Dette er Matthew Brodericks mest ikoniske roller (andre end Ferris Bueller)

Indholdsfortegnelse:

Dette er Matthew Brodericks mest ikoniske roller (andre end Ferris Bueller)
Dette er Matthew Brodericks mest ikoniske roller (andre end Ferris Bueller)
Anonim

Hollywood-stjernen Matthew Broderick opnåede international berømmelse i 1986 for sin skildring af Ferris Bueller i teenagekomedien Ferris Bueller's Day Off. For rollen blev skuespilleren endda nomineret til en Golden Globe-pris i kategorien "Bedste skuespiller - Motion Picture Musical or Comedy."

I dag tager vi et kig på nogle andre roller, skuespilleren har udmærket sig i. Fra at låne sin stemme til en af Disneys mest ikoniske karakterer til at spille hovedrollen over for Reese Witherspoon – fortsæt med at rulle for at se nogle af Matthew Brodericks mest ikoniske karakterer!

10 Clark Kellogg i 'The Freshman' (1990)

Matthew Broderick sparker listen i gang som Clark Kellogg i krimikomediefilmen The Freshman fra 1990. Udover Broderick spiller filmen også Marlon Brando, Bruno Kirby, Penelope Ann Miller, Frank Whaley, Jon Polito, Paul Benedict, Richard Gant og Kenneth Welsh. I øjeblikket har The Freshman - som fortæller historien om en New York City-studerende, der får et job hos en lokal gangster - en vurdering på 6,5 på IMDb.

9 Adult Simba i 'Løvernes Konge' (1994)

Næste på listen er Disneys animerede musical The Lion King fra 1994. I den er Matthew Broderick stemmen bag voksne Simba, og nogle andre skuespillere, der kan høres i 90'er-klassikeren, er Jonathan Taylor Thomas, James Earl Jones, Jeremy Irons, Moira Kelly, Niketa Calame, Ernie Sabella, Nathan Lane, Robert Guillaume, Rowan Atkinson, Whoopi Goldberg, Cheech Marin, Jim Cummings og Madge Sinclair. Løvernes Konge fortæller prins Simbas livshistorie, og den har i øjeblikket en vurdering på 8,5 på IMDb.

8 John Brown/Inspector Gadget/Robo-Gadget i 'Inspector Gadget' (1999)

Lad os gå videre til Matthew Broderick som John Brown/Inspector Gadget/Robo-Gadget i superheltekomediefilmen Inspector Gadget fra 1999. Udover Broderick har filmen også Rupert Everett, Joely Fisher, Michelle Trachtenberg, Mike Hagerty, Andy Dick, Cheri Oteri og Dabney Coleman i hovedrollerne.

I øjeblikket har Inspector Gadget - som fortæller historien om en sikkerhedsvagt, der bliver en kybernetisk politibetjent - en vurdering på 4,2 på IMDb.

7 Leopold "Leo" blomstrer i 'The Producers' (2005)

Musikkomedien The Producers fra 2005 er den næste på vores liste. I den portrætterer Matthew Broderick Leopold "Leo" Bloom, og han spiller sammen med Nathan Lane, Uma Thurman, Will Ferrell, Gary Beach, Roger Bart, David Huddleston, Eileen Essell, Andrea Martin og Jon Lovitz. The Producers fortæller historien om en planende Broadway-producer, og den har i øjeblikket en 6.3 vurdering på IMDb.

6 Dr. Niko "Nick" Tatopoulos i 'Godzilla' (1998)

Næste på listen er Matthew Broderick som Dr. Nick i monsterfilmen Godzilla fra 1998. Udover Broderick medvirker filmen også af Jean Reno, Maria Pitillo, Hank Azaria, Kevin Dunn, Michael Lerner, Harry Shearer, Malcolm Danare, Ralph Manza og Glenn Morshower. Godzilla fortæller historien om et kæmpe monster, der er på vej til New York City, og det har i øjeblikket en vurdering på 5,4 på IMDb.

5 Richard Feynman i 'Infinity' (1996)

Lad os gå videre til den biografiske dramafilm fra 1996 Infinity. I den spiller Matthew Broderick Richard Feynman, og han spiller sammen med Patricia Arquette, Peter Riegert, Željko Ivanek, Dori Brenner, Peter Michael Goetz, Joyce Van Patten, James LeGros og Joshua Keaton. I øjeblikket har Infinity - som fortæller historien om den nobelprisvindende fysiker Richard Feynmans tidlige liv - en vurdering på 6,2 på IMDb.

4 Steven M. Kovacs i 'The Cable Guy' (1996)

Den sorte komedie The Cable Guy fra 1996 er den næste på vores liste. I den portrætterer Matthew Broderick Steven M. Kovacs, og han spiller sammen med Jim Carrey, Leslie Mann, George Segal, Jack Black, Diane Baker, Ben Stiller, Eric Roberts, Owen Wilson, Charles Napier, Janeane Garofalo og David Cross.

The Cable Guy fortæller historien om en ensom og ment alt forstyrret kabelfyr, og den har i øjeblikket en vurdering på 6,1 på IMDb

3 Jim McAllister i 'Election' (1999)

Næste på listen er den 199 sorte komedie Election, hvor Matthew Broderick spiller Jim McAllister. Udover Broderick spiller filmen også Reese Witherspoon, Chris Klein, Jessica Campbell, Phil Reeves, Molly Hagan, Colleen Camp og Nicholas D'Agosto. I øjeblikket har Election - som fortæller historien om en gymnasielærer og en overpresterende studenterpolitiker - en vurdering på 7,2 på IMDb.

2 Michael Francis Xavier Burr i 'Daybreak' (2019)

Det eneste show på dagens liste er Netflixs post-apokalyptiske komedie-drama Daybreak, som havde premiere i 2019 og blev aflyst efter en sæson. I den spiller Matthew Broderick Michael Francis Xavier Burr, og han spiller sammen med Colin Ford, Alyvia Alyn Lind, Sophie Simnett, Austin Crute, Cody Kearsley, Jeanté Godlock, Gregory Kasyan og Krysta Rodriguez. Daybreak fortæller historien om en gymnasieelev, der leder efter sin forsvundne kæreste i en postapokalyptisk by, og den har i øjeblikket en vurdering på 6,7 på IMDb.

1 Brian i 'You Can Count On Me' (2000)

Og endelig afslutter listen Matthew Broderick som Brian i dramafilmen You Can Count on Me fra 2000. Udover Broderick har filmen også Laura Linney, Mark Ruffalo, Jon Tenney, Rory Culkin, J. Smith-Cameron, Josh Lucas, Gaby Hoffmann og Adam LeFevre i hovedrollerne. I øjeblikket har You Can Count on Me - som fortæller historien om en enlig mor, der genopretter forbindelsen til sin yngre bror - en bedømmelse på 7,5 på IMDb.

Anbefalede: