Før Daniel Radcliffe blev castet, var det meningen, at denne skuespiller skulle spille Harry Potter

Før Daniel Radcliffe blev castet, var det meningen, at denne skuespiller skulle spille Harry Potter
Før Daniel Radcliffe blev castet, var det meningen, at denne skuespiller skulle spille Harry Potter
Anonim

Harry Potter and the Franchise That Almost Wasn't ville være en fremragende titel til den næste ' Harry Potter'-film. En dokumentarisk erindring af rejsen fra bogserien til det færdige sæt af film ville kaste lys over alt det drama, der skete undervejs.

Nemlig castingen af de skuespillere, der ville blive verdensberømte. Helt ærligt, hvis fans tror, at JK Rowling skaber drama i disse dage med sine kontroversielle tweets, bør de vende et par årtier tilbage til rygter og sladder før filmen.

For eksempel, som The Guardian detaljerede, var der det larm, der opstod, da instruktør Chris Columbus forsøgte at indsnævre valgmulighederne for at caste Harry selv. Før Daniel Radcliffe ankom til scenen, var der masser af andre navne kastet rundt til den eftertragtede rolle.

For én ting var Haley Joel Osment på shortlisten. Det var selvfølgelig før Steven Spielberg bakkede ud af projektet; han sagde angiveligt op, efter at hans valg til Harry blev afvist. Men det var ikke slutningen på dramaet. Før Daniel dukkede op (og JK efter sigende annoncerede, at skuespillerne skal være britiske, ingen undtagelser), fik endnu et barn rollen som Harry Potter.

Han hed Liam Aiken, og han var ti år gammel, da hans drømme om at spille Harry Potter blev revet væk. Som The Guardian opsummerede, overvejede Chris Columbus, som ikke var i tvivl om, hvem han skulle caste, Liam, fordi han havde instrueret den unge skuespiller i 'Stepmom' året før (1998)..

Men som fans nu ved, fik Chris senere fat i ideen om at caste Radcliffe som HP. Det var, desværre, efter at han havde givet Liam rollen. Sagen var, at britiske fans af JK's historier flippede ud og troede, at et amerikansk barn ville stå i hovedrollen i filmserien. Nok, han havde 'irske aner', men det betød ikke meget for fans.

Mærkeligt nok rygtedes Tim Roth på samme tid at være valget for Snape (hvilket åbenbart ikke skete). Selvfølgelig blev nogle celebs (som Ian McKellen) tilbudt roller i HP, men afviste dem. I hvert fald sagde The Guardian, at Columbus på det tidspunkt nægtede, at han havde castet Aiken -- i hvert fald da JK ringede og spurgte ham om det.

Til sidst blev Daniel Radcliffe castet, og stakkels Liam forsvandt ind på historiesiderne. Eller gjorde han det?

Som hans IMDb-side ser ud, nåede Liam Aiken ikke helt det samme niveau af global berømmelse eller formue som Daniel og resten af HP-besætningen. Men han har nydt roller i projekter som 'A Series of Unfortunate Events' og en lang række film og tv-serier.

Han er også en ret populær personlighed på Instagram, så det er klart, at det at gå glip af Harry Potter ikke helt ødelagde hans liv.

Anbefalede: