Hvem er Rowan Atkinson, når han ikke er Mr. Bean?

Indholdsfortegnelse:

Hvem er Rowan Atkinson, når han ikke er Mr. Bean?
Hvem er Rowan Atkinson, når han ikke er Mr. Bean?
Anonim

Rowan Atkinson er en unik komiker. Uden at sige for mange ord får han folk til at grine gennem hans legemliggørelse af Mr. Beans karakter. Den britiske skuespiller debuterede personaen i 1990 på ITV's show af samme navn, og det er blevet et kulturelt fænomen lige siden. Selvom live-action-serien kun varede i fem år, er Mr. Beans franchise fortsat med at stige gennem sine animerede shows og adskillige filmatiseringer.

Der er dog så meget ved skuespilleren udover at portrættere et "barn i en voksen mands krop." I modsætning til Mr. Bean er Atkinson intelligent: Han skabte karakteren, da han afsluttede sit masterstudie på Oxford University og er blevet en ivrig talsmand for ytringsfrihed. For at opsummere det er dette Rowan Atkinsons liv uden for Mr. Bean.

9 fløj sit privatfly, efter at hans pilot pludselig besvimede

I 2001 befandt Atkinson sig i en dramatisk redningsindsats i luften. Han fløj til Kenya på en ferierejse med sin kone, Sunetra, og deres to børn med et privat Cessna 202-fly. Piloten besvimede dog pludselig i luften, da de var omkring 45 minutter inde i deres rejse til Nairobis Wilson Lufthavn. Som rapporteret af BBC Entertainment blev skuespilleren tvunget til at tage kontrol over flyet på trods af aldrig at have styret noget fly før.

8 Rowan Atkinson blev gift med sin mangeårige kæreste

Så hvem er Sunetra? Apropos hans personlige liv mødtes Rowan Atkinson og Sunetra Sastry i slutningen af 1980'erne. På det tidspunkt arbejdede hun som makeupartist for BBC, hvor Atkinson blev fremtrædende takket være hans BAFTA-prisvindende præstation i netværkets Not the Nine O'Clock News. Desværre, efter at have boet sammen i årtier, afsluttede parret deres skilsmissepapirer i november 2015.

7 Rejste tre børn fra sit første ægteskab

Atkinson og Sastry har budt velkommen til to børn fra deres ægteskab i 1990: Benjamin, nu 28 år, og Lily, nu 26. Spol frem til 2021, er de to børn vokset til at blive fantastiske voksne. Ben er en dygtig hestetræner, og Lily er en absolut skønhed. Efter skilsmissen mødte Atkinson sin kollega Louise Ford i West End-produktionen Quartermaine's Terms i 2012, begyndte at date i 2014 og bød sit tredje barn velkommen i 2017.

6 Rowan Atkinson modtog en kommandør af den mest fremragende orden fra det britiske imperium

I 2013, som rapporteret af BBC, var Atkinson blevet udnævnt til CBE af det britiske kongerige for sin tjeneste inden for komedie, drama og velgørenhed. I det år var han og hans Blackadder-medspiller Tony Robinson blevet anerkendt på Queen's Birthday Honours List, hvor sidstnævnte modtog en ridderstatus.

5 Han parodierede James Bond i 'Johnny English'-serien

Rowan Atkinson er kendt for sit parodiværk. Han har parodieret mange box office hits, inklusive Rambo-serien med Hot Shots! Part Deux i 1993 og James Bond-parodi i Johnny English-serien. På trods af de blandede anmeldelser, den modtog fra kritikerne, har franchisen, der strækker sig over tre film fra 2003 til 2018, samlet hele $479,6 millioner i brutto på verdensplan.

4 vovede sig i teaterværk

Mange A-liste-skuespillere havde startet deres karriere i teatre, og Atkinson er en af dem. I 2009 portrætterede den britiske skuespiller rollen som Fagin under West End-genoplivningen af Oliver!. Stykket, der er baseret på Charles Dickens Oliver Twist, gav ham en Olivier Award-nominering for bedste skuespiller.

3 Rowan Atkinson kritiserede opkomsten af aflysningskultur

Atkinson har også t alt om stigningen i internet-annulleringskulturen. For en komiker som ham svarer aflysningskultur til "den digitale ækvivalent til middelalderhoben."

"Problemet, vi har online, er, at en algoritme bestemmer, hvad vi vil se, hvilket ender med at skabe et forsimplet, binært syn på samfundet," vejede skuespilleren sin mening under et interview med Radio Times. "Det bliver en sag om enten du er med os eller imod os. Og hvis du er imod os, fortjener du at blive 'aflyst'."

2 medvirkede som Jules Maigret på ITVs serietilpasning

Når vi taler om sin karriere, så er Atkinson faktisk en alsidig skuespiller, der udmærker sig i enhver form for genre. I 2016 fungerede han som hovedpersonen og den franske detektiv på ITV's serie-atisering af George Simenons klassiske bog Maigret. Serien var en kritisk succes, men den samlede kun to sæsoner og fire afsnit.

1 nød sociale mediers popularitet og bryde ud af hans tavshed om karakterens fremtid

Op til dette skrivende har Rowan Atkinson haft en stor popularitet på sociale medier, som han primært nyder gennem sin Mr. Bean persona. I oktober 2018 bragte skuespilleren sin ikoniske karakter tilbage for at fejre modtagelsen af YouTubes Diamond Play Button for at overgå ti millioner abonnenter. På Facebook er Mr. Bean også blevet en af de mest fulgte sider på platformen.

Så, hvad er det næste for Mr. Bean? Det ser ud til, at skuespilleren har øje for at pensionere karakteren for altid. Under det samme Radio Times-interview afslørede han, at "tyngden af ansvar ikke er behageligt. Jeg finder det stressende og udmattende, og jeg ser frem til slutningen af det."

Anbefalede: