Mark Hamills mest ikoniske roller (udover Luke Skywalker)

Indholdsfortegnelse:

Mark Hamills mest ikoniske roller (udover Luke Skywalker)
Mark Hamills mest ikoniske roller (udover Luke Skywalker)
Anonim

Mark Hamill har optrådt professionelt i mere end halvtreds år, men han vil altid være bedst kendt for den første filmrolle, han nogensinde spillede: Luke Skywalker i Star Wars. Hamill fortsatte med at spille Luke Skywalker i yderligere fem Star Wars-film, og rollen har bet alt ham millioner af dollars og forvandlet ham til en stor stjerne.

Han har dog også haft problemer med at få andre roller på grund af Star Wars. Hans karakter blev så ikonisk, og hans ansigt blev så genkendeligt, at det blev svært for ham at få dele til at spille karakterer, der ikke var Luke Skywalker. Mest bemærkelsesværdigt sagde en studieleder, der arbejdede på den Oscar-vindende film Amadeus engang, "Jeg vil ikke have Luke Skywalker i denne film", og så tabte Hamill hovedrollen, selvom filmen var baseret på et skuespil. han havde medvirket et år tidligere.

På trods af nogle vanskeligheder med at få store filmroller, har Mark Hamill stadig formået at finde masser af skuespilarbejde gennem årene, og han har hundredvis af skuespilkreditter til sit navn på IMDB, som ikke har noget med Star Wars at gøre. Her er Mark Hamills ti mest ikoniske roller, der ikke er Luke Skywalker.

10 Jokeren

Måske Mark Hamills mest ikoniske rolle uden for Star Wars-serien er Jokeren, en karakter, som han har spillet i adskillige animerede projekter siden begyndelsen af 1990'erne. Hamill begyndte først at spille Joker på Batman: The Animated Series i 1992, og han har givet udtryk for karakteren i snesevis af projekter siden. De fleste tænker på skuespillere som Heath Ledger og Joaquin Phoenix, når de tænker på Jokeren, men det er stadig en af Mark Hamills mest berømte roller.

9 Fire Lord Ozai ('Avatar: The Last Airbender')

Avatar: The Last Airbender var en børneanimeret tv-serie, der blev sendt på Nickelodeon fra 2005-2008. Det er dog forblevet relevant og populært den dag i dag, takket være streamingtjenester som Netflix og andre projekter i samme franchise, som The Legend of Korra. Mark Hamill spillede Fire Lord Ozai, den primære antagonist, i alle tre sæsoner af serien.

8 Spring over ('Almindelig show')

Regular Show var en animeret komedieserie, der blev sendt i otte sæsoner på Cartoon Network. Mark Hamill var en af hovedrollerne, og spillede en yeti ved navn Skips. Hamill medvirkede i 163 afsnit af Regular Show, mere end alle andre skuespillere undtagen tre.

7 Darth Bane ('Star Wars: The Clone Wars')

Darth Bane i Clone Wars
Darth Bane i Clone Wars

Mark Hamill optrådte kun i én episode af Star Wars: The Clone Wars, men dette var stadig et vigtigt øjeblik i hans skuespillerkarriere, fordi han blev nomineret til sin første Emmy-pris for denne rolle. Han modtog en Daytime Emmy-nominering i kategorien Outstanding Performer i et animeret program for sin præstation som Darth Bane i episoden "Sacrifice."Denne rolle var også vigtig, fordi det var første gang Hamill optrådte i Star Wars-serien som en anden karakter end Luke Skywalker. Han har siden spillet flere andre små stemmeroller i Star Wars-universet, herunder Boolio, Dobbu Scay og EV- 9D9.

6 Muska ('Castle In The Sky')

Muska fra Castle in the Sky
Muska fra Castle in the Sky

Castle in the Sky er en film fra Studio Ghibli, skrevet og instrueret af den anerkendte filmskaber Hayao Miyazaki. Miyazakis film er norm alt elsket af kritikere, og denne film var ingen undtagelse, idet den opnåede en godkendelsesvurdering på 96 % på Rotten Tomatoes. Mark Hamill medvirkede i den amerikanske eftersynkronisering som Muska, filmens hovedantagonist. Ifølge Rotten Tomatoes er denne film den mest kritisk modtagede film, som Hamill nogensinde har spillet i.

5 Amadeus ('Amadeus')

Mens mange mennesker kender filmen Amadeus, som vandt adskillige Oscar-priser og ofte betragtes som en af de største film gennem tiderne, ved de måske ikke, at den var baseret på et Broadway-stykke af samme navn. Mozarts hovedrolle opstod på Broadway af den legendariske skuespiller Tim Curry, men Mark Hamill spillede også rollen. Mens Hamill optrådte i adskillige Broadway-shows, er denne måske den mest kendte.

4 Private Griff ('The Big Red One')

The Big Red One udkom i 1980, kort efter The Empire Strikes Back. Det er en af få film (udover Star Wars), hvor Mark Hamill spiller en hovedrolle. Den har en godkendelsesvurdering på 90 % på Rotten Tomatoes, og flere filmkritikere betragter den som en af de helt store film.

3 Vuli ('Elena Of Avalor')

Mark Hamill har givet stemme til hundredvis af animerede karakterer, og han er blevet nomineret til tre Daytime Emmy Awards for sit stemmearbejde, men han vandt ikke en Emmy før det sidste år. Han vandt prisen for Outstanding Performer in a Preschool Animated Program for sit arbejde på Disney-børneshowet Elena of Avalor. Han spillede skurken Vuli i episoden "Coronation Day."

2 James Arnold ('Kingsman: The Secret Service')

Star Wars-filmene har indtjent milliarder af dollars ved billetkontoret, men overraskende nok har Mark Hamill ikke optrådt i mange højindtjenende film udover Star Wars-filmene. Faktisk er den eneste anden film, han har optrådt i, som har indtjent mere end $40 millioner, Kingsman: The Secret Service, hvor han spillede birollen som James Arnold.

1 Selv

Mens Mark Hamill har spillet mange, mange karakterer i løbet af de sidste halvtreds år, har han også spillet sig selv i adskillige film- og tv-projekter. Dette inkluderer et afsnit af The Simpsons, et afsnit af The Big Bang Theory og et afsnit af Scooby-Doo.

Anbefalede: