Er Tony Danza pensioneret fra skuespil?

Indholdsfortegnelse:

Er Tony Danza pensioneret fra skuespil?
Er Tony Danza pensioneret fra skuespil?
Anonim

I 2013 medvirkede den erfarne skuespiller Tony Danza i en romantisk komediefilm kaldet Don Jon. I årene efter har han kun optrådt i én film mere - og kun i en stemmerolle.

Han har også været involveret i adskillige tv-shows, såsom There's… Johnny and The Good Cop. Alligevel, for en person, der havde en meget aktiv skuespillerkarriere, siden han trak sig tilbage fra boksning i slutningen af 70'erne, har hans rekord i det sidste årti eller deromkring været ret plettet.

Boksing havde også skabt en vej for ham skuespil, da han blev castet som deltidsbokser ved navn Tony Banta i ABC sitcom, Taxi. Ligesom hans medspiller Danny Devito, hvis mest ikoniske roller blev båret fra hitkommediet, satte Taxi praktisk t alt Danzas karriere på en opadgående bane.

Mindst fire årtiers konsekvent skærmarbejde fik skuespillerens nettoformue til at stige i vejret, hvilket blev yderligere forstærket af hans indtog i ejendomsprojekter. Siden begyndelsen af 2010'erne har hans on-and-off-portefølje imidlertid sat spørgsmålstegn ved, om han er ved at være klar til at gå helt væk fra at handle.

Hans seneste forlovelser tyder dog på, at han ikke er helt klar til at hænge sine støvler op - i hvert fald ikke lige endnu.

Danza medvirkede også i ABC's anden hit-sitcom, 'Who's The Boss?'

Danza blev først opdaget af to filmproducenter blandt publikum på en boksearena, mens han var professionelt i ringen. Dette lettede hans overgang til at portrættere den 'godhjertede, men langsommelige' Tony Banta i Taxi, da han begyndte at cementere sin plads som bona fide tv-skuespiller i showet, mellem 1978 og 1983.

Helt i hælene på denne succes befandt Danza sig i endnu en anerkendt sitcom, denne gang som Tony Micelli på Who's the Boss?, også på ABC. I denne rolle opnåede den Brooklyn-fødte stjerne anerkendelse med fire Golden Globe Award-nomineringer samt én i Primetime Emmy Awards.

Disse to sitcoms åbnede vejen for Danza til den store skærm, hvor han medvirkede i film som The Hollywood Knights og Going Ape.

I 1998 blev Danza endnu en gang nomineret til en Emmy-pris, denne gang for fremragende gæsteskuespiller i en dramaserie efter hans rolle som Tommy Silva i ABC's juridiske drama, The Practice. Han vandt også anerkendelse for sit talkshow, The Tony Danza Show mellem 2004 og 2006.

Danza har aldrig drømt om Hollywood-berømmelse

Danzas erfaring med at arbejde som engelsklærer i tiende klasse mellem 2009-2010 blev optaget og sendt på A&E-netværket i den anmelderroste dokumentarserie Teach i syv dele.

Den legendariske skuespiller drømte aldrig om HollyWood-berømmelse, men foretrak i stedet boksning og gadekampe. Fordybet i sidstnævnte i hans ungdom, tilmeldte hans venner ham i spøg til Golden Gloves i 1975, en amatørboksekonkurrence, der afholdes årligt i USA.

Den 9. september 1977 klatrede Danza af lærredet to gange for at slå Rafael Garcia aka Rocky ud i åbningsrunden. Det var denne kamp, der faktisk gav ham hans breakout-rolle i Taxi. I begge Who's the boss? og i filmen Angels in the Outfield portrætterede han karakterer, der var baseballspillere.

I 1979 boksede han mod en Floridian skolelærer og professionel bokser i New York. En fanfavorit for hans "lige frem" slagsmål, Danza slog Florida-skolelæreren ud to minutter inde i første runde. Flere måneder senere indså han, at han var færdig med at kæmpe efter at have slået Johnny Heard ud, selvom han oprindeligt satte sig for at vinde en titel.

Danzas skuespillerkarriere er gået markant ned

Hans udvidede rolle i Don Jon i 2013 kom sammen med de moderne skuespillerstjerner Joseph Gordon-Levitt og Scarlett Johansson, som spillede de to hovedroller i filmen. Filmen blev godt modtaget af publikum, da den gav en brutto på 41 millioner dollars i billetkontoret mod et budget på omkring 7 millioner dollars.

Veteranskuespilleren oplevede dog, at hans karriere faldt markant ned efter det, med optrædener i kun et begrænset antal film og tv-serier. Han forsvandt endda tilsyneladende fra offentligheden i et stykke tid, indtil han genopstod sidste år i en visning af No time to Die, efter at filmens udgivelse var blevet fremrykket til 2021 på grund af bekymringer om coronavirus.

Udover spørgsmålene omkring hans pensionering blev Danza også for nylig rygtet at være gået bort, med en Facebook-side kaldet R. I. P Tony Danza, der tiltrak næsten en million likes. Disse rygter om hans død har naturligvis siden vist sig at være falske - og det samme har rygterne om hans tilsyneladende pensionering, med skuespilleren med i det seneste afsnit af Blue Bloods på CBS..

Anbefalede: