Rowan Atkinson AKA Mr. Bean Don't Believe His Face Is Funny

Rowan Atkinson AKA Mr. Bean Don't Believe His Face Is Funny
Rowan Atkinson AKA Mr. Bean Don't Believe His Face Is Funny
Anonim

Den gummibeklædte, fjollede og alt for stumpe, Mr. Bean har været enestående siden karakterens begyndelse. Mr. Bean, der uden tvivl er den mest genkendelige komiske figur, skabt og portrætteret af Rowan Atkinson, er gået over til et epos gennem årevis, alt takket være hans ondsindede og ekstremt egoistiske motiver, som er temmelig usædvanlige for en komisk karakter at besidde. Atkinson har spillet flere tegneseriefigurer i løbet af de sidste par årtier, hvilket placerer hans navn på toppen af genren som helhed. Blandt de fleste af hans roller i komedie var den røde tråd hans ultimative brug af ansigtsudtryk, der virker dygtige nok til at bringe nogen tilbage fra døden.

De, der har fået øje på Atkinsons utrolige præstationer i tv-shows og film, ved sikkert, at det er svært at holde øjnene væk fra skærmen. Og vi, som fans, kan ikke være mere begejstrede, hver gang Atkinson er ansvarlig for en scene. Og igen, hvad der skiller sig ud er det sidste antal måder, han kan trække ansigtet på.

I henhold til Atkinson gør hans ansigt alt, hvad han beder det om, tværtimod synes han ikke, det er så sjovt, som vi forestiller os, at det er. Derudover er han ikke særlig vild med spejlstillinger."Jeg ser det ikke som et komisk instrument, når jeg kigger i spejlet. Og jeg står bestemt ikke foran spejle og trækker ansigter. Sidste gang, jeg tjekkede, var det nok i 1976, da jeg skulle lave en rent visuel kort komisk sketch til en revy i Oxford. Men siden da har jeg vel bare håbet, at hvad end jeg tror, mit ansigt gør, så gør det." Atkinson sagde, at han definerede den tynde grænse mellem at have et sjovt ansigt og at lave sjove ansigter.

Det er mærkeligt, at skuespilleren ikke deler den samme mening som sine fans. Men uanset hvad Atkinson sagde, kan det faktum ikke argumenteres for, at der i hans storhedstid ikke var noget sjovere end hans stumt-plejede ansigt.

Rowan Atkinson
Rowan Atkinson

For talende karakterer bruger skuespilleren sin tørre humor, og til tavse karakterer anvender han udtryksfuld fysisk komedie. Skuespilleren har en fantastisk måde at forklare Mr. Bean på, og det opsummerer hans tilgang i en nøddeskal, han sagde engang: "Jeg har bestemt altid nydt den hævngerrige side af Bean, og jeg synes, det er interessant at få din kage og spise den - jeg tror nogle gange han kan være ret sød, som børn kan, og nogle gange kan han være ekstremt ubehagelig, som børn kan. Han dækker børnespektret, synes jeg, ganske godt."

Skuespilleren er dog bange for, at han med sin voksende alder ikke kan "barnegøre" sine fuldt udvoksne karakterer. Fra hans mest populære karakterer til de mindst kendte, udøser Atkinsons alle sine komiske færdigheder på en barnlig måde for at oplade karaktererne til en bizar uovertruffen sjov. Faktisk er det rimeligt at sige, for hans komedieroller kan han ofte være et barn fanget i en mands krop.

Takket være hans ekstraordinære rollers lange levetid er Atkinson en af de mest succesrige og indflydelsesrige tegneserieskuespillere nogensinde. Det er ikke en barneleg at få publikum til at grine, og de svære stigninger, hvis det er en stille komedie.

Intensiteten af hans talent minder ret meget om, hvad Sir Charlie Chaplin udmærkede sig i.

Anbefalede: