Hvor tæt kom Dwayne Johnson på at spille Willy Wonka?

Indholdsfortegnelse:

Hvor tæt kom Dwayne Johnson på at spille Willy Wonka?
Hvor tæt kom Dwayne Johnson på at spille Willy Wonka?
Anonim

Dwayne Johnson er en af de største stjerner på planeten, og dette er kommet i hælene på hårdt arbejde og storfilm. Uanset om det er i franchises som Fast & Furious eller i kæmpe actionhits, er Dwayne Johnson blevet et ansigt, der er anerkendt over hele verden.

I løbet af 2000'erne fik Tim Burton muligheden for at kaste et nyt ansigt til at spille Willy Wonka, og ingen ringere end Dwayne Johnson var tidligt i overvejelserne om rollen. Det virker som et mærkeligt par, men alene Johnsons karisma kunne have givet en stærk præstation på det store lærred.

Lad os se nærmere og se, hvor tæt Johnson kom på at spille Willy Wonka i Tim Burtons film.

Johnson blev overvejet at spille Willy Wonka

Dwayne johnson Willy wonka
Dwayne johnson Willy wonka

En gang imellem vil en historie om en skuespiller, der overvejes til en rolle, dukke op og få folk til at klø sig i hovedet. Mange skuespillere kommer i betragtning til roller, før man til sidst lander den, og nogle gange giver de, der overvejes, ikke meget mening for selve rollen. På et tidspunkt overvejede Tim Burton at caste Dwayne Johnson som Willy Wonka i hans version af filmen.

Nu er Johnson en karismatisk performer, der kan spille mange roller, men det er svært at forestille sig ham spille Willy Wonka. Ikke desto mindre så Burton noget i Johnson og troede, at han kunne være god i rollen.

På sociale medier skrev Johnson, "Nogle cool historie - tilbage i begyndelsen af 2000'erne havde den ikoniske instruktør Tim Burton overvejet mig til at spille Willy Wonka er hans genindspilning, Charlie and the Chocolate Factory. Jeg kan huske, at jeg tænkte "HOLY S, IM IN."

“Det faktum, at Tim overhovedet overvejede mig (omend jeg er sikker på, at han overvejede i hele 7 sekunder:) betød helt sikkert utroligt meget for mig, da jeg lige brød ind i forretningen uden nogen anelse om, hvad fremtiden havde på lager. Jeg vil altid hæve et glas til de drømme, der ikke går i opfyldelse, for nogle gange er de det bedste, der aldrig er sket, fortsatte han.

I sidste ende ville Johnson blive forbigået for rollen som Willy Wonka. I stedet gik Burton med et velkendt ansigt, som satte et andet spin på den ikoniske karakter.

Johnny Depp får rollen

Johnny Depp Willy Wonka
Johnny Depp Willy Wonka

I et stykke tid virkede det som om Tim Burton kun var interesseret i at arbejde med Johnny Depp, da duoen samarbejdede mange gange gennem årene. I stedet for Johnson ville det være Depp, der fik rollen som Willy Wonka, og dette skabte en betydelig mængde buzz fra filmfans.

Depp tog enestående inspiration til rollen og sagde: "Ideen bag Willy Wonka, visse ingredienser du tilføjer til disse karakterer - Willy Wonka, for eksempel, forestillede jeg mig, hvordan George Bush ville være … utroligt stenet, og dermed blev født min Willy Wonka."

Dette lyder som en bizar inspirationskilde, og for at være retfærdig, hvad fans fik, var et ret bizart bud på karakteren i en temmelig bizar film. Vi taler trods alt om et samarbejde mellem Johnny Depp og Tim Burton, den samme duo, der arbejdede på film som Edward Scissorhands og Sleepy Hollow.

På trods af den type film, som de sårede opdragelse til live, blev Charlie and the Chocolate Factory en succes.

Filmen var en økonomisk succes

Johnny Depp Willy Wonka
Johnny Depp Willy Wonka

Charlie and the Chocolate Factory, der blev udgivet tilbage i 2005, endte med at generere store forretninger ved billetkontoret og indtjente over 470 millioner dollars. Dette var en kæmpe sejr for Depp og Burton, da duoen endnu en gang beviste, at de havde en vinderformel sammen, som var svær at matche.

En interessant kendsgerning ved denne film er, at fans og kritikere har været delt i årevis. På Rotten Tomatoes har kritikere det på solide 83%, mens fans har det på 51%. Dette har spillet en stor rolle i, at filmen har en mærkelig og ujævn arv, og mange mennesker foretrækker bare at gå på klassikeren med Gene Wilder i stedet.

Det er blevet annonceret, at en prequel-film er på vej, og casting for Willy Wonka er i gang. Navne som Tom Holland og Timothee Chalamet er blevet svævet rundt som potentielle Wonkas, og den person, der får koncerten, vil have nogle gigantiske sko at udfylde. Uanset hvordan folk har det med Charlie og Chokoladefabrikken, er karakteren selv stadig et fiktionsikon.

Dwayne Johnson kunne have gjort et godt stykke arbejde som Willy Wonka, men i sidste ende kastede Tim Burton terningerne med Johnny Depp og kom ud på toppen.

Anbefalede: