Hvorfor Colin Firth fortryder, at han tog rollen, der gjorde ham til en stjerne

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Colin Firth fortryder, at han tog rollen, der gjorde ham til en stjerne
Hvorfor Colin Firth fortryder, at han tog rollen, der gjorde ham til en stjerne
Anonim

Når folk ser tilbage på de sidste tredive år i Hollywood, vil navne som Denzel Washington, Julia Roberts, Tom Cruise, Sandra Bullock og Tom Hanks først og fremmest komme til at tænke på. På trods af det er der ingen tvivl om, at Colin Firth er en af de mest respekterede skuespillere i sin generation. Derudover respekterer mange mennesker også Firth for at være villig til at udtale sig om kontroversielle emner.

I løbet af Colin Firths lange karriere har han gjort det hele. I stand til at spille hovedrollen i en bred vifte af film, har Firth haft succes i de fleste af de roller, han har påtaget sig, og han vandt endda en Oscar. Før Firth kunne nå alt dette, fik han en rolle, der tog hans karriere til et helt nyt niveau. Forbløffende nok viser det sig dog, at Firth faktisk fortryder, at han fik den rolle, der gjorde ham til en stjerne.

Colin Firths Rise To Fame

Da Colin Firth kun var 10 år gammel, meldte han sig til et dramaværksted, og fire år senere besluttede han sig for at blive professionel skuespiller. Efter skolen fortsatte Firth med at studere på Drama Centre London, hvor han blev castet som Hamlet i slutningen af året produktion.

Heldigvis for Firth så en dramatiker hans optræden i Shakespear-rollen og castede Colin i hans stykke "Another Country".

Takket være hans præstation i det stykke var Colin Firth i stand til at få sin filmdebut i en filmversion af Another Country, som blev udgivet i 1984. Derfra var Firth i stand til at blive en fungerende skuespiller takket være sine roller i en række forskellige film og serier.

Selvom det bestemt er en imponerende præstation i sig selv, er der ingen tvivl om, at Firth ikke var en stjerne i den æra.

Efter at have forsøgt forgæves at finde sit store gennembrud i 80'erne, fik Colin Firth en stor rolle i filmen Valmont fra 1989, som var baseret på den franske roman "Les Liaisons dangereuses".

I den film blev Firth castet som en grusom og manipulerende fransk forfører, hvilket var en rolle, skuespilleren virkelig kunne sætte tænderne i. Desværre for Firth udkom filmen Dangerous Liaisons året før til meget mere anerkendelse.

Mens Valmont mislykkedes, blev Colin Firth forelsket i sin medstjerne i filmen Meg Tilly. Efter at have flyttet med Tilly til en isoleret hytte i Vancouver, Canada, blev Firth far.

Desværre slog Firth og Tilly op efter fem år sammen, og kort efter ændrede hans liv sig for altid på en anden måde. Kort efter bruddet med Tilly blev Firth trods alt hyret til at medvirke i miniserien Pride and Prejudice.

Da Pride and Prejudice blev sendt, blev Colin Firth en sensation i Storbritannien stort set fra den ene dag til den anden. Derfra begyndte Firth at få flere og flere roller, blandt andet i den meget roste film The English Patient, og resten er historie.

Grunden til, at Colin Firth fortryder at spille med i stolthed og fordom

I år 2020 satte Colin Firth sig til et omfattende interview med Good Housekeeping. På tidspunktet for den samtale var der gået omkring 25 år siden miniserien Pride and Prejudice debuterede på tv.

Med det i tankerne virker det overraskende, at den populære miniserie overhovedet kom på tale på trods af den rolle, den spillede i Firths karriere.

Da Colin Firth først begyndte at tale om Pride and Prejudice, gjorde han det klart, at han forstår, at miniserien startede hans karriere. "Dette var en fantastisk rolle, og det var bestemt en stor begivenhed i min karriere." Desværre gik Firth dog øjeblikkeligt over til at udtrykke sin mening om, at hovedrollen i Pride and Prejudice holdt hans karriere tilbage på en måde.

“Men jeg tror ikke, det var så nyttigt, fordi det havde en tendens til at skabe dette billede, der kan begrænse, hvilken slags roller du vil kunne finde. At se godt ud og stramme rundt er meget kedeligt. Jeg ville gerne lave andre ting som skuespiller."

Oven i det, Colin Firth sagde til Good Housekeeping om Pride and Prejudice, har det været tydeligt i lang tid, at han ikke er særlig begejstret for miniserien. Da Firth optrådte på Andrew Marr Show i 2009 for at promovere en film, angav han, hvordan han har det med Pride and Prejudice, da han blev spurgt, om han var stolt af miniserien. Som svar udt alte Firth, at han er "ret ligeglad med det".

Selv før Colin Firth kom til at tro, at Pride and Prejudice satte hans karriere ind, var han ikke alt for begejstret for at medvirke i miniserien. Faktisk var Firth berygtet meget tæt på at give videre til at spille Fitzwilliam Darcy til at begynde med.

Senere i det førnævnte Good Housekeeping-interview erklærede Colin Firth sin tro på, at hovedrollen i 2009's A Single Man endelig tillod ham at bryde fri fra Pride and Prejudice. “Denne rolle gjorde nok mest for at ændre opfattelsen af mig. Jeg spillede en ældre, mere trist figur, og pludselig bliver man set på en anden måde."

Anbefalede: