8 Fakta om Uma Thurmans 'Pulp Fiction'-rolle bag kulisserne

Indholdsfortegnelse:

8 Fakta om Uma Thurmans 'Pulp Fiction'-rolle bag kulisserne
8 Fakta om Uma Thurmans 'Pulp Fiction'-rolle bag kulisserne
Anonim

Da Pulp Fiction kom i biograferne i 1994, havde publikum ikke set noget lignende før. Med en historie, der afslører de klassiske troper af pulp fiction-romaner, genoplivede den John Travoltas karriere og boostede Uma Thurmans profil til at være en bona fide-stjerne.

Det er svært at forestille sig Pulp Fiction uden Uma Thurman og hendes ikoniske Mia Wallace. Hendes rolle var unik og skilte sig ud i det store ensemblebesætning, selv med talentfulde medstjerner som Samuel L. Jackson og Bruce Willis. Her er et kig på nogle af de mere usædvanlige og mindre kendte fakta om hendes involvering i, hvad der nu betragtes som en klassiker fra 1990'erne.

8 Uma tog koncerten for $20.000 om ugen

Pulp Fiction - Jack Rabbit Slims
Pulp Fiction - Jack Rabbit Slims

For de fleste mennesker – selv nu, årtier senere – er 20.000 USD om ugen mange penge. For en Hollywood-film er det dog peanuts. Der var meget buzz om Tarantino efter Reservoir Dogs i 1992, men han var ikke den instruktørstjerne, han er i dag. Budgettet for Pulp Fiction var $8,5 millioner, og som sådan gav Tarantino sine stjerner en aftale: de hver, inklusive John Travolta, Samuel L Jackson, Uma og Bruce Willis, en kæmpe stjerne på det tidspunkt, tog $20.000 om ugen. De fleste af dem var kun på sættet i et par uger, hvilket gør det til et beskedent træk. Kickeren? De havde en del af overskuddet.

7 Hun var ikke Tarantinos førstevalg til rollen

Uma Thurman Pulp-Fiction
Uma Thurman Pulp-Fiction

På trods af at hun endte perfekt til rollen og blev en stor stjerne på grund af det, var Uma faktisk ikke Quentin Tarantinos førstevalg til rollen. Årtier senere blev hans ønskeliste lækket online. Julia Louis-Dreyfus kunne ikke tage imod tilbuddet på grund af hendes Seinfeld-forpligtelser, ifølge hendes agent. Andre højt profilerede skuespillerinder, der blev foreslået til rollen, omfattede Halle Berry, Daryl Hannah, Rosanna Arquette (der endte som narkohandlerens kone Jody), Meg Ryan og Michelle Pfeiffer. Ifølge nogle rapporter var Michelle Pfeiffer faktisk hans første valg.

6 Hun var heller ikke sikker på at tage rollen i starten

Uma Thurman i Pulp Fiction
Uma Thurman i Pulp Fiction

Til sidst, da Tarantino havde besluttet sig for Thurman, var hun ikke selv så sikker på at deltage i en film med al volden i manuskriptet. Det var tidligt i hendes karriere, og hun havde været kendt som en romantisk hovedrolle indtil da.

Han forkælede hende med en tre-timers middag i Los Angeles og en lang samtale tilbage i hendes lejlighed i New York derefter, før han til sidst overbeviste hende."Han var ikke denne ærede halvgud-auteur, som han er vokset ind i," sagde hun til Vanity Fair i 2013. "Og jeg var ikke sikker på, at jeg ville gøre det, for jeg var bekymret for Gimp-tingene."

5 Den originale plakat med Uma er en samlerobjekt

Uma Thurman Pulp Fiction plakat
Uma Thurman Pulp Fiction plakat

The Pulp Fiction filmplakat med Thurman, der ligger på en seng, kigger op og ryger, er blevet et kulturelt ikon og hænger stadig i mange soveværelser og stuer. I den allerførste trykning af plakaten, da filmen udkom, røg hun en Lucky Strike-cigaret med en kasse synlig bag hende. Problemet var, at Miramax ikke havde licensrettighederne fra Lucky Strikes, og virksomheden truede med at sagsøge. Miramax fik plakaterne tilbagekaldt og ændrede mærket, men nogle af originalerne eksisterer stadig. I dag er de et par hundrede dollars værd.

4 Tarantino valgte sin rolle for at være sikker på, at han kunne instruere Uma i overdosisscenen

Pulp Fiction overdosisscene
Pulp Fiction overdosisscene

Tarantino giver altid sig selv en lille karakterrolle i sine film. Når det kom til Pulp Fiction, var han ikke sikker på, om han ville være Jimmie eller Lance, narkohandleren til sidst spillet af Eric Stoltz. Men da presset kom til at skubbe, vidste han, at han bestemt ville stå bag kameraet til den afgørende scene, hvor Mia overdoserer, og de skynder sig over til Lances sted - så Jimmie var det. For at skabe illusionen af, at Mia blev sprøjtet adrenalin direkte ind i hendes hjerte, fik Tarantino Travolta til at gøre det baglæns.’Nålen’ gik først ind, og så trak Travolta den ud. Tarantino vendte det om i efterproduktionen.

3 Hun brugte svampesuppe som spyt

Uma Thurman i Pulp Fiction
Uma Thurman i Pulp Fiction

Overdosisscenen var en af de mere intense scener at optage. I et interview nævnte Thurman, at spyttet, der kom ud af hendes mund under overdosisscenen, faktisk var svampesuppe. Scenen var ret stressende at filme, i betragtning af alle følelserne og det faktum, at hun skulle portrættere en person, der i det væsentlige var ved at komme tilbage til livet.

Udover svampesuppen og indsprøjtningsbitten siger hun, at alt andet, inklusive hendes tårer, var ægte. "Jeg oparbejdede mig selv, skuespil," sagde hun.”Jeg tror ikke, vi har lagt noget i øjnene. Du bliver bet alt for noget."

2 Uma var bange for at optage dansescenen

john-travolta-uma-thurman-pulp-fiktion
john-travolta-uma-thurman-pulp-fiktion

Dansescenen hos Jack Rabbit Slim's er et af filmens højdepunkter. Til at begynde med kunne Uma ikke lide sangen (You Never Can Tell af Chuck Berry), men Tarantino insisterede, og hun faldt til sidst. Som helhed var dansescenen en af de mere skræmmende dele af hele optagelsen for Uma. Hun er citeret i Variety. "Jeg var mere bange for dansen end næsten noget andet, fordi det var præcis til min totale usikkerhed," sagde hun i et interview.”At være stor og akavet og stadig ret ung dengang. Men da jeg først begyndte at danse, ville jeg ikke stoppe, så det var en drøm, der gik i opfyldelse."

1 Dansescenen var en kombination af hyldest og forbedring

Pulp Fiction scene
Pulp Fiction scene

Dansen blev modelleret efter en lignende scene i filmen 8½ fra 1963 af Federico Fellini. Tarantino havde ønsket sig The Twist, men på Travoltas forslag kaldte han forskellige dansestile fra æraen frem med få sekunders mellemrum, og Uma og Travolta måtte følge med. Efter dansescenen kører Vince og Mia tilbage til hendes hus, og de holder trofæet. Men - de vandt ikke. I filmens originale klip, under scenen, hvor Butch henter sit berygtede guldur, går han forbi et vindue, og næsten ikke hørbar, taler en stemme på en radio om, at dansetrofæet bliver stjålet.

Anbefalede: