De største filmstjerner, der vinder Tony-priser for deres arbejde på Broadway

Indholdsfortegnelse:

De største filmstjerner, der vinder Tony-priser for deres arbejde på Broadway
De største filmstjerner, der vinder Tony-priser for deres arbejde på Broadway
Anonim

At skuespil for skærmen og skuespil for scenen er to meget forskellige færdigheder. Netop derfor er der ikke ret meget overlap mellem filmstjerner og Broadway-stjerner. Selv Meryl Streep, ofte betragtet som en af de største skuespillere i sin generation, har ikke optrådt på Broadway siden 1977.

Der er dog nogle Hollywood-skuespillere, som har bevist, at de er lige så talentfulde på både scenen og skærmen. Ikke alene er alle på denne liste en Oscar-nominerede stjerne, men alle har de også vundet Tony Awards for deres skuespil på Broadway. Mens nogle medvirkede i skuespil og andre i musicals, har alle disse kunstnere høstet kritikerros for deres levende teaterforestillinger.

7 Scarlett Johansson - Bedste skuespillerinde i et skuespil (2010)

Mens Scarlett Johansson har været en af de største filmstjerner i verden i de sidste to årtier, tog hun engang en kort pause fra sin filmkarriere for at få sin Broadwat-debut. Hun optrådte i en genoplivning af Arthur Miller-skuespillet med titlen A View from the Bridge, og hun spillede rollen som Catherine. Rollen blev tidligere spillet på Broadway af Brittany Murphy. Johansson optrådte sammen med Liev Schreiber og Jessica Hecht. Hun vandt sin Tony for bedste skuespillerinde i et teaterstykke i 2010, som sjovt nok var samme år, hun debuterede som Black Widow i Marvel Cinematic Universe.

6 Eddie Redmayne - Bedste skuespiller i et skuespil (2010)

Eddie Redmayne medvirkede i den originale produktion af John Logans skuespil Red on Broadway i 2010. Han spillede rollen som Ken og spillede hovedrollen over for Alfred Molina, der spillede den berømte abstrakte maler Mark Rothko. Redmayne ville fortsætte med at vinde Tony for bedste fremhævede skuespiller i et teaterstykke. Bare fire år senere ville han vinde en oscar for at spille Stephen Hawking i The Theory of Everything.

5 Denzel Washington - Bedste skuespillerinde i et teaterstykke (2010)

2010 var et stort år for Hollywood-stjerner på Tonys. Denzel Washington vandt Tony Award for bedste præstation af en hovedrolle i et teaterstykke det år for sin rolle i skuespillet Fences af August Wilson. Washington skulle senere fortsætte med at instruere og medvirke i en filmversion af Fences, som han blev nomineret til en Oscar for.

4 Al Pacino - Bedste skuespiller i et skuespil (1969), bedste skuespiller i et skuespil (1977)

Al Pacino er en af en meget lille gruppe af skuespillere, der har vundet "Triple Crown of Acting", hvilket betyder, at han har vundet mindst én Oscar, Emmy og Tony Award, alle i skuespilkategorier. Pacino vandt sine to Tony Awards flere år før han vandt sin Oscar eller en af sine Emmys. Han vandt sin første Tony i 1969 for bedste skuespiller i et teaterstykke for sin rolle i Does a Tiger Wear a Necktie? Han vandt sin anden Tony i 1977, denne gang for bedste hovedrolle i et teaterstykke, for sin rolle i Pavlo Hummels grundlæggende træning. Han ville fortsætte med at vinde en Oscar i 1993 og Emmy Awards i 2004 og 2010.

3 Viola Davis - Bedste skuespillerinde i et skuespil (2001), bedste kvindelige skuespillerinde i et skuespil (2010)

Ligesom Al Pacino har Viola Davis vundet skuespillets Triple Crown, og ligesom Scarlett Johansson, Eddie Redmayne og Denzel Washington vandt hun en Tony Award i 2010. Hun vandt bedste præstation af en hovedrolle i et skuespil for sin hovedrolle over for Denzel Washington i Fences. Hun vandt også en Tony i 2001 for sin rolle i et andet August Wilson-skuespil, kaldet King Hedley II.

2 Hugh Jackman - Bedste skuespillerinde i en musical (2004)

Hugh Jackman er den første skuespiller på denne liste, der har vundet sin Tony-pris for en musical i stedet for et teaterstykke. Han vandt bedste præstation af en hovedrolle i en musical i 2004 for musicalen Boy From Oz. Han har også været vært for Tony Awards-ceremonien ved fire separate lejligheder. Selvom han ikke har vundet den såkaldte Triple Crown of Acting, er han kun én pris væk fra den eftertragtede "EGOT"-status. Han har vundet en Emmy, en Grammy og en Tony, men han har endnu ikke vundet en Oscar.

1 John Lithgow - Bedste skuespiller i et teaterstykke (1973), bedste skuespiller i en musical (2002)

John Ligthgow er en ekstremt dekoreret skuespiller, der har vundet to Tony Awards og seks Emmy Awards. Han er også blevet nomineret til to Oscars og fire Grammy Awards. Han vandt sin første Tony Award (Best Featured Actor in a Play) i 1973 for sin rolle i stykket The Changing Room. Næsten tredive år senere, i 2002, vandt han endnu en Tony-pris, denne gang for bedste hovedrolle i en musical. Musicalen hed Sweet Smell of Success og Lithgow spillede en karakter ved navn J. J. Hunsecker.

Anbefalede: