Olivia Rodrigo opfordrer kritikere for at sige sin sangtekst 'Only Focus On Boys

Olivia Rodrigo opfordrer kritikere for at sige sin sangtekst 'Only Focus On Boys
Olivia Rodrigo opfordrer kritikere for at sige sin sangtekst 'Only Focus On Boys
Anonim

Olivia Rodrigos hitsang "Driver's License" slyngede hendes karriere til nye højder efter udgivelsen. Hendes kraftfulde vokal og sårbare tekster til sangen om et tidligere hjertesorg, gav genklang hos mange lyttere - Dog afslørede Rodrigo for nylig til The Guardian, at hun modtog "seksistisk kritik" for sin sangskrivning.

Den 18-årige skuespillerinde og sangerinde fort alte, at hendes sangskrivning sammen med Taylor Swift ofte blev anset for ubetydelig af kritikere, blot fordi den hovedsageligt fokuserer på drenge.

RELATERET: Fans tror, "Kørekort" kan handle om Olivia Rodrigos anden eks

Singlen har været centrum for fanspekulationer siden dens debut. Fans teoretiserede, at "Driver's License" handlede om Rodrigos ekskæreste og High School Musical: The Musical: The Series medstjerne, Joshua Bassett. Derudover spekulerede fans i, at der var en formodet kærlighedstrekant mellem Rodrigo, Bassett og Sabrina Carpenter.

Rodrigo kaldte kommentarerne i forbindelse med hendes sangskrivning fuldstændige "BS" og sagde, at hun ikke ved, hvad folk vil have, hun skal skrive om i stedet.

"Jeg er en teenagepige, jeg skriver om ting, som jeg føler virkelig intenst - og jeg føler hjertesorg og længsel virkelig intenst - og jeg synes, det er autentisk og naturligt," forklarede hun. "Det gør jeg ikke rigtig. forstå, hvad folk vil have mig til at skrive om; vil du have mig til at skrive en sang om indkomstskat? Hvordan skal jeg skrive en følelsesladet sang om det?"

Det ser i det mindste ud til, at Rodrigo er i godt selskab. Sangerinden og popkulturikonet Taylor Swift er også blevet kritiseret for at skrive om sine tidligere forhold i fortiden: Tilbage i 2014 kaldte Swift også lignende kommentarer om hendes sange for "seksistiske" og sagde, at hun ikke skulle kritiseres for at skrive om en tidligere kærlighedsinteresse, når mænd, der skriver om deres ekser, ikke er det.

Taylor Swift spiller guitar i Lover-musikvideoen
Taylor Swift spiller guitar i Lover-musikvideoen

“Du vil have folk, der vil sige: 'Åh, du ved, hun skriver bare sange om sine ekskærester.' Og jeg synes ærligt t alt, at det er en meget sexistisk vinkel at anlægge,” sagde Swift i det australske radioprogram Jules, Merrick & Sophie. "Ingen siger det om Ed Sheeran. Ingen siger det om Bruno Mars. De skriver alle sange om deres ekser, deres nuværende kærester, deres kærlighedsliv, og ingen hejser det røde flag der."

Som Swift ser det ikke ud til, at kritikerne har gjort noget for at overbevise Rodrigo om at ændre sin melodi. Mens hun anerkender kommentarerne fra kritikere, sagde kunstneren, at hun ønsker at skrive om følelser, som ofte er svære at tale om, og tackle problemer, der ofte anses for ikke at være "soci alt acceptable" for piger at diskutere.

“Noget, jeg er virkelig stolt af, er, at denne plade taler om følelser [som] vrede, jalousi, trods, tristhed," sagde hun., men jeg synes, det er så gyldige følelser."

Rodrigos debutalbum Sour udkommer den 21. maj.

Anbefalede: