Dette er David Duchovnys liv efter 'The X-Files

Indholdsfortegnelse:

Dette er David Duchovnys liv efter 'The X-Files
Dette er David Duchovnys liv efter 'The X-Files
Anonim

Det var 1993, da David Duchovny første gang spillede hovedrollen i Fox Networks sci-fi-serie The X-Files. Showet om uløste og ofte paranormale FBI-sager blev et hurtigt fænomen, hvilket gjorde agent Fox Mulder, Duchovnys karakter, til et kendt navn. Serien varede ni sæsoner og scorede 62 Emmy-nomineringer og 16 sejre, inden den sluttede i 2002. Men The X-Files-serien gik ud over kun tv.

The X-Files spillefilm blev udgivet i 1998. Ti år senere fulgte en anden film, The X-Files: I Want to Believe. I 2016 blev tv-serien genoplivet i seks afsnit, og en ellevte og sidste sæson blev sendt i 2018. Showet har udviklet en verdensomspændende "X-Philes"-fanbase, der har inspireret tegneserier, videospil, kortspil, actionfigurer, fanfiction og endda konventioner, og den er fortsat stærk den dag i dag. Hvad har Duchovny lavet, siden han forlod The X-Files? Læs videre for at opdage, hvordan han er blevet en ret renæssancemand.

10 David Duchovny medvirkede i Showtimes 'Californication'

Fra 2007 til 2014 spillede Duchovny Hank Moody, en kæmpende forfatter fra New York, der flytter til Californien og ender med at leve et liv med sex, stoffer og rock-n-roll, i den provokerende Showtime-serie Californication. I 2007 vandt han en Golden Globe Award for bedste skuespiller i en tv-komedie eller musical for sin skildring af Hank. Showet medvirkede også Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon og Madeline Zima.

9 David og Téa Leoni blev skilt i 2014

I 1997 giftede Duchovny sig med skuespillerinden Téa Leoni. Parret havde to børn sammen - en datter ved navn Madelaine født i 1999 og en søn ved navn Kyd født i 2002. De gik fra hinanden i 2008 midt i rygter om utroskab, og blev derefter genforenet i 2009. Efter at have givet ægteskabet endnu en chance, stoppede de for altid. i 2011. Duchovny søgte skilsmisse i 2014.

8 Duchovny gik til genoptræning for sexafhængighed

I 2008 tjekkede Duchovny sig ind på afvænning for sexafhængighed på The Meadows i Arizona. Siden han på det tidspunkt medvirkede i Californication og spillede en sexbesat forfatter, hævdede mange, at han var den ultimative metodeskuespiller. Showtime støttede flytningen og udgav en erklæring, der sagde: "Alle os på Showtime ønsker David og hans familie det bedste i denne meget private tid." Afhængigheden spillede åbenbart en rolle i døden af hans ægteskab med Leoni.

7 Han spillede en politibetjent fra 1960'erne i 'Aquarius'

Duchovny medvirkede i NBC's kortvarige tv-serie Aquarius i 2015, som nu kan ses på Netflix Inspireret af begivenheder i det virkelige liv fulgte showet en politidetektiv i Los Angeles efterforsker sagen om en forsvundet pige omkring samme tid, som Charles Manson etablerede sin kult. Mens seriens skabere forventede, at serien ville vare seks sæsoner, fik den kun to, før den blev aflyst. Aquarius vandt Most Exciting New Series ved Critics' Choice Television Awards det år, den havde premiere.

6 Duchovny har skrevet fire romaner

Mange mennesker ved ikke, at Duchovny opnåede engelsk litteraturgrader fra både Princeton og Yale. Han var på vej til at opnå sin ph.d. men blev sat på sidelinjen, da han for alvor begyndte at forfølge skuespil. Han har udgivet fire romaner: Holy Cow: A Modern-Day Dairy Tale (2015), som blev en New York Times Bestseller; Bucky Fcking Dent (2016); Miss Subways (2018); og Truly Like Lightning (2021).

5 He's A Serious Singer/Songwriter

I maj 2015 udgav Duchovny sit første album, Hell or Highwater. Pladen var påvirket af Leonard Cohen, Bob Dylan og mange andre og indeholdt tolv folkemusik og alternative rocksange. David begyndte at lave musik som en måde at gøre brug af sin nedetid som skuespiller. Han havde det så sjovt at gøre det, at han i 2017 satte sin skuespillerkarriere på pause for at forfølge musik på fuld tid. I februar 2018 udgav han sit andet album, Every Third Thought, og i august 2021 udgav han Gestureland, hans tredje og seneste bestræbelse. "Jeg har ikke en fantastisk melodisk stemme eller perfekt tonehøjde," sagde Duchovny til USA Today, "men jeg bliver ved med at prøve at få det rigtigt."

4 Han sagde nej til Scientology

I et nyligt interview med The Daily Beast t alte Duchovny om at miste en ven til Scientology og bemærkede, at de også forsøgte at rekruttere ham. "De lavede et skuespil til mig," sagde han. Duchovny gik så langt som at tage en elektro-psykometer-test, et værktøj, der ligner en polygraf, der bruges af den såkaldte kirke til auditeringsformål. "Jeg indså med det samme, fordi de stillede meget personlige spørgsmål, at de indsamlede oplysninger, som jeg ikke ønskede at give ud til en fremmed. Så sessionen gik ikke godt. Jeg spillede ikke efter reglen, og jeg gik aldrig tilbage." Til sidst hoppede hans ven også af og betegnede organisationen som "farlig".

3 Han dater Monique Pendleberry

David dater i øjeblikket Monique Pendleberry, en tidligere fodboldstjerne fra University of California. Først i tyverne er hun mere end tredive år yngre end David. Parret mødtes angiveligt i 2017 på en juicebar. Han har holdt forholdet privat, selvom parret er blevet set rejse sammen, herunder til Vancouver, Canada, hvor David deltog i et stævne.

2 Han vendte tilbage til skuespil i 2020

Hans første film i flere år var The Craft: Legacy, en opfølgning fra 2020 til kulthittet The Craft. Selvom det ikke høstede særlig gode anmeldelser, har det ikke stoppet Duchovny fra at pløje videre med sin karriere. Senere i år optræder han sammen med Leslie Mann i Judd Apatows film The Bubble, som følger en gruppe skuespillere, der sidder fast i en pandemiboble på et hotel. Han skal også spille Hollywood-stuntmanden Bronson Powers i Truly Like Lightning, en ny tv-miniserie baseret på hans roman af samme navn.

1 David er altid tilgængelig for 'X-Files'

Da Access Hollywood for nylig blev spurgt, om der er en X-Files-genstart på vej, gjorde Duchovny det klart, at hans medstjerne, Gillian Anderson, ikke er interesseret, og han vil ikke gøre det uden hende. Selvom det er et nej for nu, har han for nylig kanaliseret Fox Mulder i en rød-speedo cameo på Netflix's The Chair. Og der er andre projekter, som David ville droppe alt for. Han fort alte The Guardian: "Hvis Scorsese ringer og siger, 'du ved, smut Leonardo DiCaprio, jeg vil gerne arbejde med dig', selvfølgelig er jeg der."

Anbefalede: