Hvorfor Daniel Day-Lewis ikke har medvirket i en film siden 2017

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Daniel Day-Lewis ikke har medvirket i en film siden 2017
Hvorfor Daniel Day-Lewis ikke har medvirket i en film siden 2017
Anonim

Daniel Day-Lewis var engang en af de største filmstjerner på planeten. I sin halvtreds år lange karriere vandt han tre Oscar-priser for bedste mandlige hovedrolle, hvilket betyder, at han har vundet netop den pris flere gange end nogen anden skuespiller. Næsten alle hans film er vurderet som "friske" på Rotten Tomatoes, og de klarede sig typisk også rimeligt godt i billetkontoret. Ifølge en nylig rangering af New York Times er han den tredjestørste skuespiller i det enogtyvende århundrede.

Daniel Day-Lewis har dog ikke optrådt i en film siden 2017. Han har heller ikke optrådt i tv eller teater siden slutningen af 1980'erne. Efter alt at dømme er Day-Lewis ved godt helbred, og han er kun fireogtres år gammel. Så hvorfor er det præcis, at Daniel Day-Lewis ikke har medvirket i en film siden 2017? Det enkle svar er, at han gik på pension, men sandheden er lidt mere kompliceret end som så. Her er alt, hvad vi ved om, hvorfor Daniel Day-Lewis ikke har optrådt i en film siden 2017.

7 Han var aldrig den mest produktive skuespiller

Selv på højden af sin berømmelse ville Daniel Day-Lewis kun optræde i to film om året (højst). Han holdt også overhovedet op med at lave teater- og tv-arbejde i slutningen af 1980'erne. Det er klart, at Day-Lewis bare ikke er den type skuespiller, der nyder at arbejde hele tiden, og han påtager sig kun projekter, han virkelig tror på. Gennem hele sin karriere, der strakte sig over fire årtier, har han kun handlet i i alt tyve film. Til sammenligning har Dwayne Johnson medvirket i mere end tyve film alene i dette årti.

6 Han har allerede haft en historiekarriere

Daniel Day-Lewis har bestemt ikke mere at bevise. Fjorten af hans film blev nomineret til Oscar-priser, og Day-Lewis blev selv nomineret til seks Oscar-priser. Hans tre Oscars for bedste mandlige hovedrolle er mere end nogen anden mandlig skuespiller har vundet. Daniel Day-Lewis anses for at være en af de bedste skuespillere i sin generation. Hvis han ville ud på toppen, så valgte han det rigtige tidspunkt at gøre det.

5 hans sidste film

Daniel Day-Lewis' sidste film var Nine, Lincoln og Phantom Thread. Nine udkom i 2009, Lincoln udkom fem år senere i 2012, og Phantom Thread udkom yderligere fem år senere i 2017. Det er klart, at Day-Lewis ikke længere følte behovet for at handle i et væld af projekter, og han tog kun imod på filmroller, som han virkelig var interesseret i at udføre. Måske havde han forsøgt at afvikle sin karriere i årevis, og han ledte simpelthen efter den rigtige film at afslutte den på.

4 Hans pensionering

Efter Phantom Thread blev udgivet, annoncerede Day-Lewis, at han trak sig tilbage fra skuespil. Hans repræsentanter udsendte en erklæring, der sagde: "Daniel Day-Lewis vil ikke længere arbejde som skuespiller. Han er enormt taknemmelig for alle sine samarbejdspartnere og publikum gennem de mange år. Dette er en privat beslutning, og hverken han eller hans repræsentanter vil komme med yderligere kommentarer om dette emne." Tro mod sit ord har han ikke optrådt i en anden film, et tv-show eller et andet teaterstykke siden.

3 Hvorfor gik han på pension?

daniel dag lewis
daniel dag lewis

Som hans udtalelse sagde, ønskede Daniel Day-Lewis ikke rigtig at give meget af en forklaring på, hvorfor han gik på pension. Faktisk gav Day-Lewis senere udtryk for, at selv han ikke var helt sikker på, hvorfor han havde besluttet sig for at gå på pension. "Jeg har ikke fundet ud af det," sagde han i et interview med W Magazine. Han foreslog dog, at arbejdet med hans sidste film Phantom Thread gjorde ham ret trist, og han blev temmelig desillusioneret over skuespil. Hvis skuespil ikke længere gjorde Day-Lewis glad, giver det mening, at han ville vælge at gå på pension.

2 His Legacy

Hvis Daniel Day-Lewis faktisk er pensioneret for altid, som det ser ud til, at han er, så har han efterladt sig en del arv. Meget få skuespillere har så konsekvent et fremragende katalog over film, og ret mange andre skuespillere har heller ikke en trofæetui så fuld af anerkendelser som Day-Lewis har. Han var allerede rangeret som den tredjestørste skuespiller i det enogtyvende århundrede af New York Times, og han kunne meget vel gå ned som en af de største skuespillere gennem tiderne.

1 Kunne Daniel Day-Lewis vende tilbage til skuespil en dag?

Da Daniel Day-Lewis annoncerede, at han gik på pension, forklarede han, at han blev "overvældet af en følelse af tristhed", mens han arbejdede på sin sidste film. Han fortæller, at den følelse af tristhed var medvirkende til hans beslutning om at stoppe med at handle. Det er meget ærgerligt at høre sådan en fantastisk skuespiller fortælle om at blive desillusioneret over sit håndværk, men der er en guldkant i hans ord. Måske hvis Day-Lewis formår at overvinde den sorg en dag, ville han overveje at vende tilbage til skuespil. Hvis han skulle komme tilbage, ville han bestemt ikke have problemer med at finde roller. Paul Thomas Anderson, der instruerede nogle af Day-Lewis' bedste film, har sagt, at han virkelig håber, at Day-Lewis vender tilbage til skuespil. Endnu et samarbejde mellem Paul Thomas Anderson og Daniel Day-Lewis ville helt sikkert være noget for filmfans at fejre.

Anbefalede: