Hvorfor blev Ferrell og Luke Wilson oprindeligt afvist i 'Old School

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor blev Ferrell og Luke Wilson oprindeligt afvist i 'Old School
Hvorfor blev Ferrell og Luke Wilson oprindeligt afvist i 'Old School
Anonim

Will Ferrell er den type skuespiller, der straks løfter et projekt op. Hans tilstedeværelse kan sagtens sælge et latterligt koncept, fordi manden bare så ivrigt kaster sig ud i enhver rolle. Tænk på konceptet for Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby… kan du ærligt sige, at filmen ville have fungeret uden SNL-alumnen? Hvad med Step Brothers? Selvfølgelig er det en sjov idé, men sådan noget ville dø på stedet uden den rigtige casting. Kort sagt, det er ikke produktionssikkert. Det samme gælder for Old School fra 2003, en film, der ikke kun lancerede instruktøren Todd Phillips' karriere, men også var med til at gøre Will Ferrell til en af de største komediestjerner i verden.

Men det skete næsten ikke…

Sandheden er, at der var parter involveret i Old School, som simpelthen ikke ville have Will med i filmen… og heller ikke have Luke Wilson eller Vince Vaughn… Vanvittigt, ikke?

Studioet blev ikke solgt på Will, Luke eller Vince… Men hvorfor?

En fantastisk skuespiller kan ændre den måde, en filmskaber laver deres film på. Det er præcis, hvad der skete, da Quentin Tarantino hyrede Mary Elizabeth Winstead til Death Proof. Og det er også, hvad den fremtidige Joker and Hangover-instruktør, Todd Phillips, ønskede fra Will, Luke og Vince Vaughn. Han ønskede det transcendente øjeblik, hvor en skuespiller puster liv i et absurd koncept og bare absolut sælger det!

Hvis nogen kunne gøre det til en film om 30-årige mænd, der længes efter deres skoledage, var det fyren fra SNL, Owen Wilsons bror og fyren fra Swingers. Men DreamWorks Studios gjorde dette virkelig udfordrende for Todd.

"Vi havde Vince [Vaughn] i tankerne hele tiden, og vi castede omkring Vince," forklarede Todd Phillips i et interview med Playboy."På det tidspunkt var Vince et hårdt salg til DreamWorks. Han havde lavet en masse film, som man ikke ville kalde komedier - han var en dramatisk skuespiller. Men jeg var virkelig død indstillet på, at det skulle være Vince."

Ifølge producer Ivan Reitman, var DreamWorks ikke overbevist om, at Vince Vaughn var ret sjov. Dette var en opfattelse, som de til sidst ville blive tvunget til at spise i betragtning af Vinces succes i andre massive komediehits såsom Wedding Crashers.

I sidste ende tog Ivan og Todd et standpunkt for Vince og fort alte direkte til studiet, at det at finde sjove mennesker var deres speciale og ikke studierne.

At ansætte Vince var også noget, der tiltrak Luke Wilson og Will Ferrell. Men på grund af studiets indblanding såvel som Vinces egne personlige problemer, tog han evigheder for at underskrive en kontrakt. Morgenen for hans første scene på Old School var, da han første gang satte pen på papir.

"Vince var lidt tricky. Vi havde indgået aftalen lang tid før optagelserne, men det tog lang tid [at afslutte]. Der var en masse skænderier om små punkter, som til sidst aldrig var vigtige," forklarede Ivan Reitman til Playboy. "Jeg tror, der var et niveau af paranoia i Vinces liv på det tidspunkt, som aldrig havde at gøre med vores film. Men studiet ville ikke tillade os at begynde at filme, før han underskrev kontrakten, hvilket han endelig gjorde på grund af vores line-producer Dan Goldberg, som var fantastisk - han sad dybest set på Vince, indtil han gjorde det."

"Når vi havde overbevist DreamWorks, og vi fik Vince, så tror jeg, det gik til Will og Luke [Wilson] omkring samme tid," forklarede Todd Phillips. "Jeg tror ikke, vi havde auditions til de tre hoveddele. Will var stadig på SNL, og det var meget svært at arbejde med hans tidsplan. Han rejste meget frem og tilbage fra New York til L. A., fordi vi optog filmen i L. A. Kemien mellem Vince og Will oversteg min fantasi."

Kemien på kameraet var noget, Will Ferrell også opfattede, og det er en af grundene til, at han var helt indstillet på at lave projektet. Men endnu en gang blev DreamWorks bare ikke solgt på Will. Dette var mest at gøre med, at hans komedie ikke helt var blevet oversat til film på den måde, den gjorde i slutningen af 2000'erne. Will krediterer Todd for at have overbevist DreamWorks om at caste ham. Dette var en beslutning, som DreamWorks bestemt ikke fortryder.

Så, hvad med Luke Wilson?

I modsætning til Vince Vaughn og Will Ferrell var Luke Wilson virkelig den ukendte enhed. DreamWorks ville ikke have Vince, fordi de ikke troede, han var en komisk skuespiller, og de ville ikke have Will på grund af hans tidsplan og personlighed på Saturday Night Live. Men med Luke … handlede det simpelthen om, at han nærmest var ingen.

"Jeg havde nok ikke lavet 10 film før det punkt - Bottle Rocket og Rushmore, og jeg tror, at Royal Tenenbaums og Legally Blonde ikke var kommet ud endnu," Luke Wilson, der spillede Mitch i Old School, forklaret. "En sidebemærkning er, at Will havde taget kontakt til mig bare for at mødes og snakke, før og uden relation til Old School, så jeg havde mødt ham en gang til en øl. Jeg vidste ikke noget om Todd Phillips - jeg var bare en lejet hånd. Jeg ville blive overrasket, hvis jeg var den første fyr, de gik til, men hvem ved? Jeg ville blive overrasket, hvis de sagde: 'Få os Luke Wilson!'"

Selvfølgelig formåede Todd og Ivan at lave et godt pitch til studiet og fik præcis de skuespillere, de havde sat deres hjerter på. Dette er uden tvivl hovedårsagen til, at Old School fortsat er en af de mest elskede absurdistiske komedier i begyndelsen af 2000'erne.

Anbefalede: