Westworld: Fakta om at lave The Hit HBO Show

Indholdsfortegnelse:

Westworld: Fakta om at lave The Hit HBO Show
Westworld: Fakta om at lave The Hit HBO Show
Anonim

Tilbage i 2016 begyndte vores besættelse af HBO's Westworld. Vi har måttet vente meget tålmodigt for at samle alle brikkerne til det puslespil, vi har indtil nu. Da den tredje sæson for nylig er ved at være slut, giver det mening, at Westworld-fanteorierne er startet. Nu hvor imponerende denne serie er, burde vi virkelig ikke være så overraskede. HBO er det eneste sted at lede efter de bedste tv-serier i de sidste 30 år.

Da vi måske skal vente yderligere 2 år, før vi kan se den næste fase af Dolores' historie (spillet af den altid fantastiske Evan Rachel Wood), regnede vi med, at vi ville dykke bag kulisserne i dette epos sci-fi western og lær alt, hvad vi kan om fremstillingen af den.

15 Budgettet for den første sæson var omkring $100 millioner (FÅR kun haft $60)

Dolores og William
Dolores og William

HBO rodede ikke rundt, da de besluttede at påtage sig dette enorme projekt. For dem, der har set hele den første sæson, burde det ikke komme som et for stort chok at høre, at den var sat sammen med et budget på 100 millioner dollars. Hver episode er et mesterværk for sig selv. Det er dog lidt vildt at erfare, at Game of Thrones til sammenligning kun fik $60 millioner for deres første sæson.

14 De hvide ting, som værterne er dyppet i, er faktisk Elmers lim

Westworld-værtskabelse
Westworld-værtskabelse

Tja, dette er med til at gøre hele åbningssekvensen lidt mindre uhyggelig. Ifølge Den of Geek er de hvide ting, som den ikoniske Vitruvian-mand dyppes ned i under åbningen af showet, faktisk bare et stort kar af Elmers lim. Hvor mange børn gik i skole uden lim for at få det til at ske?!

13 Teddy And Dolores' strandscene er en kæmpe planet af aberne påskeæg

Westworld Dolores og Teddy Beach
Westworld Dolores og Teddy Beach

Westworld ville ikke være noget uden dets påskeæg! Dette er blot en af de mange gode ting, man kan gøre, når man genopliver en klassiker. Som rapporteret af Den of Geek er Dolores og Teddys romantiske øjeblik på stranden i sæson 1-finalen faktisk et nik til, at Abernes Planet slutter.

12 En karakter fra den originale film dukkede op i lagerrummet

Westworld kølerum
Westworld kølerum

Nu har de fleste fans sikkert allerede fundet ud af, at Westworld oprindeligt var en film fra 1973. Kun dem, der har set filmen, ville have bemærket det, men under Bernards tur ned til kølerummet i sæson 1, var filmens revolvermand dukkede op blandt de stationære værter.

11 Der er ingen dinosaurer i Westworld (endnu), men showet har en stor forbindelse til Jurassic Park

Westwrold og Jurassic Park forbindelse
Westwrold og Jurassic Park forbindelse

Der kan ikke benægtes lighederne mellem Westworld & Jurassic Park, og som det viser sig, er der en meget logisk grund til disse. Begge historier kommer fra forfatteren Michael Crichtons sind. Faktisk siger Felix Lutz, teknikeren, der hjalp vores elskede Maeve, linjen "Kom nu, lille!" mens jeg fikser en parkfugl, som er et direkte citat fra JP's John Hammond.

10 One Night In Westworld kan koste op til $200.000

Westworld William og Logan seflie
Westworld William og Logan seflie

Dengang William første gang besøgte parken, nævnte Logan, at de brugte omkring $40.000 pr. nat. Men som vi ved nu, var dette på en anden tidslinje end tidligere. Så hvis vi tjekker Westworld-webstedet ud, kan vi finde ud af, at der i dag er en guldpakke tilgængelig, og den koster omkring $200.000 pr. nat.

9 Værtsoprettelsesprocessen blev inspireret af den måde, biler dyppes i maling

Westworld-værtskabelse
Westworld-værtskabelse

Ifølge Harper's Bazaar kommer ideen om at dyppe den Vitruvianske mand i væsken fra showets skabere, Lisa Joy og Jonathan Nolan, som engang tog en tur til en bilproducent. Bilerne blev dyppet i maling ved hjælp af robotarme, så det er naturligvis inspirationen.

8 skabere så til Las Vegas for at få inspiration til parkerne

Optagelser af Westworld
Optagelser af Westworld

Hele ideen bag Westworld-parkerne (gamle og nye) er, at de tilbyder de velhavende et sted at udleve deres vildeste fantasier uden konsekvenser. Hvor kan man ellers hente inspiration til denne type ting end Las Vegas!? Ifølge Den of Geek brugte skaberne megen tid på at diskutere ins og outs af Las Vegas' appel.

7 Navnet Delos kommer faktisk fra græsk mytologi

Westworld Delos familie
Westworld Delos familie

Mens navnet Delos for os simpelthen er, hvad Williams familievirksomhed og ejerne af Westworld hedder, er der faktisk mere ved navnet end bare det. I græsk mytologi er Delos navnet på en ø, hvor det blev gjort ulovligt for nogen at dø. Får du det?

6 Showets indledende kreditsekvens blev komponeret af den samme fyr, der lavede Game Of Thrones-åbningen

Westworld åbningstekster
Westworld åbningstekster

Hvis du føler, at Westworlds åbner er lidt bekendt, kan det skyldes, at den afgiver alle slags Game of Thrones-vibes. Sekvenserne er begge ekstremt godt sat sammen og smukke i deres egne rettigheder, og sekvenserne blev faktisk komponeret af den samme fyr, Ramin Djawadi.

5 Våbenstilstand skulle oprindeligt være en mand, men producenterne elskede Ingrid Bolsø Berdal

Westworld våbenstilstand skyderi
Westworld våbenstilstand skyderi

Det tog ikke lang tid, før den tatoverede våbenstilstand blev en fans yndlingsfigur. Når alt kommer til alt, er enhver vært, der er klar til at tage ned menneskene, vores slags vært. Som rapporteret af Den of Geeks, blev hendes karakter faktisk først udtænkt som en ret stor mand. Men da skuespillerinden Ingrid Bolsø Berdal dukkede op, vidste producenterne, at de skulle have hende.

4 Jimmy Simpson gættede faktisk sin store sæson 1-twist

Willian og manden i sort
Willian og manden i sort

Med nogle få undtagelser er rollebesætningen stort set holdt i mørke om deres egne historier. Skuespilleren Jimmi Simpson (William) gættede dog ret tidligt hans sæson 1 plottwist. Som han fort alte Vanity Fair, "Det var sandsynligvis syv måneder, før jeg skulle vide dette, men jeg sagde bare til Lisa [Joy], 'Skal jeg være Ed Harris?' Hun frøs bare og sagde: 'Jeg kan ikke sige noget, men jeg vil sige, at du har en helvedes bue i denne sæson.'"

3 CBS havde engang en Westworld-serie, men den blev nedlagt efter 3 episoder

Beyond Westworld TV Show
Beyond Westworld TV Show

Det ser ud til, at alle har længes efter at fortælle denne historie i årevis, men det krævede HBO-touch (og penge) for virkelig at blive noget særligt. Tilbage i 1980 skabte CBS en serie baseret på de originale film kaldet Beyond Westworld. Serien sendte kun 3 afsnit, før den blev aflyst.

2 Dolores og Teddys ansigter dukker op bag Fords skrivebord

Ford sidder ved sit skrivebord
Ford sidder ved sit skrivebord

Værtshovederne, der dukker op bag Fords skrivebord, er lige så uhyggelige som alt andet i denne verden, men selv de holder deres eget specielle påskeæg til fans. Ifølge Den of Geek tilhører 2 af de set hoveder faktisk Dolores og Teddy (Evan Rachel Wood og James Marsden).

1 Mariposa betyder sommerfugl, et nik til Maeves forvandling

Clemintine og Maeve Mariposa
Clemintine og Maeve Mariposa

Spansktalende fans har sikkert allerede fundet ud af denne. Navnet på Maeves salon, Mariposa, er faktisk spansk for 'sommerfugl'. Det menes, at navnet blev valgt som en måde at repræsentere Maeves overgang på.

Anbefalede: