Samuel L. Jackson takkede nej til denne rolle, fordi han ikke ønskede at arbejde med 50 Cent

Indholdsfortegnelse:

Samuel L. Jackson takkede nej til denne rolle, fordi han ikke ønskede at arbejde med 50 Cent
Samuel L. Jackson takkede nej til denne rolle, fordi han ikke ønskede at arbejde med 50 Cent
Anonim

Færre skuespillere i live kan prale af den profil og længde af karriere, som Samuel L. Jackson har haft. Den 73-årige har optrådt siden slutningen af 1970'erne og har medvirket i mere end 100 film i den periode.

Nogle af hans mest bemærkelsesværdige værker omfatter Pulp Fiction, The Hateful Eight og Snakes on a Plane, som han ikke har haft andet end gode ting at sige om.

For at perspektivere Jacksons succes som det ultimative Hollywood-ikon, har alle hans film tilsammen indkasseret i alt 27 milliarder dollars ved billetkontoret. Dette gør ham til den mest omsættelige skuespiller i branchen, selvom han kortvarigt blev detroniseret fra denne anerkendelse af Harrison Ford i 2015.

Med denne form for profil er det tilstrækkeligt at sige, at Jackson laver de film, han har med i, fantastiske, og ikke omvendt. Det kunne derfor have været en meget anderledes historie for Jim Sheridans film fra 2005, Get Rich or Die Tryin', med rapperen 50 Cent i hovedrollen i sin spillefilmdebut.

Man siger, at Jackson blev kontaktet for at spille en rolle i filmen, men han afviste det, fordi han efter sigende ikke var særlig opsat på at arbejde med 50 Cent på grund af hans manglende erfaring.

'Get Rich Or Die Tryin' er baseret på Rapper 50 Cents virkelige liv

Ifølge Radio Times, Get Rich or Die Tryin' er et 'krimidrama med Curtis "50 Cent" Jackson i hovedrollen som Marcus, et barn, der skal klare sig selv i et barsk kvarter i New York efter sin mors død, [og til sidst] falder ind i et liv med stoffer og kriminalitet.'

'Men da Marcus efterlades såret efter at være blevet angrebet i fængslet, beslutter han sig for at ændre retning og følge sin drøm om at lave musik ved at bruge sit hårde liv som inspiration. Filmen er baseret på begivenheder, der fandt sted i 50 Cents faktiske liv, og fulgte Eminems hit 8 Mile fra 2002 som skabelon i dets historiefortælling.

Filmmanuskriptet blev skrevet af Terrence Winter fra The Sopranos, som også senere skulle blive berømt for Boardwalk Empire. My Left Foot og In the Name of the Father's Jim Sheridan blev tappet for at lede projektet. Det var ham, der henvendte sig til Samuel L. Jackson og tilbød ham en rolle i filmen.

Den del, som Sheridan ønskede, at Jackson skulle medvirke i, var en lokal kriminalherre ved navn Levar.

Jackson følte, at Sheridan ville bruge ham til at give legitimitet til 50 Cents skuespillerdebut

Get Rich or Die Tryin' lånte sin titel fra 50 Cents første store album af samme navn fra 2003. Filmen fik premiere i november 2005. Også med på rollelisten var personer som Viola Davis og Terrence Howard, selvom ingen af dem helt havde opnået den form for berømmelse eller succes, som de nyder godt af i dag.

Ifølge rapporter på det tidspunkt, nægtede Jackson at slutte sig til dette ensemble, fordi han følte, at Sheridan forsøgte at bruge sin profil til at "give legitimitet til 50 Cents skuespillerdebut." Da han takkede nej til rollen, henvendte instruktøren sig til Commando og Predator-skuespilleren Billy Duke som Levar.

På det tidspunkt, hvor han sagde ja til at instruere filmen, havde Sheridan allerede modtaget hver eneste af sine seks Oscar-nomineringer. På trods af dette var kritikerne ikke imponeret over selve filmen – eller den irske manuskriptforfatters beslutning om at knytte sit navn til projektet.

Joe Utichi fra Film Focus skrev i en anmeldelse, at filmens 'virkelige fare er, at den danner præcedens for instruktøren; hvis prisen er rigtig, er han med.'

50 Cent beviste, at hans tvivlere tog fejl med en strålende præstation i hovedrollen

Get Rich or Die Tryin' fik næsten lige ved billetkontoret, da det samlede indtjente omkring $47 millioner fra et budget på $40 millioner. Mens filmen blev panoreret bredt af kritikere og publikum, beviste 50 Cent, at hans tvivlere tog fejl med en strålende præstation i hovedrollen.

Så meget, at Jackson året efter havde ingen betænkeligheder ved at slutte sig til ham på rollelisten i Home of the Brave, en film om fire soldater på turné i Irak-krigen, og de udfordringer, de står over for at omstille sig til civile livet efter hjemkomsten.

Coach Carter-stjernen spillede hovedrollen denne gang, som oberstløjtnant Dr. William "Will" Marsh M. D., mens 50 Cent portrætterede sin enhedskollega, specialist Jamal Aiken. Ironisk nok endte Home of the Brave faktisk med at smutte ved billetkontoret, da det knap nåede $500,000-grænsen mod et budget på $12 millioner.

50 Cent er selvfølgelig siden blevet et kendt navn i film- og tv-branchen. Et af hans seneste projekter er en Netflix-serie om The 50th Law, hans bestsellerbog med forfatteren Robert Greene.

Anbefalede: