Denne berømte skuespillerinde spillede næsten Juliet i stedet for Claire Danes

Indholdsfortegnelse:

Denne berømte skuespillerinde spillede næsten Juliet i stedet for Claire Danes
Denne berømte skuespillerinde spillede næsten Juliet i stedet for Claire Danes
Anonim

Historien om Romeo og Julie har fængslet publikum i mere end 400 år. William Shakespeares ikoniske tragedie er blevet genfort alt utallige gange, og en af de mest berømte er i Baz Luhrmanns film fra 1996, som havde premiere fire århundreder efter selve stykkets debut.

Medvirkende som hovedrollerne var Leonardo DiCaprio og Claire Danes, et par på skærmen, som fans forelskede sig i (selvom de to skuespillere blev rygtet om at have haft et kompliceret forhold bag kulisserne).

Kemien mellem DiCaprio og danskerne var ubestridelig, og selv mere end 20 år efter filmens udgivelse taler man stadig om den.

Så det er svært at tro, at nogen anden nogensinde kunne have spillet en af hovedrollerne. Men der var en anden skuespillerinde i kø for at spille Juliet, før casting-direktøren overhovedet overvejede Claire Danes!

Baz Luhrmanns 'Romeo + Juliet'

Baz Luhrmanns Romeo + Juliet var en af de mest populære romantikfilm i 90'erne. Genfortællingen af Shakespeares mest berømte tragiske skuespil placerede de traditionelle karakterer i moderne omgivelser, hvilket resulterede i, at endnu en generation af seere blev forelsket i den ikoniske kærlighedshistorie.

Denne genfortælling indeholdt nogle af tidens mest eftertragtede skuespillere, såvel som dem, der lige var ved at finde deres store gennembrud. Sammen med Claire Danes som Juliet medvirkede filmen også Leonardo DiCaprio, som dengang endnu ikke skulle medvirke i 1997's Titanic og blive et kendt navn, som Romeo.

Natalie Portman blev næsten castet i stedet for Claire Danes

Filmskaberne søgte i månedsvis for at finde den perfekte skuespillerinde til at spille Juliet og så hundredvis af håbefulde i den tid. På det tidspunkt, hvor Claire Danes blev castet som Juliet, havde hun allerede medvirket i det succesrige tv-program My So-Called Life.

De fleste fans af filmen er enige om, at Claire Danes lavede den perfekte Juliet. Men der var også andre berømte kandidater til rollen.

Ifølge Hello Giggles var en af de andre stjerner, der kunne have spillet Juliet, Natalie Portman, som var 13 år gammel på det tidspunkt. Filmskaberne havde faktisk Portman i tankerne, før de tænkte på danskere.

Hvorfor filmskaberne gik med Claire Danes over Natalie Portman

Så hvorfor endte de med at gå med Claire Danes over Natalie Portman? Nå, som 13-årig virkede Portman bare en smule for ung til at være den førende dame i en romantikhistorie. Fox Studios mente, at med hovedrollen over for den 21-årige Leonardo DiCaprio ville det have været upassende for Portman i så ung en alder.

"Det var en kompliceret situation og […] på det tidspunkt, hvor jeg var 13 og Leonardo var 21, og det var ikke passende i filmselskabets eller instruktørens, Baz' øjne," forklarede Portman (via Hello Fnis).

"Det var også en slags gensidig beslutning, at det bare ikke ville være rigtigt på det tidspunkt." På det tidspunkt, hun blev castet som Juliet, var Danes 17 meget tættere på hendes med- stjerne.

Hvordan har Natalie Portman det med at gå glip af rollen

Da Romeo + Juliet endte med at blive så succesfuld, spekulerer fans ofte på, om Natalie Portman fortryder ikke at have spillet Juliet. Men hvis hendes kommentarer er noget at gå efter, ser det ud til, at skuespillerinden ikke kunne være gladere for danskerne.

"Jeg synes, filmen kom virkelig, virkelig smukt ud, og Claire Danes gjorde et virkelig, virkelig vidunderligt stykke arbejde," afslørede Portman (via Hello Giggles). Ingen hårde følelser her!

Shakespeares Juliet var faktisk 13, selvom

Det er let at forstå, hvorfor studiet mente, at Portman var for ung til rollen som Juliet på 13. For et moderne publikum er en 13-årig stadig et barn; ikke den førende dame i en romantisk film.

Men interessant nok kan casting af Portman have gjort filmen mere nøjagtig i forhold til kildematerialet, eftersom Juliets karakter virkelig var 13 i det originale Shakespeare-skuespil.

Mens publikum på Shakespeares tid måske havde genklang hos en 13-årig pige, der blev forelsket, ville castingen sandsynligvis ikke have faldet godt til blandt publikum i 1996.

Natalie Portmans filmkarriere siden 'Romeo + Juliet'

Under alle omstændigheder led Natalie Portmans karriere bestemt ikke, bare fordi hun gik glip af rollen som Juliet. Skuespillerinden har medvirket i flere store film siden da og har ofte prydet A-listen.

Blandt de mest berømte roller i hendes karriere indtil videre inkluderer Jackie Kennedy i 2016's Jackie, Jane Foster i Thor (2011) og Nina Sayers i Black Swan, som blev udgivet i 2010. Portman medvirkede også som Padmé i filmen Star Wars-film fra 1999 til 2005.

Mens hun ikke medvirkede i Romeo + Juliet, optrådte Portman i tre andre film det år: Beautiful Girls, Everyone Says I Love You og Mars Attacks!

Anbefalede: