Her er hvorfor Mel Gibson oprindeligt afviste sin ikoniske 'Braveheart'-rolle

Indholdsfortegnelse:

Her er hvorfor Mel Gibson oprindeligt afviste sin ikoniske 'Braveheart'-rolle
Her er hvorfor Mel Gibson oprindeligt afviste sin ikoniske 'Braveheart'-rolle
Anonim

Braveheart er en af de mest ikoniske film i Mel Gibsons repertoire. Filmen skildrer livet for den rigtige skotske oprørsridder William Wallace, som levede i det 13. århundrede, og indeholder adskillige uforglemmelige scener og dialoglinjer (inklusive Wallaces sidste opfordring til "Frihed!").

Selvom Braveheart viser adskillige historiske unøjagtigheder, som historikere har påpeget gennem årene, blev filmen stadig for det meste godt modtaget af kritikere og er stadig en favorit for mange fans.

Selv hvis kreative friheder blev taget med hans karakteristik, inspirerer Mel Gibsons William Wallace til frihed, mod og loyalitet blandt publikum.

Interessant nok var Mel Gibson ikke altid overbevist om, at han var den rigtige skuespiller til rollen som Wallace. Han havde faktisk til hensigt at caste en anden skuespiller, før han til sidst besluttede sig for selv at spille den historiske figur.

Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvorfor Gibson oprindeligt afviste sin berømte Braveheart-rolle, og hvorfor han alligevel endte med at spille Wallace.

William Wallaces rolle i 'Braveheart'

William Wallace var en skotsk ridder, der blev født i 1270. Han blev en af hovedlederne under den første skotske uafhængighedskrig og huskes som et symbol på skotsk frihed mod engelsk tyranni.

En af hans største bedrifter var at sejre over den engelske hær ved slaget ved Stirling Bridge i 1297. I 1305 blev Wallace forrådt, taget til fange og bragt til London, hvor han blev henrettet. I dag står en statue af William Wallace vagt ved Edinburgh Castle, og der er også et monument rejst til hans ære tæt på, hvor slaget ved Stirling Bridge fandt sted.

I filmen Braveheart fra 1995, instrueret af Mel Gibson, blev Wallace portrætteret af Gibson selv. Filmen fortæller om Wallaces fremtræden gennem hans oprør mod englænderne, hans rolle som kommandør for den skotske hær og hans eventuelle tilfangetagelse og død.

Det skildrer også hans romantik med hans barndomsven Murron (som i det virkelige liv blev kaldt Marion) og Isabella fra Frankrig, som faktisk ikke havde et forhold til Wallace i virkeligheden.

Mel Gibson følte sig oprindeligt for gammel til at spille William Wallace

Mel Gibsons William Wallace er tænkt som en af de mest ikoniske krigshelte i filmhistorien. Men Gibson var faktisk tøvende med at spille rollen i sin film. Hans grund? Han følte sig for gammel.

Mens Wallace ville have været i 20'erne for de fleste af scenerne i filmen, var Gibson i 40'erne. Han mente, at en yngre skuespiller ville have givet en mere præcis skildring af Wallace.

Hvorfor accepterede Mel Gibson til sidst rollen?

På trods af at han følte sig for gammel til at spille den skotske krigsherre, påtog Gibson til sidst rollen. Ifølge IMDb, via Cheat Sheet, gjorde studielederne hos Paramount Pictures det klart, at de kun ville finansiere filmen, hvis Gibson selv spillede rollen.

Så for at sikre finansieringen havde han intet andet valg end at opgive sine ambitioner om at caste en yngre skuespiller og spille karakteren, forbehold og det hele.

Kritik af 'Braveheart'

På trods af filmens succes er Braveheart kommet under beskydning for at have store historiske unøjagtigheder i hele plottet.

En af de største kritikpunkter er forholdet mellem William Wallace og Isabella fra Frankrig, da historikere mener, at de to personer aldrig engang mødtes. Så implikationen i filmen, at Wallace far til Isabellas barn og dermed "korrumperer" den engelske kongelige blodlinje med skotsk blod, er absurd for mange seere.

Nogle skotske seere udtrykte også deres skuffelse over navnet "Braveheart", da dette faktisk blev brugt til at beskrive den anden skotske helt, Robert the Bruce, snarere end William Wallace.

Da Robert the Bruce er sådan en elsket skikkelse for mange skotter, pjuskede hans skildring i filmen også manges fjer. I Gibson's Braveheart er Robert the Bruce vist forråde William Wallace.

En anden stor afvigelse fra det virkelige liv var det berømte Battle of Stirling Bridge, som i filmen foregår på en mark i stedet for på en bro. Slaget blev også filmet på lokation i Irland snarere end i Skotland.

Mel Gibsons svar på kritikken

Mens han ser tilbage på filmen, har Mel Gibson indrømmet, at noget af filmens plot var unøjagtigt, men insisterer på, at hans hensigt var at underholde gennem en filmisk oplevelse i stedet for at undervise i en gyldig historielektion.

"Nogle mennesker sagde, at vi ved at fortælle historien rodede historien i stykker," fort alte Gibson til Daily Mail. Det generer mig ikke, fordi det, jeg giver dig, er en filmisk oplevelse, og jeg tror, at film er der først for at underholde, så undervise og derefter inspirere."

The Impact Of Mel Gibsons 'Braveheart'

Selv om filmen er blevet kritiseret for historisk unøjagtighed, betragtes den stadig som en af de mest succesrige og ikoniske historiefilm i 1990'erne.

Braveheart blev nomineret til 10 Oscars og vandt fem af dem. Den bliver også konstant refereret til og forfalsket i andre film og tv-serier i popkulturen.

Anbefalede: