Hvordan Jon Hamm næsten ikke blev castet som Don Draper i 'Mad Men

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Jon Hamm næsten ikke blev castet som Don Draper i 'Mad Men
Hvordan Jon Hamm næsten ikke blev castet som Don Draper i 'Mad Men
Anonim

Der er visse beslutninger om casting, som vi bare ikke kunne forestille os et alternativ til. Et eksempel på dette ville være Frodos Elijah Wood eller Gnadalfs Sir Ian McKellan fra Ringenes Herre. Når du hører navnene på disse karakterer, tænker du straks på de to skuespillere. Nå, det samme gælder for Don Draper fra Mad Men. Så snart du hører eller læser det navn, er det sandsynligt, at dit sind går direkte til Jon Hamm… Selv folk, der ikke har set showet før, som Andy Samberg, forestiller sig Jon som Don. Nå, det er en fantastisk casting.

Selv om Jon er gået videre til andre projekter, vil han for altid være forbundet med denne fantastiske karakter fra Matthew Wiener AMC-hit-showet. Og alligevel var Jon næsten ikke castet…

Matthew Weiner havde en meget specifik vision for sit show

Ifølge et interview fra TV Guide blev Jon Hamm næsten ikke castet som Don Draper i Mad Men. I begyndelsen af castingprocessen gjorde seriens skaber og showrunner Matthew Weiner det meget klart for sit kreative team (og til AMC), at han havde specifikke ideer om, hvilken type skuespiller han ønskede at caste i hver rolle. Dette omfattede ansættelse af en masse friske skuespillere uden bagage. Og han ville have amerikanske skuespillere. Han ønskede ikke at ansætte den 'hotteste nye' britiske stjerne i en amerikansk rolle. Han ønskede, at det så meget som muligt skulle føles autentisk for tidsperioden.

"Traditionelle netværk ønsker virkelig at være involveret i alle aspekter af castingprocessen, og de har meget at sige om, hvem du ender med at caste. På dette område stolede AMC på Matts smag," sagde castingdirektør Kim Miscia til TV-guide.

Mange af skuespillerne Matthew, Kim og deres team fandt havde en særlig dårlig pilotsæson; en periode, hvor skuespillere afprøver netværksshows, der lanceres samtidigt.

"Jeg var udmattet efter pilotsæsonen. Det var en af en million auditions, men der var mange skuespillere i byen, der t alte om [Mad Men]-manuskriptet, fordi det var så anderledes," Christina Hendricks, der spillede Joan Holloway, forklarede. "Vi behøvede ikke lave netværkstests og den slags, for vi var [AMC's] første show, så det havde de ikke en præcedens for. Norm alt skal du gå ind i et rum med 20 ledere, der alle stirrer ned på dig.."

I mange tilfælde hyrede Matthew sine skuespillere på stedet i audition-lokalet. Hvis han følte, at personen var rigtig til rollen, ville han gå rigtigt efter dem. Og på grund af AMC's tilbedelse af Mad Men-pilotmanuskriptet og Matthews kunstneriske vision, lod de ham gøre dette. Men når det kom til hovedrollen, var tingene lidt anderledes.

AMC kunne ikke lide Jon Hamm som Don Draper

Mens netværkslederne hos AMC ønskede at give Matthew så meget kreativ frihed, som de kunne, når det kom til casting, var de bare ikke sikre på Jon Hamm som Don Draper. Trods alt var manden, som Matthew ønskede at lede dette store show, nærmest ukendt som skuespiller. Alligevel var Matthew vedholdende og blev ved med at hente Jon ind for at læse til rollen for at overbevise de højerestående.

Jon Hamm Mad Men don
Jon Hamm Mad Men don

"Jeg gik til audition omkring syv eller otte gange, og jeg tænkte bare, Gud, på dette tidspunkt har jeg stort set læst hver eneste scene i piloten for nogen. Hvad skal jeg gøre?" Jon Hamm indrømmede støbeprocessen.

"Vi tænkte: "Virkelig? Er det ham, du vil have?" Matt fort alte os, at han bare vidste det i sin mave, og han kunne se det," sagde Christina Wayne, den tidligere SVP for scripted programmering hos AMC, til TV Guide. "Så jeg tog beslutningen om at flyve Jon Hamm fra L. A. til New York for at mødes med mig personligt. [AMC-chefer] Alan Taylor, Vlad og jeg tog ham til en drink, og det var straks tydeligt personligt, at han ville legemliggøre Don Draper."

"Jeg gør mit og prøver at være venlig og sød og bevise, at jeg kan være lederen af et tv-show," sagde Jon. "Vi går ind i elevatoren for at gå nedenunder, og de siger: 'OK, det var et godt møde. Mange tak.'"

Jon blev hængende. Efter al den tid og indsats, der blev investeret i at prøve at få denne rolle, vidste han stadig ikke, om han var castet eller ej.

"Han fløj tilbage næste dag til L. A., og jeg tænkte, der er ingen måde, jeg får denne fyr til at lide som en seks-timers flyrejse tilbage og spekulerede på, om han fik dette job," sagde Christina. "Jeg kan bare ikke menneskeligt gøre det mod nogen. Så jeg hviskede i hans øre: 'Tillykke, du har fået jobbet.'"

Anbefalede: