Hvilken 'Ringenes Herre'-karakter skulle Sean Connery spille?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken 'Ringenes Herre'-karakter skulle Sean Connery spille?
Hvilken 'Ringenes Herre'-karakter skulle Sean Connery spille?
Anonim

Som uden tvivl den største filmtrilogi gennem tiderne, er Ringenes Herre-serien en, som folk stadig ikke kan få nok af. Det, der startede som et stykke klassisk litteratur, endte med at blive et glob alt spil ved billetkontoret, og det affødte en klassisk original trilogi samt en enormt vellykket Hobbit-trilogi.

På et tidspunkt blev Sean Connery, en legende i sig selv, tilbudt en hovedrolle i den originale trilogi, men han endte med at give muligheden videre. Ikke alene åbnede det døren for en anden kunstner at cementere en arv i branchen, men det kostede også Connery hundredvis af millioner af dollars.

Lad os tage et kig på Sean Connerys beslutning om at give franchisen videre!

Han blev tilbudt rollen som Gandalf

Som en af de største skuespillere i sin æra var Sean Connery en person, der ikke har mangel på fantastiske roller. Dette betyder dog ikke, at han ikke var immun mod at gå glip af en gylden mulighed. Se ikke længere end til 2000'erne, hvor Connery blev tilbudt rollen som Gandalf i Ringenes Herre-filmserien.

På det tidspunkt havde Connery allerede etableret sig som en legende inden for branchen. Han spillede hovedrollen som James Bond i årevis i sine yngre dage, og efter at hans tid som 007 sluttede, ville han fortsætte med at tilføje til sin arv med andre succesrige film. Uden for sin tid som Bond medvirkede Connery også i hitfilm som Indiana Jones and the Last Crusade, The Untouchables, The Rock, The Hunt for Red October og mere.

Selv om han ikke havde noget tilbage at udføre, var han stadig en fungerende performer, der blev mere selektiv med hensyn til sine roller. Til sidst kom Peter Jackson og folkene, der lavede Ringenes Herre-filmene, og bankede på med sit livs tilbud, men i stedet for at springe på muligheden besluttede den legendariske skuespiller at give afkald på rollen.

Med Connery ude af billedet skulle studiet finde nogen til at udfylde den centrale rolle som Gandalf, og til sidst ville den rigtige fyr til jobbet dukke op og fortsætte med at levere en ikonisk forestilling.

Ian McKellen får rollen

Tilbage før han blev castet som Gandalf i Ringenes Herre, var Ian McKellen en veteran fra skuespillerscenen, som ikke var tæt på at matche den type succes, som Connery tidligere havde fundet. Nok, McKellen havde masser af erfaring, men hans navneværdi var simpelthen ikke der i sammenligning.

Interessant nok, året før The Fellowship of the Ring fik sin debut, spillede McKellen hovedrollen som Magneto i X-Men, hvor han startede sin tid i den lukrative franchise. Dette har uden tvivl været med til at øge hans mainstream-appel før The Fellowship of the Ring blev udgivet, og McKellen måtte være begejstret for, hvor hurtigt han blev et kendt navn.

Med tiden ville McKellen optræde i alle tre Ringenes Herre-film, såvel som alle tre Hobbit-film, der udkom år senere. En ekstra bonus er, at McKellen også optrådte i 5 film i X-Men-serien, hvilket betyder, at han skabte en kæmpe arv til sig selv på det store lærred.

Connery tabte $450 millioner

Sean Connery mistede ikke kun chancen for at spille Gandalf i, hvad mange betragter som den største filmtrilogi nogensinde, men han endte med at miste hundredvis af millioner i processen.

Ifølge New Zealand Herald blev den berømte skuespiller tilbudt 30 millioner dollars og 15 % af overskuddet for at spille Gandalf i franchisen. Takket være filmene med næsten 3 milliarder dollars ved billetkontoret, ville Connery have tjent omkring 450 millioner dollars. I stedet forlod kunstneren rollen og chancen for at tjene en dum sum penge.

Så hvorfor endte Sean Connery med at give Ringenes Herre videre? Det virkede som et projekt med et kæmpe potentiale, der allerede havde et indbygget publikum takket være, at bøgerne blev udråbt som klassikere. Nå, ifølge New Zealand Herald forstod han det simpelthen ikke.

“Jeg læste bogen. Jeg læste manuskriptet. Jeg så filmen. Jeg forstår det stadig ikke. Ian McKellen, tror jeg, er fantastisk i det,” sagde Connery.

Selv om han var en legende inden for biografen, er Sean Connerys beslutning om at give videre til at spille Gandalf en, der kom med en høj pris. Selvom han måske ikke helt har forstået materialet, kunne han have haft både Gandalf og James Bond i sit navn, hvilket stort set ingen ville have været i nærheden af at matche.

Anbefalede: