Hvordan rocklegenden Dave Grohl samlede sin formue på $320 millioner

Indholdsfortegnelse:

Hvordan rocklegenden Dave Grohl samlede sin formue på $320 millioner
Hvordan rocklegenden Dave Grohl samlede sin formue på $320 millioner
Anonim

Rockmusikere, der ønsker at gøre det stort, har en svær opgave foran sig, men dem, der når toppen, er klar til at blive bank. Bands som Metallica og Red Hot Chili Peppers har solgt millioner af plader gennem årene, og de har bankkonti til at bevise det.

Dave Grohl har været en vildt succesfuld musiker i årevis, og kunstneren har samlet en nettoværdi på $300 millioner. Vejen, han tog for at komme dertil, var hård, men han havde et par jern i ilden for at få det til at ske.

Lad os se på, hvordan Dave Grohl samlede sin enorme formue på $300 millioner.

Grohl Rose To Fame In Nirvana

Når vi ser på Dave Grohls tid i musikbranchen, og hvordan han har været i stand til at samle sin formue, er der simpelthen ingen måde, vi kan se forbi, hvad han var i stand til at opnå i Nirvana. De tidlige 90'ere markerede et massivt skift fra den musik, der dominerede radioen i 80'erne, og Nirvana var med til at indlede en helt ny æra af musikken, da de udgav "Smells Like Teen Spirit" tilbage i 1991.

Hårmetal var på vej ud, og 90'erne var klar til en ny lyd. 1991 endte med at forårsage et dybtgående skift i branchen, og Nirvana var på forkant med det hele. Inden for en måned kom Pearl Jam's Ten, Red Hot Chili Peppers' Blood Sugar Sex Magik og Nirvana's Nevermind på hylderne i pladebutikker over alt. På et øjeblik var intet det samme igen.

I sin tid i Nirvana var Grohl drivkraften bag det største band i verden, og deres opfølgende album, In Utero, ville være det sidste før Kurt Cobains alt for tidlige bortgang. De nøjagtige tal er ukendte, men Nirvanas korte tid sammen var lukrativ, og bandet genererer stadig millioner fra merch-salg den dag i dag.

At være i et af de vigtigste bands gennem tiderne er en utrolig udmærkelse at have, men i stedet for at være tilfreds med det, sluttede Grohl med at starte et andet band, der har tjent ham millioner gennem årene.

The Foo Fighters har gjort ham til bank

Bare to år efter Nirvana's In Utero droppede Foo Fighters deres debutalbum, hvor Dave Grohl stort set gjorde alt selv. Som tiden gik, rekrutterede Grohl nogle ekstraordinære musikere til folden og forvandlede Foo Fighters til et af de mest succesrige rockbands nogensinde.

Til dato har Foo Fighters udgivet 10 studiealbum, hvoraf 7 er blevet certificeret som minimum platin af RIAA. Tilbage i 2018 anslog Telegraph, at bandet havde solgt 30 millioner album på verdensplan, hvilket er et svimlende antal. Albumsalget er ikke, hvad det plejede at være generelt, men bandet er fortsat med at gøre det godt for sig selv på trods af skiftet i branchen.

Bandet har ikke kun solgt millioner af plader, men de har udsolgt de største spillesteder rundt om i verden og har stået for store festivaler over alt. Dette har været en stor indtægtsstrøm for gutterne, og det har været et kæmpe løft til Grohls nettoformue gennem årene.

Nirvana and the Foo Fighters har gjort Dave Grohl til en rig mand, men han har også andre forehavender i gang.

Han er kommet ind på andre underholdningsområder

I en verden af skuespil og instruktion har Dave Grohl fået våde fødder, hvilket har været sjovt for fans at se. Grohl optræder norm alt som sig selv i projekter, men han spillede især djævelen i Tenacious D i The Pick of Destiny. Grohl optrådte også på The X-Files, og han lånte sin stemme til Is It Fall Yet? tilbage i 2000.

Grohl har arbejdet bag kameraet og fungeret som direktør for Sound City, som var en dokumentar om historien om det legendariske musikstudie. Musikeren producerede også projektet, som blev udgivet tilbage i 2013 og fik nogle solide anmeldelser fra kritikere.

Uden for sine store bands har Grohl også hjulpet adskillige kunstnere i studiet og har haft succesfulde sideprojekter. Grohl har arbejdet med bands som Nine Inch Nails, The Queens of the Stone Age, Tenacious D og Them Crooked Vultures. Hans værk er omfattende, og det beviser, hvor værdifuld han er som musiker.

Dave Grohl er en rocklegende, der ikke har noget tilbage at bevise, men det vil ikke forhindre ham i at lave bangers, indtil den dag, han lægger den på for altid.

Anbefalede: