeg var lidt spændt over det hele," sagde Cartwright. Men hun gik til audition og blev ansat på stedet.

"Så jeg gik ind og gav Matt Groening hånden. Og jeg sagde, du ved, jeg er her for at læse for Lisa. Men jeg så delen til Bart, og jeg ville hellere læse for ham," Cartwright forklaret. "Har du noget imod det? Og han sagde nej, det er fint. Så jeg gav ham et skud, et tag, en lyd, en stemme, og det var det."

Det, der dog er sjovt, er, at det samme skete for Yeardley Smith, stemmeskuespilleren for Lisa. Hun var oprindeligt til audition for Bart, men de sagde, at hun lød for piget.

At vokse op med Bart og gøre ham til bedstemor

Da Cartwright første gang stødte på Bart ved hendes audition, sagde hun, at der var en umiddelbar forbindelse til ham, og hun besluttede at gå efter ham, simpelthen fordi det så ud til, at det ville være et brag at give udtryk for ham.

"Det var hans personlighed. Det var sjovt. Han var en sjov karakter at lave. Han var genstridig. Han var en ballademager, og du fik bare én dimension på ham i et stykke tid." Nu efter at have givet udtryk for ham i de sidste 30 år, har Cartwright været en del af alle hendes karakters ændringer, selv den i hans stemme."

"For nylig har jeg kigget på de ældste episoder og indset, Gud, der skete så meget," sagde Cartwright. "Udseendet på showet, det har ændret sig så meget, på grund af introduktionen, årtier senere, af digital [animation], men endda vores stemmer. Folk har spurgt mig: "Tror du, Barts stemme har ændret sig gennem årene?" Og Jeg siger, "Nej, det tror jeg ikke", men det har det faktisk."

I løbet af hendes tid med at udtale Bart, har Cartwright opdraget sine børn og har nu børnebørn. Selvom hun er bedstemor, udtaler hun stadig den ti-årige.

"Se, hvad vi har gjort. Det er utroligt. Det er ufatteligt," sagde hun til IndieWire. "Da de var 10 år, sagde de: 'Anede du noget?' og derefter 20 år, 'vidste du det?' Og nu er der gået endnu et årti, og jeg er en bedstemor oven i købet. Det er noget særligt, da Bart er bedstemor."

Fordelene ved at udtrykke Bart er også ret gode. Ikke alene har Cartwright og alle medvirkende været ekstremt heldige at kunne stemme for disse karakterer, vi elsker i de sidste 30 år, men de får også et godt beløb i deres løn for at gøre det.

Det tager omkring seks til otte måneder at oprette hver episode, og som årene er gået, er deres lønninger steget eksponentielt. Cartwright får udbet alt $300.000 per episode, hvilket har beløbet sig til hendes $80 millioner nettoformue. Glem ikke, at Cartwright også giver stemme til Nelson, Ralph og Todd.

Cartwright har også vundet en Emmy for Bart i 1992 og blev nomineret igen femogtyve år efter sin første sejr i 2017.

The Simpsons' 32. sæson får premiere i september, som skulle indeholde seriens 700. afsnit, men vi ved alle, at Cartwright ikke vil sige ja! Caramba! at give udtryk for Bart lidt endnu.

Anbefalede: