The Truth About Casting 'Austin Powers: International Man Of Mystery

Indholdsfortegnelse:

The Truth About Casting 'Austin Powers: International Man Of Mystery
The Truth About Casting 'Austin Powers: International Man Of Mystery
Anonim

Da den tredje Austin Powers-film udkom, var franchisen så elsket og så populær, at selv Tom Cruise var ude efter en cameo. Men da Mike Myers skrev manuskriptet i 1995, var der ingen, der vidste, hvad de skulle stille op med det. Det var i hvert fald en stor bekymring, som Mike havde. Og det tog højde for, hvordan filmen selv blev castet. Mens Mike vidste, at han var manden til at spille den titulære James Bond-spoof-karakter (og i sidste ende også Dr. Evil), var han nødt til at lægge ekstra kræfter i at finde det rigtige cast for at bringe hans film til live. Casting er jo alt. Kunne du forestille dig, at Seinfeld var så succesfuld, som den var uden dens enorme rollebesætning? Hvad med rollebesætningen i Harry Potter? Nå, Austin Powers er ikke anderledes.

Takket være en dybdegående artikel af The Hollywood Reporter ved vi præcis, hvad der skulle til for at bringe dette all-star cast sammen til et af Mike Myers' mest berømte projekter.

The Creation Of Austin Powers

Ifølge Mike Myers var hans fars død den største indflydelse på skabelsen af Austin Powers og med hans komedie generelt.

"Austin Powers var en hyldest til min far, som [introducerede mig til] James Bond, Peter Sellers, The Beatles, The Goodies, Peter Cook og Dudley Moore," forklarede Mike til The Hollywood Reporter. "Jeg skrev den i 1995, og knoglerne i manuskriptet udkom på to uger. Det var en af de ting, hvor jeg ikke vidste, om nogen ville få denne film, som ikke voksede op i mit hus. Men da jeg viste det til [instruktør] Jay Roach - vi havde mødtes til en fest og blev filmvenner - han gav mig 10 sider med maskinskrevne noter. Alt, hvad han sagde, gjorde det bedre."

Austin Powers 1 rollebesætning
Austin Powers 1 rollebesætning

Jay Roach, såvel som den daværende præsident hos New Line, Michael De Luca, ønskede ikke, at Mike skulle ændre stort set noget væsentligt i sit manuskript. De vidste også, at han var perfekt til at spille Austin.

"Jeg elskede Mike og hans ting på SNL," sagde Michael De Luca. "Så da jeg læste manuskriptet, kunne jeg se, at han var karakteren. Og han gjorde det virkelig nemt for os. Han kom ind og lavede karakteren - han havde ikke et kostume på eller noget - og fik det virkelig til at gøre det for os.."

Mikes niveau af komfort med materialet førte ham til den erkendelse, at han også skulle spille Austin Powers' ærkefjende.

"Jeg har altid elsket 'Vi er ikke så forskellige, du og jeg'-scenen.," forklarede Mike. "Det var hovedårsagen til, at jeg ville spille både Austin og Dr. Evil. Dr. Evil-stemmen er en lille smule Lorne Michaels, der er ikke to måder om det, men der er meget mere Donald Pleasence derinde end Lorne. Lorne har en pink ting, men han gør det ikke længere."

Udfylde resten af rollebesætningen

For Austin Powers' kærlighedsinteresse, specialagent Vanessa Kensington, ville Mike have den hotteste og mest populære model i England… Elizabeth Hurley.

"Min agent ringede og sagde, at Mike Myers ville have mig til at spille med ham i en ny film," forklarede Elizabeth. "Jeg var sammen med min daværende kæreste Hugh Grant, som slog luften af spænding. Han sagde, at Mike var en af de sjoveste komikere på planeten."

Men det var ikke kun Mikes ry, der vandt ham en række all-star-spillere, det var også selve manuskriptet. En anerkendt skuespiller som Robert Wagner (der spillede nummer to) ville trods alt ikke have været interesseret i et projekt som dette, medmindre manuskriptet var engagerende.

"Mike skrev nummer to til mig," hævdede Robert Wagner. "Manuskriptet ramte døren, jeg læste det, og jeg syntes bare, det var fantastisk. Det var en meget provokerende, farlig ting at gøre, og jeg omfavnede det fra begyndelsen."

Manuskriptet fangede også interessen hos den anerkendte skuespiller Michael York (Basil Exposition) og en række kommende talenter, der kendte Mike Myers fra fortiden.

"Jeg mødte Mike, da han kom og lavede nogle impro-shows med os i Groundling Theatre, og han prøvede Austin Powers," sagde Mindy Sterling, der spillede Frau Farbissina. "Jeg tror, Jay så det særlige show, og jeg må have lavet en slags tysk kvinde. De spurgte, om jeg ville komme ind og prøve."

"Jeg fik manuskriptet til Carrot Tops bestyrelsesformand og Austin Powers i samme uge," sagde Seth Green, der spillede Scott Evil. "Jeg lavede et Mamet-skuespil på det tidspunkt, så mit hoved var i en plet omkring skuespillerforberedelse, og alle mine tanker i forhold til denne karakter var at spille den dybt oprigtig. Jeg troede, det ville være sjovest ved siden af Mikes brede karakter. Hvis du ser på mig i filmen, er jeg i et drama."

De store kameoer

Austin Powers-franchisen er kendt for både sin A-liste-skuespiller og karakter-skuespiller-cameos. Mens navnene kun blev større for den anden og tredje film, er den første ikke uden. Blandt de berømte ansigter var Larry Thomas, Clint Howard, Mimi Rogers og prinsesse Leia selv, den afdøde store Carrie Fisher.

"Jeg kendte Carrie Fisher en lille smule," indrømmede Mike Myers. "Jeg sendte manuskriptet til hende i håbet om, at hun ville spille terapeuten. Og hun skrev et meget dejligt, støttende brev, hvor hun sagde, hvor meget hun elskede filmen. Hun var så støttende under optagelserne. Hun blev bare ved med at give mig et kram og fortæller mig: 'Jeg elsker bare denne scene, og hvor mærkelige valgene er.'"

Og det var disse mærkelige valg, der fortsatte med at fange en række fantastiske stjerner til franchisen.

Anbefalede: