Stanley Kubrick købte rettighederne til 'Singing In The Rain' for $10.000

Indholdsfortegnelse:

Stanley Kubrick købte rettighederne til 'Singing In The Rain' for $10.000
Stanley Kubrick købte rettighederne til 'Singing In The Rain' for $10.000
Anonim

Stanley Kubrick havde en interessant måde at lave film på, så meget er klart.

Hans film analyseres stadig den dag i dag, og hans kolleger taler stadig om, hvor svært det var at arbejde med ham. Det meste af tiden syntes Kubrick at gøre det, der var bedst for hans kreative fantasi, og hvis han skulle købe rettighederne til en sang til en scene, var han villig til at gøre dette. Også selvom han aldrig rent faktisk har bet alt pengene.

Malcolm McDowell, der spillede Alex DeLarge i A Clockwork Orange, har den komplette historie om, hvorfor Kubrick købte rettighederne til "Singing in the Rain" for $10.000 og den kontrovers, der omgav dette køb.

McDowell
McDowell

Kubrick ønskede rettighederne til "Singing in the Rain" til en improviseret scene

Der sker en masse mærkelige ting i A Clockwork Orange, men scenen, hvor Alex og hans mænd bryder ind i forfatterens hus og fortsætter med at angribe ham og hans kone, er en af de mest foruroligende scener i Hollywood.

Det var scener som denne, der var med til at placere filmen som nr. 2 på listen over de 25 mest kontroversielle film nogensinde af Entertainment Weekly.

Kubrick brugte angiveligt fire dage på at eksperimentere på scenen, som han syntes var for "konventionel". Så Kubrick foreslog, at McDowell skulle danse og synge i scenen, hvorved volden blev sidestillet. Den første sang, der kom til McDowells hoved, var "Singing in the Rain."

McDowell fort alte historien i A Clockwork Oranges 40-års jubilæums Blu-ray-udgave.

"Som skrevet kommer banden ind i huset, sparker den gamle mand ned ad trappen og kaster flasker med sprut ud af vinduet," sagde McDowell. "Så h alt. Vi prøvede at finde ud af den scene i fire dage. Hver dag kørte en lastbil fra Harrod's med nye møbler til sættet, som om det ville inspirere os. På den femte dag kedede jeg mig. Stanley sagde: 'Kan du danse?'

"Jeg improviserede 'Singin' in the Rain', fordi det var den eneste sang, jeg på en måde kendte halvdelen af teksten til - og fordi det er den mest euforiske sang i filmhistorien. Stanley sagde 'Fantastisk'. Vi satte os ind i hans bil og købte rettighederne til at bruge sangen for 10.000 USD. Det tog tingene ind på et surrealistisk sted."

Fans af den klassiske musical, Singing in the Rain, hvor Gene Kelly sang titelsangen, var sandsynligvis ikke glade for at høre, at en af de mest berømte sange blev spillet i en voldtægtsscene.

"For os var det her en sort komedie. Da den udkom, var jeg sur over, at publikum ikke forstod humoren," fortsatte McDowell.

Gene Kelly var ikke tilfreds

År senere stødte McDowell på Kelly til en fest i Hollywood, hvor den ældre skuespiller slog ham fuldstændig. McDowell troede, det var, fordi Kelly ikke kunne lide, at sangen blev brugt, men der var en helt anden grund til, at Kelly besluttede at vende ryggen til McDowell.

"Et par år senere, på min første tur til Hollywood, blev jeg præsenteret for Gene Kelly - som faktisk bliver hørt synge sin originale version af 'Singin' in the Rain' over de afsluttende tekster," sagde McDowell. "Han vendte ryggen til mig. Jeg tror slet ikke, han var glad for denne film."

På sættet af 'A Clockwork Orange.&39
På sættet af 'A Clockwork Orange.&39

I et senere interview med Entertainment Weekly forklarede McDowell årsagen til, at Kelly slog ham. Det viser sig, at det ikke havde noget med ham at gøre. Kelly var primært irriteret over, at Kubrick faktisk ikke havde bet alt for rettighederne til sangen.

"Da jeg kom ud til Hollywood et år senere, slog han mig fuldstændig død [da vi mødtes til en fest]," sagde McDowell. "Hans enke holdt dog en tale om dette til Akademiet, tror jeg, måske for tre år siden, da det var 40 års jubilæum. Hun var meget sød, og hun kom hen til mig bagefter og sagde: "Malcolm, bare for at lad dig vide, Gene var ikke sur på dig. Han var sur på Stanley… fordi han aldrig bet alte ham.'"

På trods af at Kubrick lovede Kelly pengene flere gange, så han tilsyneladende aldrig sine løfter igennem. McDowell kan dog grine af det nu. Han tror, at Kubricks bedrag stammer fra hans billighed og hans arrogance.

'A Clockwork Orange.&39
'A Clockwork Orange.&39

"Åh, ja. Han var billig. Og selvfølgelig brølede jeg af grin. Selvfølgelig bet alte han ham aldrig. Han troede, det var nok, at "Stanley Kubrick" ville bruge sangen. Det var det, tænkte han."

Det er ikke overraskende at høre, at Kubrick havde fået endnu en fjende i Hollywood i denne situation. Han havde sjældent venner i branchen, da det var, fordi han gjorde, hvad han ville. Næsten som om han havde tunnelsyn, eller måske labyrintsyn.

Anbefalede: