Hvordan Jean-Claude Van Damme mistede sin chance for at være i en klassisk franchise

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Jean-Claude Van Damme mistede sin chance for at være i en klassisk franchise
Hvordan Jean-Claude Van Damme mistede sin chance for at være i en klassisk franchise
Anonim

Som en af de største actionfilmstjerner gennem tiderne har Jean-Claude Van Damme haft en utrolig karriere i Hollywood. The Muscles From Brussels blev, ligesom Steven Seagal, en stor actionstjerne i 80'erne og 90'erne og skabte en arv i genren.

Før Van Damme fik sit store gennembrud, havde han mulighed for at deltage i en klassisk franchise, der lige var ved at komme i gang, men han blev fyret fra projektet. Årsagerne til hans fyring er dog stadig et mysterium.

Så, hvad skete der med Van Damme på settet? Nå, det afhænger af, hvem du spørger.

Van Damme er en klassisk actionstjerne

JCVD Universal Soldier
JCVD Universal Soldier

Historien om actionfilm er fyldt med et par forskellige stjerner, der var i stand til at udmærke sig i genren, herunder Jean-Claude Van Damme. Den adrætte og atletiske Van Damme brugte sine egenskaber til sin fordel på vej til at blive en stor filmstjerne i sine højest år i Hollywood.

I modsætning til mange actionhelte, der blot er trænede skuespillere, havde Van Damme en egentlig baggrund i kampsport og satte endda en respektabel rekord på 18-1 i kickboksning. Den unge Van Damme ville gøre overgangen til stuntarbejde og skuespil og til sidst blive et kendt navn.

I løbet af sin karriere medvirkede han i store film som Bloodsport, Kickboxer, Universal Soldier, Street Fighter og mere. Før han brød ud som stjerne, fik Van Damme en rolle i en klassisk franchise, selvom tingene faldt fra hinanden, før de rent faktisk tog fart.

Han landede en plads i 'Predator'

Predator
Predator

The Predator-franchise er en af de mest elskede franchise i filmhistorien, og før han erobrede det store lærred, blev Van Damme castet som Predator i filmen. Men da tingene først kom i gang, havde Van Damme umiddelbare problemer med produktionen, nemlig den dragt, han skulle have på.

Ifølge Van Damme: "Jeg kan godt lide at trække vejret - og de vil gøre mit hoved og alt muligt. De putter mig i munden som et rør [at trække vejret igennem]. Jeg var dækket af det gips i mindst 20 minutter. Det var kogende varmt. Min ven sagde til mig: ‘Hvis du ikke kan trække vejret, skal du bare [vrikke] med fingeren, så trækker jeg det fra dig.’ Og jeg gjorde det. Jeg begyndte at gå i panik. Og de siger: 'Nej! Fem minutter mere!'"

Han uddybede dragten yderligere og sagde: "Mit hoved var i nakken. Mine hænder var i underarmene, og der var kabler [fastgjort til mine fingre for at flytte væsnets hoved og kæber]. Mine fødder var i hans lægge, så jeg var på [stylter]. Det var et ulækkert outfit."

Efter en nysgerrig start ville tingene i sidste ende ikke fungere for Van Damme på Predator, selvom den faktiske årsag til hans afgang har ændret sig, afhængigt af, hvem der bliver spurgt om det.

Historien afhænger af, hvem der bliver spurgt

Predator
Predator

For Van Dammes historie kom et bristepunkt, da han blev bedt om at lave et særligt farligt stunt med jakkesættet, som han ikke var tryg ved, hvilket forårsagede en konfrontation med instruktøren. Faktisk hævder Van Damme, at en anden stuntperson udførte handlingen og endte med at pådrage sig en skade, som fik selve dragten til at blive redesignet.

Ifølge The Hollywood Reporter sagde den første assisterende instruktør, Beau Marks, at jakkesættet blev redesignet, fordi de "skød nogle [optagelser med det originale jakkesæt], sendte det tilbage til studiet, og beslutningen kom tilbage at vi skulle skyde alt, hvad vi kunne uden væsenet i dragten, og vi skulle gå tilbage og redesigne [væsenet]. Og da vi gik tilbage for at redesigne det, gik vi til Stan Winston. Og Stan besluttede, at måden at gøre jakkesættet på er at starte med den højeste, største fyr, han kunne finde, ikke en, der var den adrætte flyttemand, som Van Damme var."

Marks nævnte også, at Van Damme var knust over at miste rollen, så meget, at han tiggede om at blive ombord på trods af skuespillerens beretning om konflikten med instruktøren og det jakkesæt, han ville blive tvunget til at bære.

Den anden enheds direktør/stuntkoordinator, Craig Baxley, tilbød en anden forklaring på fyringen og sagde: "Og så bragte de Jean-Claude ud, og de lagde hovedet på Jean-Claude, og Jean-Claude rejste sig. og flippede ud og tog dette $20.000 hoved af og smed det på jorden, og det knuste. Og Joel sagde: "Hvad fanden laver du!" Og han fort alte Jean-Claude: "Du vil aldrig arbejde i Hollywood igen! Gå væk fra mit sæt!" Så det var det."

Der er stadig en vis mystik omkring Van Dammes fyring, men alle historier tyder på, at dragten spillede en primær rolle i begivenheden.

Anbefalede: