Dette var Michael McKeans karriere, før Better Call Saul

Indholdsfortegnelse:

Dette var Michael McKeans karriere, før Better Call Saul
Dette var Michael McKeans karriere, før Better Call Saul
Anonim

Før han var Chuck i Vince Gilligans show Better Call Saul, var skuespilleren Michael McKean en af de mest genkendelige stemmer og skuespillere i komedieverdenen. Sandt nok husker det moderne publikum ham for evigt som Chuck McGill, Jimmys bagmandsbror, hvis løgne og selvmord satte Jimmy på vejen til at blive den lyssky Saul Goodman, men McKeans karriere rækker langt ud over Breaking Bad-opfølgningen.

Fra ikoniske komediefilm til klassiske tegnefilm går Michael McKeans karriere tilbage til 1970'erne, og siden hans debut har han lavet et imponerende CV.

10 Hans break-out-rolle var i en ikonisk sitcom

Michael McKean blev først berømt takket være den karakter, han skabte, som til sidst blev hentet til at deltage i en berømt sitcom. McKean spillede Lenny, den ene halvdel af duoen Lenny og Squiggy, også kendt som de irriterende naboer på Laverne og Shirley. Laverne og Shir ley var det populære spin-off af Happy Days, der kredsede om livet for to af de tidligere servitricer fra Arnold's. Showet startede også en anden berømtheds karriere, instruktøren Penny Marshall, der spillede Laverne.

9 Så var han i en ikonisk komediefilm

After Laverne og Shirley McKean fortsatte med at finde konsekvent arbejde på både tv og film. Han havde en lille rolle i Steven Spielbergs berømte flop fra 1941 og den medicinske filmspoof Young Doctors In Love. Men det var hans rolle som David St. Hubbins, et af de uklare bandmedlemmer af Spinal Tap i mockumentarfilmen This Is Spinal Tap fra 1984. Filmen var banebrydende på flere måder og betragtes som en af de film, der var med til at skabe mockumentary-genren.

8 Han sluttede sig kort til The Cast of Saturday Night Live

McKean arbejdede konsekvent efter This is Spinal Tap og havde genkendelige roller i adskillige film og tv-shows fra da af. Nogle berømte roller omfatter Planes Trains and Automobiles, Jumping Jack Flash og Clue, filmversionen af det berømte brætspil. McKean spillede Mr. Green, og nej, det var ikke ham der dræbte Mr. Body. Som han sagde igen og igen i filmen, "JEG GJORDE DET IKKE!" Men det mest interessante er, at McKean havde en kort periode som rollebesætning på SNL fra 1993-1994. Selvom han kun var med i showet i et år, slog han rekorden for at være den ældste person, der blev tilføjet som nyt medvirkende, indtil titlen blev overtaget af Leslie Jones i 2014.

7 Han har været med i adskillige andre film og shows

Andre film med McKean inkluderer Coneheads, Jack, Short Circuit 2 og Earth Girls Are Easy. Hans tv-arbejde var også utroligt omfattende. McKean lavede alt fra Murder She Wrote til George Burns Comedy Week, endda et par afsnit af den klassiske tegnefilm Animaniacs.

6 Han har også lavet en masse stemmeskuespil

Apropos Animaniacs, det er ikke den eneste stemmeskuespiller McKean har lavet. Han har lavet stemmer for The Simpsons (en gang som hans Spinal Tap-karakter), Dinosaurs, Johnny Bravo, Batman, Hey Arnold, Batman Beyond og for mange andre til at nævne i denne ene artikel.

5 Han vandt en Grammy i 2004

McKean fik endelig sin Emmy for Better Call Saul, men før det vandt han adskillige Critic's Choice Awards. Han vandt også en Grammy i 2004 for sangen "A Mighty Wind", som vandt i kategorien Bedste sang for et visuelt medie. Sangen var temaet for Christopher Guest-filmen A Mighty Wind. Det er heller ikke den eneste sang, McKean har indspillet. Han spiller guitar i det virkelige liv, hvilket han gjorde for Spinal Tap, og han indspillede endda en sang som hans Laverne og Shirley-karakter med det sammensatte band, Lenny and the Squigtones.

4 Han arbejdede med Bob Odenkirk årtier før Better Call Saul

Hardcore Bob Odenkirk-fans vil genkende., McKean fra et afsnit af Mr. Show with Bob and David, som var Odenkirks sketch-show fra 1990'erne, som han lavede for HBO med komikeren David Cross. I et afsnit spiller McKean, og dette vil glæde Better Call Saul-fans, en latterligt grinagtig og nedladende juraprofessor.

3 Han har også været et hit på Broadway

McKeans talenter rækker ud over film og tv. Hans musikalske evner og skuespillerevner har også hjulpet ham til at blive en hitstjerne på Broadway. McKean har lavet flere Broadway-skuespil, hvoraf nogle er skrevet af legendariske forfattere som Gore Vidal (The Best Man). McKean har også været i versioner af Hairspray, Our Town og King Lear.

2 Han har lavet flere Christopher-gæstefilm

Som man kunne have gættet, har McKean haft et tæt samarbejde med forfatteren og instruktøren Christopher Guest i årevis. Forholdet startede med This Is Spinal Tap, Guests første hit (som han ikke instruerede, men var med til at skrive) og fortsatte med adskillige andre projekter, herunder Best In Show og A Mighty Wind, som vandt McKean hans Grammy.

1 hans karriere siden Better Call Saul

Siden hans embedsperiode på Better Call Saul har McKean kun tilføjet sin uberørte karriere. Han fik sin første Emmy-nominering i 2019 for at spille Chuck McGill. Han fortsætter sin skuespillerkarriere og kan ses i andre hitshows som Good Omens, The Good Place og mere på vej ifølge hans IMDb-side.

Anbefalede: