Tjener filmsoundtracks virkelig kunstnere penge?

Indholdsfortegnelse:

Tjener filmsoundtracks virkelig kunstnere penge?
Tjener filmsoundtracks virkelig kunstnere penge?
Anonim

Faktisk er nogle sangskrivere – som Katy Perrys hitmager – i oprør om uretfærdigheder i branchen. Og mens klagerne over uretfærdig løn og rettigheder til musikken er berettiget, er fans begyndt at spekulere på, om de samme slags problemer gælder for lydspor til film.

Kunstnere får måske kredit for deres sange på soundtrack-album, men tjener de nogen penge i roy alties?

Hvem bliver bet alt, når en sang afspilles i en film?

Det korte svar er, at ikke mange mennesker bliver bet alt, når en sang er i en film. Selvfølgelig, hvis en kunstner specifikt hyres til at skrive og indspille en sang til en film, modtager de sandsynligvis løn forud for projektets udgivelse, og det kunne være en god koncert.

Men i andre tilfælde, når en kunstners sange bruges i en film, efter at de allerede har udgivet den, bliver lønstrukturen mere kompliceret. Det er ikke helt som at lancere en sang på streamingtjenester og skaffe nemme penge.

Får musikalske kunstnere roy alties, når deres sange er i film?

Der er ikke noget ligetil svar på, hvorvidt musikalske kunstnere får roy alties fra film eller ej; det afhænger af deres kontraktaftale og vilkår. Men i de fleste tilfælde skal produktionsselskaber betale for rettighederne til at bruge en kunstners nummer, før de kan slippe det ind i en filmscene.

Det er faktisk meget ligesom kunstnere, der anmoder om tilladelse fra andre kunstnere, før de prøver deres sange. Og betalingsarrangementerne kan variere meget, hvor nogle kunstnere tillader brugen af deres sange uden gebyr.

Men i andre tilfælde får en kunstner muligvis ikke "performance roy alties", når filmen vises for et publikum, som i biografen. Reglerne varierer også for denne rute, og kunstnere kan muligvis modtage roy alties, hvis filmen vises på tv eller i en biograf i udlandet.

Hvor meget tjener kunstnere på soundtracks?

Hvor meget får kunstnere bet alt for sange i film? Det kommer virkelig an på. Selvom grupper som Barenaked Ladies måske har fået en anstændig løn for deres 'The Big Bang Theory'-temasang, er ikke alle kunstnere lige så heldige.

Uafhængige sangskrivere, især, kan finde det svært rent faktisk at tjene penge på soundtrack-album. De er nødt til at dække deres juridiske grundlag, slå sig sammen med andre enheder for at hjælpe dem med at blive opdaget og derefter kræve deres roy alties ordentligt.

Uafhængige forfattere kan tjene alt fra et par hundrede til et par tusinde dollars pr. sang, afhængigt af hvor lang nummeret er, hvor det bruges, og hvor vellykket projektet er, der låner musikken.

I andre tilfælde bliver store kunstnere sandsynligvis bet alt på forhånd for deres bidrag. Tænk på Pharrell Williams og 'Despicable Me'-musikken; 'Happy' var vildt vellykket i sig selv, men det faktum, at Pharrell skrev den specifikt til Universal, betød sandsynligvis en stor lønningsdag, før biograferne overhovedet åbnede.

Anbefalede: